Girona

Per unes hores ja seria preciós

El Girona rep el Mallorca (14 h) buscant la cinquena victòria consecutiva que doni continuïtat a l’estat de gràcia en què es troben els de Míchel

En cas de guanyar avui, els gironins ocuparan, si més no per unes hores, el lideratge, premi anecdòtic però que posa de manifest l’inici espectacular de temporada

El Girona no vol baixar del núvol en què viu després d’haver encadenat quatre victòries consecutives i sumat 13 punts en les cinc primeres jornades de lliga. S’han superat totes les expectatives possibles, però això no vol dir que hagi arribat el moment de conformar-se, ni de bon tros. Els gironins mantenen la fam, conscients que tot el que sumin ara, aprofitant aquesta bona dinàmica, tindrà un valor incalculable durant la temporada. I és que cada partit és una oportunitat per continuar fent història. Començant pel d’avui. El Girona rep a Montilivi la visita del Mallorca (14 h, Movistar LaLiga) amb la possibilitat de sumar la cinquena victòria consecutiva i la tercera en tres partits a Montilivi. I és clar, més enllà del resultat, l’objectiu dels de Míchel és mantenir les excel·lents sensacions que va transmetre l’equip dilluns a Granada (2-4).

Per sobre de tot, però, el Girona pot viure avui un dia ben especial, ja que els gironins es podrien veure durant unes hores al capdavant de la classificació. Seria una fita anecdòtica, sí, però que tindria un gran component emocional i que serviria per destacar el valor del gran començament de temporada dels blanc-i-vermells. Perquè si el Girona supera el Mallorca serà el nou líder de primera divisió, tot esperant els resultats del Barça i del Madrid, que el podrien superar en la classificació i enviar-lo de nou a la tercera posició de l’inici de la jornada. Els blaugrana, si guanyen el Celta, per la diferència de gols, mentre que el Madrid també estaria obligat a guanyar demà l’Atlético per mantenir-se davant dels gironins amb dos punts més.

Mantenir-se en el camí

A favor del Girona hi ha les dinàmiques dels dos equips, ja que mentre els gironins encara no coneixen la derrota, el Mallorca arriba a Montilivi després d’un inici per sota de les expectatives que s’havien generat. No només de resultats, amb cinc punts en cinc jornades, sinó també de joc. Tot i això, el conjunt balear tindrà l’impuls d’haver aconseguit la primera victòria en l’última jornada al camp del Celta, que ha donat una certa confiança a un equip que busca la manera de recuperar-se de la baixa de Kang-In Lee, traspassat aquest estiu.

Sobre el paper, el d’avui no hauria de ser el partit més vistós de la temporada, perquè el Mallorca de Javier Aguirre prioritzarà descaradament la solidesa defensiva. Això sí, intentarà aprofitar les seves armes, i en aquest sentit el Girona tindrà un nou repte per demostrar la seva fortalesa a Montilivi, on encara no ha encaixat cap gol des de començament de temporada, després de les victòries contra el Getafe (3-0) i el Las Palmas (1-0). Per això no és descartable que Míchel faci algun retoc a la defensa respecte del partit al camp del Granada, segurament endarrerint la posició de David López de nou a l’eix de la defensa per controlar el poderós joc aeri del Mallorca, amb Muriqi al capdavant.

La possible suplència d’Eric Garcia o Blind, amb el retorn a l’onze de Yangel Herrera, es preveu com un dels pocs canvis de Míchel en l’alineació d’avui respecte de la victòria al camp del Granada. I és que Yan Couto té molts números per continuar en l’onze malgrat que Arnau torni a la llista de convocats, amb Ibra Kebé. La nota negativa, en canvi, és que Bernardo serà baixa, a més de Jastin Garcia, que s’ha tornat a fer un esquinç al turmell i continuarà sense poder debutar.

UN FORTÍ

Els gironins encara no han encaixat cap gol a Montilivi i volen continuar igual

RETORNS I BAIXES

Arnau i Ibra Kebé tornen a la llista, però en cauen Bernardo i Jastin, amb un esquinç

El retorn de Maffeo a Montilivi

Ja fa un bon grapat d’anys, concretament quatre, que Pablo Maffeo va jugar l’últim partit amb la samarreta del Girona. El seu destí era l’Osca, a primera divisió l’any 2020. En un curs per oblidar del conjunt aragonès, el futbolista nascut a Sant Joan Despí va ser traspassat al Mallorca, equip en què juga des de fa tres cursos. Des que defensava la indumentària blanc-i-vermella, Maffeo no ha tornat mai a disputar minuts a Montilivi. De fet, la temporada anterior, la 2022/23, el català va tenir-ne l’oportunitat, però una sanció per acumulació de targetes el va privar de jugar en un feu especial per a ell. Amb Aguirre, Maffeo va disputar la major part dels minuts en la lliga. Des de la jornada 20 –19 partits abans d’acabar– el barceloní només es va perdre 25 minuts, repartits en dos partits, i més la sanció que va complir a Montilivi.

Taty va decidir el curs passat

El Girona va aconseguir la victòria en l’últim precedent contra el Mallorca a Montilivi. Va ser el curs passat, amb una victòria (2-1) èpica segellada gràcies a un gol de cap en els minuts finals de Taty Castellanos (84’), que juntament amb la diana de Bernardo al final de la primera part (45+2’) van fer inútil el gol de penal de Muriqi (80’). Aquesta és una de les sis victòries que els gironins han aconseguit contra el Mallorca en els onze partits que han disputat amb el Girona com a local. La resta d’enfrontaments s’han resolt amb tres empats i dues derrotes, l’última la temporada 2020/21 a 2a A (0-1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)