Girona

YANGEL HERRERA

MIGACMPISTA DEL GIRONA

“Sentia que tenia un deute pendent”

“Hem fet un grandíssim inici i a l’hivern veurem quin objectiu final ens podem marcar”

“Ho vaig passar malament i estic treballant molt per mantenir-me sa”

Tots els jugadors estan endollats, entenem el pla de cada partit i hi ha competència entre nosaltres
En el doble pivot he d’ajudar més en defensa, però en atac no ha canviat gaire res. Estic disfrutant molt
Fins ara no sabia on jugaria la temporada següent. Ara em puc centrar en el Girona sense haver de pensar en res més

Yangel Herrera (La Guaira, Veneçuela, 07-01-1998) ha començat la temporada sent un dels protagonistes del Girona, i és que, amb tres dianes, és, de moment, el màxim golejador de l’equip juntament amb Dovbyk. És el primer pas del migcampista per demostrar que ha deixat enrere les lesions, que van ser una llosa el curs passat, i que el fet d’arribar en propietat al Girona li ha anat bé. Per ara, malgrat la derrota contra el Madrid, el veneçolà no pot demanar res més ni des del punt de vista col·lectiu ni individual.

Com ha assimilat l’equip la derrota contra el Madrid?
L’equip està treballant bé, seguint la mateixa dinàmica. Perdre contra el Madrid a casa ens ha dolgut, però ja estem pensant a revertir la situació i tornar a sumar de tres en tres començant per Cadis. No serà un partit fàcil, però l’equip està centrat en l’objectiu de sumar i treballem per això.
El 0-3 va ser excessiu pel que es va veure al camp?
Crec que podríem dir que l’equip va fer un gran partit. O un bon partit, més ben dit. Els primers quinze minuts vam sortir a plantar cara a tot un Madrid i vam tenir ocasions per avançar-nos en el marcador, però no les vam aprofitar. Després ells tenen jugadors de molt talent, com tothom sap, i ells sí que no van perdonar. Vam pagar una mica això i ens queda aquesta sensació que el resultat va ser excessiu.
Va pensar molt en aquella primera ocasió que va tenir de cap?
Sí! Durant el cap de setmana vaig pensar molt en aquella gran ocasió. Crec que de deu que en tingui d’iguals fallaré la d’aquell dia. Va ser bastant clara.
El partit va acabar amb l’entrada criminal de Nacho a Portu. Què n’opina?
No va ser una entrada d’aquell partit, perquè fins llavors havia sigut molt net i pràcticament no hi va haver cap targeta groga en tot el partit. Amb un 0-3 no era una entrada que toqués i crec que l’emprenyada de la banqueta i l’equip va ser per això, perquè van fer mal a un company. Tampoc va ajudar que l’àrbitre no veiés l’acció des de l’inici com va veure tothom i ensenyés la groga. La tensió va venir per aquí.
Els tres partits de sanció a Nacho, com els veu?
Aquí nosaltres ja no hi entrem. Vam dir que era una entrada de vermella i després ja hi ha les respectives autoritats per determinar la sanció.
L’equip acabava de sumar 19 punts de 21 de possibles i d’ocupar el lideratge. Unes xifres espectaculars.
És un grandíssim inici de temporada. L’equip ha treballat molt bé en cada partit, contra rivals amb perfils diferents. Sortim amb un pla de partit molt seriós, l’equip té un bon ritme de joc i hi ha molta competitivitat dins l’equip. Ha estat un molt bon inici. Perdre contra el Madrid en la vuitena jornada, sense haver perdut fins llavors i haver-ho guanyat pràcticament tot, és un excel·lent inici.
Què és el que més destaca d’aquest inici de temporada?
El treball de l’equip es basa en el fet que tots els jugadors estan endollats. La idea de l’entrenador és bastant clara i tots entenem cada pla de partit. A més, el nivell de tots els jugadors en aquestes primeres jornades està sent força alt i hi ha competència entre nosaltres mateixos. Això és el que eleva el nivell de la plantilla. És una línia que crec que l’equip està capacitat per mantenir, però de moment hem de pensar a guanyar al camp del Cadis.
Aquest inici ha elevat les expectatives dins del vestidor i ha fet canviar objectius?
No. Quan comença la temporada l’objectiu que es marca cada club similar al nostre és la permanència. Després et pots trobar amb un inici de temporada com el que hem fet nosaltres, però tampoc podem pensar gaire més enllà. Hem d’anar partit a partit i continuar fent el que estem fent, perquè en la primera jornada no pensàvem de cap manera que en aquest punt de la temporada ja hauríem guanyat sis partits. La nostra mentalitat i la nostra concentració sempre han d’estar posades en el proper partit, pensant a guanyar. Després ja veurem com arribem a l’hivern o a mitja temporada i ens podrem marcar els objectius. Si mantenim aquest ritme ja veurem on aspirem, però encara és molt aviat per marcar-nos objectius.
Ha repetit que pensen a guanyar al camp del Cadis. Quin partit espera després del curs passat, en què va ser un dels desplaçaments que se li van encallar a l’equip?
Tenim bastant clar quin tipus de partit serà. Tots tenim al cap quin partit va ser la temporada passada, que crec que podríem dir que va ser un dels pitjors partits que vam fer, si no el pitjor. Tenim clar quin guió hi haurà i farem la nostra feina, imposant el nostre estil de joc i contrarestant el seu, que són un equip molt bo.
Es nota el cansament després d’una setmana de tres partits?
No. Estem a la jornada 9 i el cansament venia més per la seqüència de partits. Aquesta setmana hem tingut més temps per descansar, recuperar-nos i preparar el partit del Cadis de la millor manera.
Pel que diu, creu que contra el Madrid es va notar?
