El retorn a la Terra

El Girona planta cara al Madrid, però l’efectivitat dels blancs decideix clarament el partit i el lideratge (0-3)

El Girona torna a tocar de peus a terra. Els blanc-i-vermells han perdut contra el Madrid el primer partit de la temporada i el lideratge. A més amb un resultat clar, un 0-3, que no fa justícia al que s’ha vist sobre la gespa. I és que els gironins han començat molt millor el partit i han tingut ocasions per avançar-se, a més de plantar cara durant els noranta minuts, però el Madrid ha estat molt més efectiu i letal de cara a porteria i no ha acabat tenint problemes per endur-se els tres punts de Montilivi que el situen en la primera posició amb dos punts més que el Girona, que ara és tercer.

L’empenta del lideratge aconseguit a Vila-real ha donat ales al Girona en els primers minuts, i és que els de Míchel han tingut dues ocasions claríssimes per avançar-se en el marcador. La primera arran d’una centrada de Yan Couto que ha rematat de cap Yangel Herrera a la frontal de l’àrea petita i l’esfèrica ha sortit molt a prop del travesser (3’). Un minut després el perill ha arribat per l’altra banda, amb una centrada de Miguel que ha rematat al segon pal Tsygankov amb el cap i ha estavellat la pilota al pal dret de la porteria de Kepa (4’). La superioritat del Girona en els primers minuts ha estat manifesta, i és que el Madrid ha estat incapaç de lligar dues passades seguides. A més, en el minut 8 els gironins han reclamat un penal per mans de Bellingham en una acció discutible, i és que l’anglès no tenia encara la ma recolzada al terra. Bellingham ha estat, precisament, qui ha capgirat el guió, i és que en el minut 17 s’ha inventat una centrada amb l’exterior que Joselu ha convertit en el 0-1 guanyant l’esquena a Blind. El gol ha deixat molt tocat al Girona, que a més ha encaixat de seguida el 0-2. Ha estat a la sortida d’un córner en que Blind ha perdut la marca de Tchouaméni i el francès ha rematat sol de cap superant Gazzaniga (21’). A poc a poc els gironins s’han anat despertant de nou, però han hagut de donar gràcies al porter argentí, que ha evitat que Bellingham marqués el tercer en l’un contra un (28’). En els minuts finals de la primera part el Girona ha generat més sensació de perill, però la millor ocasió l’ha tornat a tenir el Madrid amb una volea de Kroos que Gazzaniga ha desviat a córner (45+4’).

El Girona ha arrencat la segona part amb una marxa més, intensificant la pressió, i ha gaudit de dues grandíssimes ocasions a pilota aturada. En la primera Kepa ha fet una gran aturada per evitar el gol de David López (50’) i en la segona Yangel Herrera ha rematat de cap picant a terra i l’esfèrica ha sortit per sobre el travesser (54’). Els gironins han tingut el Madrid tancat al seu camp molta estona, però li ha faltat precisió en els metres finals per generar més ocasions de perill. En canvi, els blancs han sentenciat al contraatac, en una acció en què Gazzaniga ha aturat el primer xut de Joselu però no ha pogut fer res en el segon xut de Bellingham, que ha aprofitat el rebot (71’). Els gironins no han abaixat el cap, però el cansament s’ha fet evident i els minuts finals han estat pràcticament un tràmit pels dos equips fins al temps afegit, quan a Nacho se li han creuat els cables i ha fet una entrada lletgíssima a Portu que li ha costat, després de la revisió del VAR, la vermella directa més que merescuda.