Girona

Quique Cárcel: “Romeu havia demanat poder sortir si feia una gran temporada”

El director esportiu del Girona ha valorat el mercat d’estiu, la seva renovació i el límit salarial, fixat en pràcticament 52 milions d’euros

El director esportiu del Girona Quique Cárcel ha ofert aquest migdia una roda de premsa per valorar els moviments del mercat d’aquest estiu, com la sortida d’Oriol Romeu, però també per analitzar el límit salarial que s’ha fet públic avui de gairebé 52 milions d’euros i per parlar sobre la seva renovació.

La renovació

“La paraula és agraïment. Fa deu anys que vaig arribar al club en una situació complicada, i poder estar aquí deu anys després i que la propietat et doni quatre anys de contracte és un plaer a nivell professional. Recordo molts moments i és un camí que mai hauria pogut imaginar. Teníem les idees clares, però el futbol és complicat i els resultats generen inestabilitat, però aquí hi ha estabilitat. El que vull recordar molt és el meu equip amb l’Ivan Hammouch, el Juan Carlos Moreno i el Santi Pou, que m’ajuden molt, com també la gent del futbol base que està fent una feina brutal i han fet realitat les idees que teníem. Tenim una ambició especial amb la ciutat esportiva perquè haurem de fer un pas endavant tots.”

Ofertes de fora

“Hem passat mals moments i els resultats marquen. He rebut moltes crítiques i amb raó, per no aconseguir els objectius. Sempre m’he sentit a l’ull de l’huracà, però amb l’arribada de Míchel la meva situació ha canviat. Em sento molt protegit a nivell intern i em sento molt valorat. Això m’ha fet agafar forces i sentir-me ben considerat internament. Ara, amb resultats, lògicament la veu externa també em fa sentir afortunat. Míchel ha fet un pas endavant.”

Visió de futur

“Estem a una de les millors lligues i portem només quatre anys.Hem de tenir els peus a terra, però això no treu que haguem de ser ambiciosos i voler que el club creixi. Podem començar a pensar en un club que s’estabilitzi a primera i jo tinc moltes ambicions, sabent que no serà fàcil però que si es treballa bé i amb un camí clar les coses poden passar.”

Millor moment personal

“He passat molt bons moments. El primer ascens va ser increïble després de tres play-off. Va ser un moment molt maco, com el primer any a primera. Ara tinc la sensació que el que vaig dir el primer dia, a nivell de creure en el futbol base i jugar bé a futbol, amb un entrenador amb la mateixa idea, això fa que sigui el meu millor moment. M’agrada fitxar per aquest tipus de futbol i aquest és el moment ideal que estic vivint. “

El resum del mercat

“Ha sigut un mercat que sabíem que seria complicat, perquè hi hauria jugadors importants que podia passar que no continuessin. L’estratègia era intentar mantenir el gruix de la plantilla i el de buscar jugadors amb propietat. La situació de l’Oriol Romeu és la que estressa més, perquè era un jugador que feia millor als companys. Va ser un moment complicat, però teníem confiança amb els jugadors com Yangel Herrera o Aleix Garcia. Sabíem que havíem d’intentar fitxar Iván Martín i la idea era buscar un perfil similar, però veient com van les coses hem decidit apostar per un jugador jove, de futur. Al final hi ha hagut el cas de Santi Bueno, que no pensava que sortiria per haver estat lesionat, però no hi havia ofertes reals. Era una gran oferta per un jugador que va arribar de franc. Ho hem fet i hem tingut la sort de poder portar l’Eric Garcia en un gran moment.”

El lligam amb Míchel

“Míchel si continua vull estar, però si continua aquest nivell el poden venir a buscar.També tinc la sensació que és una persona ambiciosa i que sent que es pot fer gran amb el Girona i que pot fer gran el Girona. Sento que és fonamental en el creixement del club.”

Moviments pendents

“Durant un mercat hi ha moltes coses que s’escapen quan sembla que les tens a prop. Teníem clar que Savinho i Pablo Torre podien ocupar la posició de Riquelme. Des del minut u vam tenir clar que volíem fer Dovbyk però ha estat una negociació molt dura. I el cas d’Oriol Romeu ha estat el més complicat. Hem anat a buscar jugadors similars, però vam canviar l’estratègia per intentar crear patrimoni i un perfil de jugador com Solís que no és Oriol Romeu, però que veurem el creixement d’un futbolista que pot aportar moltes coses.”

