Girona

El triomf cau per madur

El Girona supera el Cadis, ja suma 22 punts de 27 possibles, és segon provisional en la taula i enllaça quatre victòries a domicili

Els de Míchel, sense la finor habitual a la zona de tres quarts, juguen amb un més des de l’11’ i Aleix Garcia acaba decantant la balança

El Girona va superar per la mínima un Cadis molt combatiu que tot i jugar amb un jugador menys des del minut 11 per l’expulsió de Darwin Machís va plantar cara i va vendre cara la seva pell fins als instants finals del matx. Una diana d’Aleix Garcia, la segona del curs, va permetre als de Míchel enfilar-se fins als 22 punts, escalar fins a la segona posició en la taula a l’espera del que faci el Barça avui a Granada, i encadenar la quarta victòria a domicili, una més de les que va sumar en tota la campanya passada. Increïble. El triomf es va haver de suar tot i la superioritat numèrica, ja que el bloc baix dels gaditans, igual de còmodes que jugant amb onze, i la falta de precisió i idees dels gironins en els metres finals, van fer que la balança mai es decantés amb claredat a favor del bàndol blanc-i-vermell.

En els primers compassos del partit ja van passar força coses. El Girona sabia que dominaria la possessió i que la circulació de pilota tindria un pes important a l’hora de buscar els espais a l’entramat defensiu plantejat per Sergio González, amb dues línies de quatre juntes i solidàries i dos jugadors més despenjats (Chris Ramos i Maxi Gómez). Els de Míchel van semblar controlar el rival i marcar el ritme que els convenia tret d’alguna situació puntual en la pressió local, quan Gazzaniga va arriscar massa retallant un adversari tot i que, per sort, Machís no va aprofitar la imprecisió del de Murphy. Dos minuts després, l’extrem veneçolà del Cadis va ser protagonista d’una entrada, a una alçada perillosa, al seu company de selecció, Yangel Herrera, que no va deixar altra opció a Martínez Munuera que enviar-lo als vestidors. Els andalusos van passar del 4-4-2 al 4-4-1 amb Chris Ramos jugant d’extrem i Maxi Gómez sol entre centrals gironins, que van tornar a formar línia de tres en sortida de pilota, amb Eric, David López i Blind; Miguel d’interior suplementari i els brasilers Yan Couto i Savinho de carrilers amb la banda per a ells. Sense pilota, Eric ocupava el lateral dret i Miguel retrocedia la seva posició per ocupar l’esquerre.

Des que es va quedar amb un jugador menys, cada acció defensiva que concloïa amb èxit era celebrada com un gol pels jugadors i aficionats gaditans, i cada falta lateral o córner encara més ja que sabien que era l’única manera d’igualar forces contra un Girona que encara més va monopolitzar la possessió fent moure de costat a costat el rival, desgastant-lo però mostrant-se imprecís a la zona de tres quarts per trobar la centrada bona o la passada que trenqués la darrera línia defensiva.

Aleix, el desllorigador

Si bé el Girona no estava tan fi com de costum, en l’equació s’hi afegia que el Cadis en bloc baix se sentia comodíssim. Els de Míchel van sortir bé de la pressió amb més cor que cap dels de Sergio González, i en un parell de contres es van plantar davant de Ledesma amb opcions –la més clara després que Dovbyk deixés de cara Savinho i el brasiler xutés creuat–. Contra la falta d’idees, la millor fórmula sempre és la genialitat i Yan Couto i Aleix Garcia van crear el binomi perfecte per cuinar el 0-1 que seria definitiu. El de Curitiba va veure molt bé el d’Ulldecona, que des de la frontal va xutar amb precisió i col·locació al pal curt, lluny de l’abast d’un Ledesma que només va poder fer l’estàtua (59’).

El conjunt blanc-i-vermell havia fet el més complicat i semblava que el partit s’havia d’obrir ajudat per una baixada de braços local que no va acabar d’arribar. I és que la gestió final dels gironins i la sensació de tenir el partit fora de control va fer reviure un Cadis que va trobar energia que semblava no tenir després de jugar gairebé tot el partit amb un menys. A còpia d’orgull, empès per la seva afició i a través de la pilota aturada, els gaditans van tenir alguna ocasió per fer l’empat. Chris Ramos després d’un córner i, sobretot, els ex-Girona Rubén Sobrino i Javi Hernández, tots dos a passada d’Iván Alejo, van estar molt a prop de fer un empat que hauria fet molt mal per com hauria pogut arribar. Entre el perill, Míchel va intuir el patiment final i Juanpe i Ibra Kebé, retornat després de més d’un any de baixa, van aportar múscul i una tímida consistència per aguantar l’avantatge mínim que hi havia al marcador.

EXPULSIÓ

Machís, relliscant o no, va plantar el peu a Yangel a una alçada molt perillosa (11’)

EL GOL

Yan Couto va trobar a la frontal Aleix Garcia i el mig va definir molt bé al pal curt

TRAM FINAL

Els gironins van donar vida a un Cadis que, empès per l’afició, va tenir ocasions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)