Girona

Portu: “Girona és i serà la meva casa”

El Girona ha presentat oficialment a Cristian Portugués, ’Portu’, en el tradicional acte entre el futbolista, Delfí Geli i Quique Cárcel, a la sala de premsa de Montilivi. “Vam començar a segona divisió i ens va ajudar molt a créixer. Van se uns bons anys. Portu ha sigut un jugador que ha tingut un gran rendiment aquí i estem molt orgullosos que hagi tornat a Girona per continuar fent grans coses”, ha dit el president del club gironí, Delfí Geli. D’altra banda, Cárcel ha volgut agraïr a l’agent del jugador i ha volgut remcarcar la predisposició de Portu per tornar al conjunt blanc-i-vermell: “Des que va marxar, no hem deixat de parlar per telèfon”, explicava.

Un redebut especial

“Primer de tot, vull agrair a en Quique i al cos tècnic, m’han fet sentir-me molt bé durant aquests dis. La sensació que vaig tenir en el meu redebut va ser molt bonica i va passar molt ràpid. Abans de jugar contra Las Palmas només havia fet un entrenament... ara estic content de sumar i ajudar a l’equip. Aquesta setmana ha anat molt bé per conèixer a tot l’equip i a Míchel i la seva idea de joc”, ha explicat el murcià.

Inici de lliga vertiginós

“El més important d’una temporada és l’inici, has de començar el curs amb bon peu. En aquests primers partits s’han aconseguit 10 de 12 i és una cosa meravellosa, molts equips que ho aconsegueixen acaben a la part alta de la taula. Jo que acabo d’arriba, en soc conscient des del primer dia”, ha dit Portu que també ha estat clar amb els objectius de l’equip. “Amb 10 de 12 esta molt a prop de ser el millor inici de la història del club, a primera, almenys, ja ho és. Sabem que Míchel es posa entre cella i cella aquests objectius de millora i jo, per suposat crec que es poden superar. M’he trobat un equip molt treballat i amb les idees molt clares”.

Quin és el seu encaix a dins del terreny de joc?

“La idea del mister que té de mi encaixa més amb la idea que tenia a la Real, de ser més protagonista amb la pilota i d’anar molt ràpid a camp rival. S’ha d’atacar sempre que es pugui i fer una bona sortida de pilota. L’entrenador em demana que tingui molta profunditat i que es trobin espais per dins. La llibertat que et dona moure’t per dins i estar a prop de l’àrea, això m’agrada”. Portu ha recalcat que se sent millor ubicat en les posicions centrades d’atac, o obert a l’extrem, evitant així les posicions al carril que jugagava amb Bordalás al Getafe. “Qualsevol posició d’atac m’agrada”, ha dit deixant entreveure un somriure a la sala de premsa.

Què té d’especial Girona?

“Sobretot té gent que al dia a dia t’ho fa tot més especial. No és fàcil trobar-ho en el mon del futbol professional i és que el Girona és un club molt familiar. Quique o Delfí son gent que porten molts anys al club i tant ells com la gent que no es nombra tant, son els grans artífexs del creixement del club. Ells tenen una idea molt clara del que volen”, raonava Portu que se l’ha vist visiblement emocionat.

“Per mi el Girona representa la meva casa. Al final és l’equip que va apostar per mi a segona divisió i que vam viure una temporada meravellosa. És veritat que el club, en aquella època, era totalment diferent i ara ha crescut molt. És i serà la meva casa, on vaig començar a viure coses molt boniques i on torno amb les ganes de fer història al club”.

Com ha vist l’evolució del club des de fora?

“El club era més petit, no tenia aquestes instal·lacions que tenim ara. Pel dia a dia, tenim totes les possibilitats: uns camps maravellosos d’entrenament, una zona de gimnasos, etc. També he vist que el club ha canviat amb la seva mentalitat de créixer, sobretot amb Quique, i que es volen fer coses importants amb un estil de joc atractiu i sense por de cap rival”.

Stuani, una relació especial

Una de les preguntes que ha tret més somriures a Portu ha estat la seva relació amb Stuani i la dupla golejadora que formen. Fins al moment, els dos futbolistes porten 3 gols. “No m’he posat mai xifres (riu), al final s’ha de donar sempre el màxim. Amb Stuani tinc una relació molt bonica tant a dins com a for a del camp. ’Stu’ és l’escut del Girona i ha donat molt des del primer dia. En part, gràcies al seu caràcter, els seus gols i la seva manera de ser, a Girona han pogut tornar a primera. És un referent i un killer molt llest a dins l’àrea. És una persona que mai s’ha rendit I dona el màxim al seu dia a dia”, ha definit Portu després de recordar l’entrevista entre els dos futbolista que van fer al mitjà de comunicació DAZN al concloure el partit a Montilivi amb el Getafe. “No va ser una entrevista fàcil. Stuani, que em coneix molt bé, abans de fer l’entrevista em va comentar si la volia fer. Sabia que estava fotut. Jo li vaig comentar que el que ell volgués. Imagineu-vos la magnitud d’Stuani com a persona”, ha conclòs Portu que ha fet la tradicional fotografia vestit amb la samarreta del Girona sobre la gespa de Montilivi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)