El Girona confirma a Granada el millor inici de la història del club a la LFP (2-4)

Inici immaculat del Girona a la lliga. Els de Míchel han aconseguit endur-se els tres punts contra un Granada que perdia per 0 a 3 al minut 34 i ha acabat situant-se a un gol al 84. Couto, al darrer minut, ha posat la tranquil·litat per un Girona que suma tretza punts de quinze possibles (2-4).

El matx ha iniciat amb un Girona molt directe. Blind ha vist a Dovbyk buscant les esquenes defensives, però la definició ha anat als núvols de Granada. El conjunt andalús avisava en alguna arribada per banda, però no ha posat en perill en cap moment a Gazzaniga. El primer quart d’hora de joc, els gironins han iniciat el gran domini de l’última mitja hora de la primera part.

Al 18, Ignasi Miquel ha estat a punt d’introduir-se una pilota a dins la seva pròpia porteria. Raul Fernández, molt atent, ho ha evitat estirant una mà al pal llarg. Quan menys ho mereixien els homes de Míchel, ha arribat el primer gol català. Tsygankov ha pescat una pilota escorada a la banda esquerra i, amb una bona diagonal, s’ha fet un lloc a la frontal per clavar un golàs a l’escaire dret de Fernández.

Passaven els minuts i el Girona se sentia cada vegada més còmode. De fet, el segon no ha tardat gaire. Savinho ha etzibat una fuetada que el porter local no ha pogut evitar. El premi del gol ha arribat pel futbolista brasiler, molt actiu per banda esquerra, que s’ha estrenat amb la samarreta gironina. I, sense gaire temps a pair el segon, el Girona ha tornat a celebrar un gol, aquesta vegada de David López que ha estat atent al segon pal, després que Dovbyk prolongués una falta lateral amb el cap.

El descans ha arribat amb un Girona molt valent i que ha estat a punt de trobar el quart gol amb una bona combinació entre Tsygankov i Miguel.

A la represa, els gironins han iniciat adormits i fins a dues vegades el Granada ha fregat el’acció del gol. Per sort visitant, el travesser i el fora de joc, han evitat que Uzuni escorcés distàncies. Al minut 17 de la segona, Ignasi Miquel ha guanyat un duel a la sortida d’ún córner que Uzuni ha anotat gol a la segona. Entre David López i Gazzaniga, no han pogut evitar el gol del davanter d’Albània.

Míchel ha mogut la banqueta al seixanta-set amb l’entrada de Portu per Tsygankov. I poc després, Yangel i Stuani substituïen a Iván Martín i Dovbyk. El Girona necessitava cames fresques per intentar frenar a un equip andalús cada vegada més llarg.

Una bona pressió de Portu a Raul Fernández, ha permès a Stuani xutar, un pèl forçat, a porteria buida. El porter andalús ha desfet el seu error estirant-se i evitant el quart gol. El cinquè l’ha tingut Stuani que no ha sabut definir bé un u per u davant de Fernández al vuitanta de joc. Un acció claríssima que el charrúa no sol fallar.

I quan semblava tot controlat, el Granada ha anotat el segon amb un gol de Lucas Boyé que ha guanyat l’esquena a Blind. Diedhiou ha fet l’assistència. El moment àlgid local, però, ha arribat a la seva fi amb el quart gironí. Couto, en una bona acció individual a dins l’àrea, ha definit al fons de la xarxa amb la cama esquerra.

En els sis minuts d’afegit, Míchel ha fet entrar a Juanpe i Valery per Blund i Savinho. El partit ha conclòs amb una nova victòria del Girona que encara no sap que és perdre en aquest inici històric a primera divisió.