La nota del mercat

“Les notes es posen a final de temporada, perquè l’any d’Eusebio també vam començar molt bé i vam baixar. Si vols poso la nota de l’any passat que és de notable-excel·lent. L’any que ve espero seguir pel mateix camí.”

Stuani

“És un futbolista importantíssim per la història del club i clau en el dia a dia del club a dia d’avui. Ens aporta moltes coses i no tinc cap dubte que volia que continués dins del club. Òbviament, crec que es mereix jugar on vulgui. Jo confio molt en ell i si continua fent les coses igual continuarà al club, però podrà decidir el que vulgui. Si vol provar altres experiències i signar nous contractes ho farà. Com a Girona només tinc paraules d’agraïment.”

La ciutat esportiva

“No em dedico al tema permisos, però la idea és a finals d’any estar la part professional allà, entenent que no ha de ser fàcil perquè hi ha molta obra per fer i molts papers. El club treballa per això i intentarem anar com abans millor, però a mi em preocupa el futbol base i semiprofessional, que és qui més ho necessita.”

La clàusula d’Oriol Romeu

“La gent ha d’entendre que es fan fitxatges que no tenen cap lògica, com és que Oriol Romeu vingui al Girona perquè no el podíem pagar mai de la vida, però ell aconsegueix venir cobrant molts menys diners. L’únic que demana és que si fa un bon any pugui anar a un gran equip, si passa. I ha passat. Es va pactar una clàusula. Quan tanques un jugador hi ha dues parts i les dues parts han de tenir alegria per fer el contracte. Nosaltres volíem tenir el jugador fos com fos. No hagués pensat que el voldria el Barça però durant la temporada ja si. Hem gaudit un any d’Oriol Romeu i el Barça ha pagat la seva clàusula.”

El límit salarial

“És una gran notícia pel club. Tothom està fent una gran feina i hi ha hagut augment de patrocinis. I les vendes del club, que fan que coses que semblaven impossibles siguin reals, com estar per sobre de clubs històrics. Això fa que cada vegada creiem més amb aquest pensament que tenim. Sabem que el que no podem fer és estirar més el braç que la màniga. La sort és que tenim una propietat que posa tots els diners al camp.”

Nous escenaris?

“Per mi és el mateix discurs. Del 13è al 17è són pressupostos molt similars. M’han sorprès els de l’Alavés i Las Palmas. El del Getafe no em quadra. Per sobre tenim un gran salt, per tant crec que ens marca la línia d’estar entre el 13è cap a baix i tot el que sigui per sobre és ambició.”

Els cedits

“Tenim un filial a 3a divisió FEF i uns juvenils que lluiten amb jugadors gairebé sempre dos anys més joves de la normalitat. Volem tenir resultats però no és el més important. Nosaltres volem fer jugadors pel primer equip. Hi ha jugadors que han de sortir a tenir minuts a categories importants perquè és el seu creixement. Hem tingut casos d’èxit, com el mateix Dubasin, que vèiem que no tindria els minuts que podia tenir al primer equip i vam fer una venta amb el 50 per cent que ens han anat bé. Ara tenim jugadors que han sortit que fan passes bones per ells i que pensem que poden tornar, o altres que haurem de buscar una venda. Altres jugadors com Jastin creiem que ens pot donar bons minuts i per això està aquí. Aquesta és la nostra estratègia.”

Altres ofertes rebudes

“Importants és difícil de valorar. Sabem el nivell que tenen els jugadors i què podríem aconseguir per ells. Hi ha hagut alguna oferta que no s’ajustava al valor que tenia el jugador. Hi ha hagut algun cas que no hem entrat a valorar, per la nostra idea és vendre i som els primers que volíem fer-ne. Si s’haguèssin aproximat ho hauríem fet perquè creiem en aquest sistema. Volem vendre, perquè és una gran ajuda pel límit salarial.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)