Girona

El protagonista

Artem Dovbyk

Més llenya al foc

El futbolista ucraïnès va fer el seu tercer gol del curs, i va igualar així Herrera com a màxim golejador de l’equip

No va tenir un context fàcil amb un Vila-real molt ben tancat a la seva pròpia àrea, però Artem Dovbyk va tornar a ser partícip d’un partit històric per al conjunt blanc-i-vermell. En els primers 45 minuts, el futbolista ucraïnès no va poder entrar gaire en el joc ofensiu de l’equip, ja que no va saber trobar l’espai entre Albiol i Mandi. De mica en mica, en sintonia amb l’equip, Dovbyk va poder trepitjar més àrea i va tenir a les seves botes el primer gol de l’enfrontament. Una bona centrada per banda esquerra de Yangel, en un joc de transició, va acabar al segon pal, on el jugador del Girona no va poder arribar amb nitidesa a connectar amb la pilota. Al seu darrere també arribava Savinho, que es lamentava de l’ocasió manifesta. Manca de comunicació entre els dos jugadors en la rematada. En els duels aeris, l’exjugador del Dnipró no va saber despenjar les poques pilotes que li arribaven en atac; això no obstant, va fer un bon treball per arribar a la segona meitat i recollir el gran premi. Després de la represa, dit i fet, la reacció gironina es va materialitzar gràcies a un gol de cap del punta ucraïnès. En una bona transició ofensiva, en què el Girona va saber trobar bé la banda esquerra, Savinho va col·locar la pilota al segon pal perquè Dovbyk anotés el gol de l’empat. Com per art de màgia, l’equip de Míchel responia gràcies a la bona rematada al segon pal. L’acció del gol va venir després d’un duel a dins l’àrea guanyat pel davanter del Girona a Mandi. Pocs minuts abans, Dovbyk havia tingut dues ocasions clares consecutives en el llançament de dos córners. La més clara, la segona, en el minut 51, en què va pescar un rebot botant a dins l’àrea i amb molta potència va estar a punt de sorprendre un Jörgensen sota pals.

El neguit entre l’afició del Vila-real va anar en augment després que els catalans empatessin l’enfrontament. Amb el joc ofensiu i vertical dels segons 45 minuts, el Girona va saber trobar molt més les bandes amb Couto, Tsygankov i Savinho molt actius per les dues bandes. En aquest context, és molt important sumar qualitat en la rematada i saber estar ben col·locat en el joc aeri. El davanter nascut a Txerkassi va sumar ahir el seu tercer gol amb la samarreta gironina a primera divisió i va igualar així el màxim golejador del Girona, Yangel Herrera.

El Girona va fer la inversió més elevada de la seva història amb Dovbyk, que havia anotat més de vint gols en la lliga ucraïnesa, i en poc temps s’està demostrant que el fitxatge va ser encertat i que fa d’aquest Girona un conjunt més temible i respectable. Ahir els de Míchel van fer història i Dovbyk en va ser partícip una vegada més. Per pensar-hi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)