Girona

Amenaçant la història

El triplet de rècords signat a Granada dona més ales a un Girona en estat de gràcia

Els gironins ja han fet un quart del camí per superar els 51 punts

Des que va arribar a la banqueta del Girona, Míchel ha destacat per haver-se marcat els objectius més ambiciosos possibles, però en l’última setmana ha rebaixat una mica el discurs. Fins i tot després de la victòria a Granada, el tècnic de Vallecas va recalcar que l’objectiu de l’equip és aconseguir la permanència i consolidar-se a primera divisió. No hi ha dubte que és així, però després d’obtenir 13 punts dels primers 15 que estaven en joc tampoc hi ha cap dubte que, si hi ha un moment per marcar-se objectius més alts, és aquest. De fet, encara que sigui anecdòticament, dissabte que ve el Girona podria ser líder unes hores si és capaç de guanyar el Mallorca a casa.

La victòria al camp del Granada no només allarga la bona dinàmica de resultats dels blanc-i-vermells, sinó que fins i tot augmenta la confiança de l’equip, ja que, amb diferència, va ser el millor partit del Girona aquesta temporada. I no només això, sinó que va servir per trencar algunes barreres que els de Montilivi no havien pogut superar mai, tant a primera divisió com en el futbol professional. Les dues primeres eren els objectius marcats pel partit de dilluns, ja que amb la victòria el Girona va signar el millor inici de la història del club en el futbol professional i també va encadenar quatre victòries a primera divisió per primera vegada. Els de Míchel, però, ho van coronar amb un nou rècord per signar un triplet, ja que per primera vegada els gironins van aconseguir marcar quatre dianes fora de casa en un partit a primera divisió –a Montilivi ho havien fet contra Las Palmas, l’Almeria i el Madrid.

Les quatre dianes que van anotar dilluns els gironins al Nuevo Los Cármenes no deixen de ser el millor reflex de l’estat de gràcia que viu el Girona. Sobretot en clau coral, ja que al camp del Granada tot l’entramat ofensiu va funcionar d’allò més bé. N’és la millor mostra que els quatre gols els van marcar jugadors diferents. Tsygankov, Savinho, David López i Yan Couto van ser els encarregats de certificar el triomf i, curiosament, tots quatre es van estrenar com a golejadors aquesta temporada. Amb ells, els gironins ja acumulen nou golejadors diferents en només cinc jornades, una autèntica bogeria que només iguala el Barça. De fet, els blaugrana són també l’únic equip que, amb tretze dianes, dues més que el Girona, ha marcat més gols que els gironins en aquest inici de temporada.

Els reptes s’acosten

Amb totes aquestes notícies immillorables que es poden extreure del partit al camp del Granada i amb les sensacions que està transmetent l’equip abans d’afrontar la primera setmana amb tres partits –els gironins rebran el Mallorca dissabte, visitaran el Vila-real dimecres i rebran el Madrid el dissabte 30 de setembre–, encara sorprèn més la prudència màxima del discurs del tècnic Míchel Sánchez en els últims dies, segurament amb la voluntat de rebaixar l’eufòria i mantenir endollat l’equip per allargar la bona línia i no fer volar coloms.

Independentment del missatge que surt dels vestidors, però, el que és clar és que el Girona té al davant l’oportunitat perfecta per trencar els millors registres de la seva història, objectius que a Míchel i a l’equip sempre els ha agradat marcar-se. De moment, dilluns ja en va trencar tres, però sense cap mena de dubte el més important, i difícil a la vegada, és superar els 51 punts de la temporada 2017/18 i la desena posició d’aquell mateix curs i del passat. De moment, pel que fa referència a la puntuació, els gironins ja han fet un pas de gegant per assolir-ho, ja que en només cinc jornades han aconseguit una quarta part dels punts necessaris per fer-ho.

PUNTERIA AFINADA

Per primer cop a primera, el Girona va ser capaç de marcar quatre gols a domicili
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)