Girona

Portu, tocat; Tsygankov, lesionat

La sort ha somrigut a Portu. Dissabte el murcià va ser víctima de l’entrada criminal i salvatge de Nacho, una acció completament injustificable per si sola, i encara més en el temps afegit i amb un 0-3 en el marcador. Portu va haver de ser retirat del camp en llitera i transportat en ambulància fins a l’hospital, d’on va sortir després que les primeres proves confirmessin que no tenia res trencat, tot i el dolor que tenia a la zona del turmell i al maluc. Després d’aquesta primera exploració el futbolista es va sotmetre ahir a més proves per determinar l’abast exacte de les lesions, i els resultats són relativament optimistes, ja que confirmen que no té cap afecció greu més enllà d’estar ben masegat.

Segons va informar el club en un comunicat mèdic, Portu té un edema ossi al mal·lèol tibial del turmell dret i un trencament de l’aponeurosi glútia esquerra. Entre el cop i el petit trencament muscular, el futbolista del Girona necessitarà uns dies per acabar-se de recuperar, i això el fa ser dubte seriós per al partit d’aquest dissabte al Nuevo Mirandilla contra el Cadis (14 h). De fet, és difícil que el murcià hi pugui arribar, però no està descartat del tot i el que és pràcticament segur és que no tindrà problemes per estar disponible després de l’aturada de seleccions.

Minvats a l’extrem

Mèdicament parlant, però, la conseqüència més greu que va deixar el partit contra el Madrid és la lesió de Tsygankov. L’extrem ucraïnès té una lesió al bíceps femoral de la cama dreta i, segons va informar el club, haurà d’estar aproximadament un mes de baixa. La brutalitat de l’acció de Nacho sobre Portu va fer que les mirades no se centressin en Tsygankov, però l’ucraïnès va haver de ser substituït al descans i Míchel va confirmar després del partit que havia notat algun problema muscular, que s’ha confirmat amb la lesió esmentada.

La baixa de Tsygankov serà importantíssima per al Girona, que perd l’ucraïnès per primera vegada des que va aterrar a Montilivi al mes de gener. De fet, entre la temporada passada i aquesta l’extrem ha encadenat 25 partits com a titular i ha estat una peça fonamental en l’esquema de Míchel. Ara, si es compleix el termini previst, Tsygankov es perdrà el partit d’aquest dissabte al camp del Cadis i, tenint en compte que hi ha l’aturada de seleccions entremig, en què no podrà anar amb Ucraïna, els partits consecutius a Montilivi contra l’Almeria i el Celta. Sobre el paper, el seu retorn podria ser al camp de l’Osasuna el primer cap de setmana de novembre.

Sense Tsygankov, el que és segur és que Míchel per primera vegada aquest curs haurà de fer canvis a la posició d’extrem, amb el contratemps afegit de la lesió de Portu, el relleu més natural a l’extrem dret. L’opció més clara sobre el paper és la de passar Savinho a la banda dreta, on s’hauria de sentir més còmode, i apostar per Pablo Torre o Valery a l’extrem esquerre.

L’ABAST

El murcià és difícil que pugui jugar a Cadis i l’ucraïnès estarà un mes de baixa

PORTU

Té un edema ossi al turmell i una petita lesió muscular al gluti per la caiguda

TSYGANKOV

Amb una lesió al bíceps femoral, es perdrà els duels contra el Cadis, l’Almeria i el Celta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)