Girona

Com si res no hagués passat

El Girona, després de la derrota contra el Madrid i molt minvat per les lesions, visita el camp del Cadis (14 h) abans d’una nova aturada de seleccions

Els gironins volen demostrar, en un camp complicat, que l’ensopegada contra el Madrid no ha afectat la dinàmica d’un equip que, si guanya, encadenarà la quarta victòria lluny de Montilivi

Sembla que era ahir, però ja fa una setmana que el Girona va perdre contra el Madrid el primer partit de la temporada. Un contratemps previsible, sobretot tenint en compte que el conjunt blanc era el rival i que no havia de tardar gaire a arribar. El que no es podia preveure, i que segurament pot tenir més impacte en l’equip, és la plaga de lesions que ha deixat aquesta última setmana, i és que Míchel té sis baixes, més les dels tres jugadors del filial que han d’estar en dinàmica del primer equip. Ara bé, no es pot fer res més que assumir-ho i afrontar amb la màxima naturalitat la visita d’avui al camp del Cadis (14 h), el Nuevo Mirandilla, en el que serà l’últim partit abans de la segona aturada de seleccions de la temporada, que en aquest cas ha de servir per recuperar algunes peces, malgrat que hi haurà alguns blanc-i-vermells que sumaran més desgast amb les seleccions.

Les baixes seran una altra oportunitat per posar a prova un Girona que, al Nuevo Mirandilla, tindrà l’objectiu de tornar al camí de la victòria. I és que per molt que la situació en la classificació continuï sent excel·lent, i ho serà passi el que passi demà a Cadis, arribar a una aturada de seleccions amb el bon gust que deixa un bon resultat sempre és positiu. A més, si els gironins sumen avui, encara que sigui amb un empat, arribaran a la xifra dels 20 punts molt abans del que estava previst, i hauran assolit la meitat del camí per assegurar la permanència a primera divisió en només nou jornades. El repte, però, és el d’aconseguir la victòria, i és que els gironins tenen a l’abast un nou rècord històric. Per primera vegada a primera divisió el Girona pot aconseguir quatre victòries consecutives a domicili, donant continuïtat als triomfs als camps del Sevilla, el Granada i el Vila-real, a més de l’empat al camp de la Real Sociedad en la primera jornada.

No serà un test gens fàcil per als gironins, i és que, si bé el Girona arriba a Cadis amb unes xifres d’escàndol i amb una dinàmica immaculada a domicili, el conjunt gadità ha demostrat fins ara que és un os dur de rosegar. I sobretot a casa, on fins ara no ha perdut cap dels quatre partits que ha disputat i ha aconseguit les dues victòries que ha sumat fins ara en la lliga, contra l’Alavés i el Vila-real. En el que més pateix el Cadis, que ha encaixat els mateixos onze gols que el Girona, és en l’aspecte golejador, i és que els andalusos han sumat vuit gols en vuit jornades, la meitat que els gironins.

Infinitat d’opcions

De totes les baixes que té el Girona per al partit d’avui, segurament la més important és la de Tsygankov, que havia estat titular en les vuit jornades disputades fins ara. L’extrem ucraïnès és una peça bàsica en l’esquema de Míchel perquè combina el desequilibri i la continuïtat en la circulació, però el tècnic madrileny haurà de buscar un relleu per a aquest migdia, en el que possiblement seria l’únic canvi a l’onze inicial respecte a la setmana passada, ja que David López té moltes possibilitats d’ocupar el doble pivot amb Aleix. L’opció més probable és que Arnau torni a ocupar el lateral dret i que Yan Couto avanci la seva posició per jugar d’extrem dret, per ajudar a controlar el perill per banda que acostuma a generar el Cadis. Ara bé, Portu –si està en condicions–, Iván Martín, Valery o Pablo Torre, canviant Savinho de banda, són altres opcions que el de Vallecas té sobre la taula.

L’EXTREM DRET

Míchel haurà d’escollir entre múltiples opcions per suplir la baixa de Tsygankov

XOC DE RATXES

El Cadis encara no ha perdut cap partit a casa i el Girona es manté invicte a fora

Portu viatja amb l’equip

Una de les grans incògnites que hi havia ahir era saber si Portu finalment entrava en la convocatòria per jugar al camp del Cadis. El murcià no s’havia pogut entrenar durant tota la setmana per la dura entrada de Nacho, que el va deixar masegat i amb molt de dolor, sobretot a la zona del maluc i al turmell. Finalment, Portu es va poder entrenar ahir i va viatjar amb els seus companys cap a Cadis, tot i que difícilment serà titular. De fet, si juga, el més probable és que ho faci infiltrat. A banda de Portu, Míchel també s’ha endut a Cadis els jugadors del filial Iker Almena i Selvi per cobrir les nombroses baixes per lesió que té l’equip, i és que Míchel no pot comptar amb Tsygankov, Borja García, Juan Carlos ni Jhon Solís, lesionats aquesta setmana, a més dels que ja ho estaven, com Toni Villa, Bernardo, Artero, Joel i Jastin.

El Cadis, un rival molest

El Girona visitarà el camp del Cadis per sisena vegada en la seva història, la cinquena en la LFP. En les cinc visites anteriors els gironins mai han estat capaços de guanyar al camp del conjunt andalús i acumulen un balanç de només un empat i quatre derrotes. L’última, el curs passat, quan els de Míchel van perdre 2-0 després d’una molt mala primera part. A més, a Montilivi el partit va acabar amb empat, de manera que els gironins buscaran la primera victòria contra el Cadis en la màxima categoria. A més, el Girona mai ha aconseguit la victòria contra un equip entrenat per Sergio González en un total de quatre partits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)