Centrats en Los Cármenes

Tots sans. El Girona torna a la feina sense lamentar cap lesió entre els sis internacionals, que superen l’aturada amb bona nota en l’aspecte individual

Després de quatre dies de festa el Girona va tornar ahir a treballar sobre la gespa de La Vinya. Ho va fer amb pràcticament la totalitat de la plantilla, a excepció dels lesionats de llarga durada i dels internacionals que encara no havien arribat a Girona, com és el cas de Tsygankov, Dovbyk i Yangel Herrera. Amb les piles carregades, els de Míchel ja tenen la mirada fixada en el partit de dilluns al camp del Granada, on l’objectiu serà mantenir l’excel·lent dinàmica que ha permès sumar deu punts dels dotze possibles.

La millor notícia per als gironins és que l’aturada internacional aparentment no ha deixat cap víctima en forma de lesió, i això que els blanc-i-vermells tenien sis jugadors convocats –set comptant-hi Callens–. Blind, de fet, ha arribat relativament descansat, ja que va jugar diumenge el seu segon partit amb els PaÏsos Baixos, en què va ser titular en les dues victòries, contra Grècia i Irlanda. Ahir també es van entrenar Arnau i Pablo Torre, després dels partits contra Malta i Escòcia. El maresmenc va ser titular en tots dos, però no en va completar cap, i el migcampista va entrar des de la banqueta en els dos partits i va donar l’assistència del gol del triomf contra Escòcia (1-0) a la sortida d’un córner.

Dels jugadors que no es van entrenar ahir hi ha els casos de Tsygankov i Dovbyk, que van perdre dimarts contra Itàlia (2-1) en un partit en què tots dos van ser titulars. De fet, l’extrem ja ho havia estat en el primer partit contra Anglaterra (1-1), mentre que el punta havia sortit des de la banqueta. Això sí, en cap cas han sumat els noranta minuts en dos partits importantíssims, ja que els ucraïnesos es juguen la segona posició del grup i l’accés a l’Eurocopa 2024 amb Itàlia i Macedònia del Nord. Si tot va com es preveu, Tsygankov i Dovbyk haurien d’estar presents en l’entrenament d’avui i no tindrien cap problema per poder jugar dilluns a Granada amb les màximes garanties.

Yangel Herrera és, sense cap mena de dubte, el jugador que arribarà amb més desgast després de l’aturada, perquè és l’únic dels blanc-i-vermells que ha hagut de sortir del continent europeu. De fet, també és el que més tard es reincorporarà als entrenaments, ja que està previst que faci demà el primer entrenament amb el grup. A més, el migcampista va disputar 59 minuts en la derrota a Colòmbia en el primer partit i dimecres a la matinada va completar els noranta minuts en l’agònica i important victòria dels veneçolans a casa contra el Paraguai. Amb aquests resultats Yangel, i Veneçuela, inicien la fase de classificació sud-americana per al mundial 2026 en la cinquena posició, que els donaria accés a la cita, però encara queden molts partits per disputar –setze, concretament.

Un cas similar és el que hauria viscut Callens, però mentre el central peruà estava amb la seva selecció, amb qui no ha disputat cap minut per lesió, es va fer oficial la cessió a l’AEK d’Atenes, així que s’incorporarà al conjunt hel·lènic directament.