Potser una mica. L’equip va donar la cara i va competir. En els primers minuts es va veure l’energia de l’equip, però després és clar que et marquen i l’equip va baixar una mica. Però ho vam intentar fins al final i vam arribar a dominar la segona part. Crec que no va ser una qüestió de falta d’energia.
Després ve una aturada de seleccions. Com afecta això l’equip?
Els jugadors de la selecció no tenen descans. És el meu cas i el de molts companys. És complicat, perquè som uns quants jugadors que tenim dos partits, mentre que la resta de l’equip té dies lliures. Són partits que al final de la temporada, comptant els viatges i tot plegat, es noten. Només pots descansar una mica per Nadal, que és quan pots recarregar energia per afrontar la segona volta.
En el seu cas, a més, són viatges llargs. El condiciona molt per als propers partits? Després de la primera aturada va ser suplent.
És clar. Tens dos partits en sis dies i dos viatges de deu hores com a mínim. Per sort aquell dia vam jugar un dilluns i vaig tenir un dia més per recuperar-me, però ara jugarem diumenge i vol dir menys descans. Condiciona, perquè si jugues a Europa és més fàcil arribar als entrenaments.
Ha sumat tres gols i molts minuts. M’imagino que n’està content.
Estic molt content, la veritat. Vull continuar així, estant a dins i ajudant l’equip aportant el meu gra de sorra. Estic content dels minuts d’aquest inici de temporada i estic treballant per continuar fort, mantenir-me sa i ajudar l’equip a aconseguir victòries.
Com es troba en aquest doble pivot amb Aleix Garcia?
En l’aspecte defensiu tinc un rol defensiu diferent del de la temporada passada, però amb pilota no ha canviat gaire, perquè ocupo les mateixes posicions que la temporada passada. Defensivament he d’estar més a prop de la nostra defensa, ajudant més a prop de l’àrea. I també afecta a l’hora de donar sortida a l’equip després de les recuperacions. He d’ajudar més que la temporada passada, que no baixava tant perquè ja hi havia Oriol Romeu i Aleix al darrere.
Se’l veu gaudint de la capacitat d’arribar a l’àrea rival. S’ha marcat alguna xifra de gols?
No m’he marcat cap objectiu. Jo sempre intento arribar a l’àrea i estar a prop per poder marcar. Estic disfrutant molt en aquest inici de temporada. És la segona temporada al club i com que s’ha mantingut la mateixa base conec molt millor els meus companys. Míchel fa una feina espectacular i estic disfrutant molt de l’estil i el pla de joc.
Estem veient la millor versió de Yangel Herrera?
Hi ha marge de millora, és clar. Però estic molt content amb el meu rendiment, perquè vaig aportant. Sempre hi ha maneres d’ajudar més l’equip.
S’ha de treure l’espina de la temporada passada, en què no va tenir continuïtat per culpa de les lesions?
És clar. Vull millorar aquests números i en això estic centrat.
Ha canviat alguna cosa per evitar les lesions?
Sí, he canviat moltes coses de la meva rutina i espero continuar igual. No són grans coses, són aspectes d’entrenament, de controlar més el detall. M’he pres les coses molt més seriosament, donant importància a totes les coses, i això m’està fent sentir bé.
Ho va arribar a passar malament en algun moment?
Sí, perquè venia al Girona amb les expectatives molt altes per ser un jugador important i poder ajudar l’equip. Després veus que estàs gran part de la temporada a fora, sense poder ajudar, i que l’equip va fent grans actuacions. Tenia una sensació estranya perquè m’alegrava que l’equip anés bé però també sentia un deute amb mi mateix i amb la meva aportació a l’equip que em feia sentir malament.
Ara sí que se sent important?
Em sento important i sobretot sa, que és el que vull i el que estic treballant aquesta temporada per estar al màxim de temps possible disponible per al tècnic.
Ha fet el pas d’arribar al Girona en propietat. Com ha estat aquest pas?
Estic molt content de poder estar en propietat en un club amb un projecte seriós, per saber que podré estar aquí molts anys. M’he tret de sobre la incertesa de saber què passaria la temporada següent i per això estic més tranquil i més centrat en el Girona, sense pensar en res més.
Pel que diu, sembla difícil estar dins del grup City sense saber on jugarà la temporada següent.
Estar en un club en propietat et dona aquesta tranquil·litat. Abans anava cedit a diferents equips i cada vegada que acabava una temporada no sabia on jugaria la següent. Això canvia moltíssim les coses per a mi i per a la meva família. Estic disfrutant moltíssim.
Tenia clar que on volia estar era al Girona?
Sí, després de la temporada passada, tot i haver passat mals moments, la meva prioritat era continuar aquí per la confiança que em transmetia la gent i el vestidor que hi ha. Ho tenia força clar.
Míchel i Cárcel sempre han defensat l’aposta per vostè.
La veritat és que sí. Quan Quique Cárcel em va portar va apostar molt per mi i després Míchel també ha confiat molt en mi. Intento retornar aquesta confiança i la temporada passada vaig sentir que tenia un deute pendent. Espero poder respondre aquest any a la confiança que m’han donat.
Míchel el va definir com un dels millors fitxatges de l’estiu. Li afegeix pressió?
El dia a dia amb ell és fantàstic i espectacular. Té una confiança en mi molt gran i no sento cap mena de pressió. Com deia, estic centrat a estar sa i disponible per jugar.
Va tenir altres ofertes sobre la taula?
Sempre n’hi ha, perquè els estius són clars, però quan tens la seguretat i la certesa que vols estar en un lloc no hi ha dubtes. El club també hi va posar molt de part seva, i quan dues parts d’ajunten no cal mirar enlloc més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)