Girona

Guanyar té encara més valor

El Girona visita l’estadi de La Ceràmica (19 h) per enfrontar-se a un Vila-real que comença a estar necessitat de triomfs després d’un inici de lliga dubitatiu amb canvi de tècnic inclòs

Els de Míchel acabaran la jornada com a líders si sumen els tres punts en el segon dels tres partits en una setmana que tancaran contra el Madrid

El Girona camina amb pas ferm en aquest inici de lliga com una banda ben afinada en la qual tots els seus protagonistes saben perfectament la seva funció dins del terreny de joc i també des de fora. Els instruments dels quals Míchel dota la plantilla són els millors per desenvolupar un joc vertical i ofensiu que està meravellant tots els amants del futbol, els seus executors brillen en cada partit confirmant que els assajos i la creença en la filosofia que es vol aplicar al camp des de la banqueta són els ideals per recollir els fruits en l’òptima maduració. Al camp del Vila-real (avui a les 19 h), l’equip blanc-i-vermell intentarà tocar la sisena simfonia que li permeti sumar tres punts més –tots els darrers 18 en joc–, un fet que l’elevarà fins a la primera posició de la taula després de l’ensopegada del Barça a Mallorca (2-2) amb la mirada posada en el duel contra el totpoderós Madrid a Montilivi de dissabte que ve. Per aconseguir això, els gironins hauran d’estar molt afinats per contenir un rival que també vol l’esfèrica –tot i que amb Pacheta si no la té no hi posa mala cara– i que compta amb elements i individualitats dignes de les millors de la categoria. El Girona vol continuar allargant els registres de rècord personal en un inici de competició en LaLiga, i és que aprofitar la inèrcia guanyadora, l’exquisida posada en escena i el bon joc que desenvolupa l’equip és primordial en aquest moment per avançar tota la feina possible en la consecució del primer gran objectiu, la permanència en la categoria.

Pèrdues de renom

El Vila-real té una de les plantilles més potents de la categoria, preparada per afrontar tres competicions com la lliga, l’Europa League i la copa. Tot i això, aquest estiu ha perdut peces importants per culpa de la lluita constant de tots els equips per quadrar els números i satisfer les obligacions instaurades amb el límit salarial per LaLiga. Les baixes de Samu Chukwueze, Pau Torres, Nicolás Jackson i Boulaye Dia han suposat més de 100 milions de recaptació a les arques del club i, a més, la no renovació de la cessió de Lo Celso sembla haver debilitat una plantilla que ha fitxat Sorloth –quatre gols en la lliga– i Terrats, a més de Santi Comesaña, Denis Suárez, Ben Brereton o Ilias Akhomach a cost zero. El projecte groguet, però, coixejava ja d’entrada en la figura del seu entrenador, un Quique Setién que ja va ser destituït després de la quarta jornada en un clar símptoma de falta de confiança per part del club tot i acabar força bé el curs anterior. L’arribada de Pacheta no ha suposat un canvi gran en la idea instaurada de joc, tot i que els matisos i el pragmatisme del castellanolleonès haurien de dotar l’equip d’una solidesa defensiva que Setién mai va arribar a trobar des que es va incorporar al submarí groc a finals d’octubre per substituir el basc Unai Emery, fitxat per l’Aston Villa.

En tot cas, els gironins hauran de vorejar la perfecció, com en els darrers partits que han disputat, si volen tenir possibilitats, primer de desenvolupar el joc que els està catapultant a l’excel·lència dels resultats, i després per minimitzar un rival que, si bé tindrà baixes, davant la seva afició sol ser un os dur de rosegar. El Girona, això sí, no tindrà la pressió ni l’obligació d’aconseguir un triomf que en el Vila-real comença a ser una necessitat, ja que suma set punts de 18 possibles i es troba en la dotzena posició.

AMPLIAR RÈCORDS

El Girona pot seguir millorant el seu inici en LaLiga o la sèrie de triomfs seguits a primera

LIDERATGE A L’ABAST

L’empat del Barça a Mallorca (2-2) permet als de Míchel situar-se líders si guanyen

Tres visites a 1a, dues victòries

El Girona ha visitat el camp del Vila-real en set ocasions des del curs 1970/71 (2-0), quan ho va fer en la tornada de la final d’una promoció en la qual els gironins podien ascendir a segona, com també el curs 1991/92 en la lligueta d’ascens a plata (2-4). Els blanc-i-vermells han visitat tres vegades l’estadi de La Ceràmica en la màxima categoria i en els dos primers precedents del curs 2017/18 i 2018/19 es van endur el triomf per 0-2 i 0-1 respectivament. La temporada passada, els de Míchel van perdre per la mínima després que Del Cerro Grande assenyalés dos penals en el temps afegit i els locals n’aprofitessin un.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)