La trilogia acaba passant factura

La derrota contra el Madrid impedeix que els gironins, amb sis punts de nou possibles, tanquin la sèrie de tres partits en vuit dies amb matrícula d’honor

Fins a vuit jugadors han estat titulars en tots els partits, i han acumulat un cansament que es va fer evident en algunes fases contra el conjunt blanc

L’excel·lent inici de temporada del Girona, que no es veu en cap cas tacat per la derrota contra el Madrid (0-3) de dissabte, acaba de passar l’examen més complicat. Els tres partits en vuit dies, contra el Mallorca i el Madrid a Montilivi i al camp del Vila-real, havien de servir per confirmar les bones sensacions transmeses pels blanc-i-vermells en les primeres jornades, i així ha estat. Les victòries contra el Mallorca (5-3) i el Vila-real (1-2) han donat un botí de sis punts més que positiu al Girona, que va gaudir per primera vegada en la història del lideratge de primera divisió. La derrota contra el Madrid ha impedit que els gironins signessin la setmana perfecta i els ha relegat a la tercera posició, però és un mal menor i més que assumible. De fet, els sis punts sumats en una setmana de tres partits són un bagatge més que positiu per al Girona i, pràcticament, per a qualsevol equip. Els gironins, però, ja ho havien aconseguit el curs passat, quan després de perdre al camp del Valladolid van guanyar entre setmana a Montilivi contra el Madrid (4-2) i després al camp del Sevilla (0-2).

Mirant el que han fet aquesta setmana la resta d’equips de la lliga, els de Míchel encara en surten més ben parats, i és que, malgrat la derrota de dissabte contra el Madrid, són un dels equips que més han sumat en aquests tres partits. De fet, els gironins han sumat els mateixos sis punts que el conjunt blanc, que va perdre el primer dels tres partits, al camp de l’Atlético, en el derbi madrileny. Els matalassers són, precisament, un dels únics dos equips que han sumat els nou punts, juntament amb la Real Sociedad. Al darrere, el Barça, amb set punts aconseguits, és el tercer equip que ha pogut sumar més que el Girona.

Un cost físic

El que és evident és que per mantenir la imbatibilitat fins dissabte passat el Girona ha hagut de forçar la maquinària més del que possiblement estava previst. I és que en una setmana de tres partits sempre és habitual veure nombroses rotacions, sobretot en el partit entre setmana, però en aquesta ocasió Míchel ha intentat tocar el mínim de peces possible durant tota la setmana. Això, lògicament, ha comportat un desgast evident que es va fer visible en el partit contra el Madrid, en què en moments determinants els gironins van perdre l’espurna que tenien en altres partits. En part, pot ser un dels motius que van provocar que els de Míchel es quedessin sense marcar per primera vegada aquesta temporada.

Míchel s’ha mantingut tan fidel a allò que estava funcionant sobre la gespa que hi ha hagut vuit jugadors que han estat titulars en els tres partits en només vuit dies. Gazzaniga, a la porteria; Eric Garcia, a l’eix de la defensa; David López, alternant entre la posició de central i la de pivot; Aleix Garcia i Yangel Herrera, al centre del camp; Savinho i Tsygankov, a les bandes, i Dovbyk, a la punta d’atac, han estat els que han format part de l’onze en les tres jornades. Els únics canvis que ha fet Míchel han estat als laterals, amb Yan Couto i Miguel que van tenir descans a Vila-real, i en els casos de Blind i Iván Martín, que han tingut un partit de descans en funció del dibuix utilitzat. El cas més extrem, a banda del de Gazzaniga, és el d’Aleix Garcia, i és que el d’Ulldecona ha jugat tots els minuts possibles i ja és l’únic jugador de camp de la plantilla que encara no ha descansat ni un minut.

Aquest desgast pot pesar a les cames en les pròximes jornades, més enllà de la lesió ja coneguda de Tsygankov, tot i que el fet que després del partit contra el Cadis hi hagi aturada de seleccions pot ajudar en la recuperació de l’equip. A més, Míchel disposa d’un fons d’armari que ha utilitzat relativament poc en aquesta trilogia de partits, i és que jugadors com Arnau –titular només un partit– i Stuani, Valery i Pablo Torre –que no han estat titulars– han acumulat molt poc desgast i podrien tenir un pes més important en les pròximes jornades si arriba la necessitat de buscar alguns relleus a l’onze inicial.