Girona

Temporada de tardor

El Girona afronta un octubre que pot ser decisiu per apuntalar més l’objectiu de la permanència quan encara no s’haurà disputat ni un terç de la lliga

El Cadis, l’Almeria i el Celta són adversaris directes en la lluita

El Girona ha sumat 19 punts dels primers 24 en joc, un botí molt suculent tenint en compte que podria estar a mig camí del gran objectiu marcat pel club, el cos tècnic i els jugadors: la permanència per tercer curs consecutiu de l’equip a primera. Els gironins van perdre tot just en l’últim partit contra el Madrid la condició d’invictes i, tot i que l’ensopegada contra els blancs va fer mal, saben que no es poden desviar de la feina ben feta que han fet en un tram de campionat en què el vent sempre ha anat a favor, gràcies a un joc que ha deixat bocabadats tots els aficionats del futbol. Entrats a l’octubre, els de Míchel Sánchez tenen a l’abast començar a posar la prioritat del curs en un sac –caldrà lligar-lo – amb tres enfrontaments clau contra equips de la seva lliga a l’hora d’estipular els objectius en l’inici de la campanya. El Cadis, dissabte, i el doble enfrontament a Montilivi contra l’Almeria i el Celta, el diumenge 22 d’octubre i el divendres 27, poden ser definitius perquè els blanc-i-vermells mirin amb uns altres ulls el que queda de campionat, encara poc més de dos terços.

Si bé el més immediat sol ser i ha de ser el partit més important, el duel contra el Cadis al Nuevo Mirandilla ha de posar en alerta el Girona. L’equip dirigit per Sergio González va perdre contra l’Atlético 3-2 però es avançar al Cívitas 0-2, i ja ha demostrat aquest curs, com també el passat, que jugant a casa sol desenvolupar un joc incòmode i molt pragmàtic gràcies a un 4-4-2 molt ben treballat. Sense anar més lluny, els andalusos ja van provocar que els de Míchel fessin el curs passat un partit nefast que va acabar 2-0, amb derrota gironina. L’enfrontament a Cadis suposarà també afrontar el parèntesi de 15 dies en la lliga a conseqüència de l’aturada per seleccions encara amb més oxigen, qui sap si 22 punts i marge per recuperar els jugadors lesionats o tocats de diversa consideració.

Un cop més, la clau a casa

Montilivi tornarà a tenir la clau a l’hora d’assegurar punts per als blanc-i-vermells, que just després de l’aturada disputaran dos partits consecutius davant de la seva afició que els poden acabar de catapultar en la taula.

El primer serà contra un Almeria que en el dia d’avui deambula sense entrenador fix després d’acomiadar Vicente Moreno en la sisena jornada, i amb el seu golejador titular, Luis Suárez, lesionat de gravetat al peroné. El duel es disputarà el diumenge 22 a les 16.15 h i només cinc dies després, coincidint amb l’inici de les Fires de Sant Narcís, el divendres a les 21 h, els de Míchel rebran la visita del Celta de Vigo, un altre dels equips que no han trobat la tecla de la regularitat, amb Rafa Benítez qüestionat i amb la xacra d’haver perdut molts punts en els trams finals dels partits després d’haver-se avançat en el marcador en molts gràcies a la qualitat dels seus jugadors.

Sumant els nou punts en joc de l’octubre, el Girona podria enfilar-se fins als 28 punts. Una bestiesa que faria que l’objectiu de la permanència acabés caient pel seu propi pes. Amb un coixí tan ampli, tot el que sigui sumar serà bo.

CADIS

Els de Míchel visiten un rival que a casa fa un joc incòmode i molt pragmàtic

ALMERIA

Montilivi no pot fallar en un matx que es disputarà després d’una aturada en la lliga

CELTA

Serà el segon dels dos partits com a locals contra un equip últimament carregat de dubtes

L’OCTUBRE

Cadis-Girona
7/10 (14 h) Jornada 9
Girona-Almeria
22/10 (16.15 h) Jornada 10
Girona-Celta
27/10 (21 h) Jornada 11
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)