Girona

La recompensa d’Ibra

El migcampista de Mali va tornar a jugar contra el Cadis un partit oficial des del 21 de maig del 2022, dies abans de lesionar-se al genoll

Ibra va jugar els primers minuts en primera després de substituir Ivan Martín en el 88’

Si per a algun jugador el partit que es va disputar al Nuevo Mirandilla contra el Cadis va ser especial, aquest va ser Ibrahima Kebé. El futbolista de Mali va tornar a sentir-se jugador de futbol després d’estar allunyat dels terrenys de joc des del passat 21 de maig del 2022, quan el Girona va jugar contra el Mirandés el partit corresponent a la 41a jornada de segona A. Els de Míchel havien de confirmar el play-off –ho van fer en la darrera jornada contra el Burgos– i a Ibra se li van escapçar momentàniament bona part dels somnis. Una lesió al genoll que, una vegada operat, l’havia de tenir de baixa cinc mesos es va complicar; amb alguna visita extra a la sala d’operacions, al final ha estat un any i cinc mesos sense poder vestir-se de curt i competir damunt la gespa. Pel camí? El Girona va aconseguir un ascens increïble guanyant la final del play-off al Tenerife mentre el de Bamako era a l’hospital acabat d’operar i va completar un curs de retorn a la màxima categoria excepcional amb la lluita per accedir a la Conference League fins al darrer instant a El Sadar contra l’Osasuna.

“Un any i mig sense jugar es diu ràpid, però s’ha fet molt llarg. M’he sentit superfeliç després de debutar en un camp tan complicat i amb victòria, que és el més important”, explicava Ibra Kebé després de confirmar-se el triomf del conjunt gironí al camp del Cadis, la quarta consecutiva a domicili. El migcampista sempre ha tingut el suport del club en el procés de recuperació, feixuc i llarg. De fet, mai no ha perdut el dorsal 6 per molt d’overbooking que hi hagués en la plantilla i Míchel sempre l’ha comptat com a baixa i en els seus esquemes, tot pensant en quan estigués a plena disposició: “Ho havia somiat, i quan he vist que em tocava entrar, no m’ho creia, però amb els nervis del partit no he valorat prou el moment. Quan l’àrbitre del partit ha xiulat el final, sí que estava en la glòria. Esperava el moment, però no sabia quan seria. No puc descriure tot el que he sentit”, comentava un Ibra emocionat que va ser abraçat per tots els companys, el cos tècnic, recuperadors i fisioterapeutes al final del partit.

L’africà va sortir en el minut 88 en substitució d’Ivan Martín –l’àrbitre, a més, va afegir vuit minuts al matx–, fent així el seu debut en la màxima categoria, un dia que no oblidarà per partida doble. A Ibra se’l va veure una mica nerviós i sense ritme. I és que, al cap de dos minuts de saltar al camp, ja va veure targeta groga i va perdre un parell de pilotes a l’hora de buscar l’opció més indicada. Però va acabar en línia ascendent i tocant força l’esfèrica durant el temps afegit, fins i tot, aguantant la possessió per forçar una falta que va permetre a l’equip agafar oxigen davant la pressió final del Cadis: “La idea és acumular més minuts i experiència per ajudar en tot el que pugui. Com a col·lectiu, no mirem la classificació, només volem continuar aplicant la nostra idea, ja que així ens està sortint bé. Seguim el tècnic perquè hi confiem i a veure fins on ens porta tot això”, sentenciava el malià.

Un més a la llista

Amb el debut d’Ibra, ja són 35 els jugadors que han debutat en primera vestint la blanc-i-vermella del Girona en els tres cursos complets més l’actual que ha jugat en l’elit. Enguany, el mig s’ha afegit a Blind, Savinho, Dovbyk, Selvi Clua i Jhon Solís, el darrer que ho havia fet. Ibra, pacient, ha hagut d’esperar la seva oportunitat després d’haver escalfat a la banda en més d’un partit. La recompensa a l’esforç, la solitud i el sacrifici es van veure recompensats per a un treballador del futbol que haurà de créixer i evolucionar a còpia de minuts i de competir entre els millors. De moment, podria veure com la seva posició en la rotació al mig del camp guanya un esglaó, ja que encara falta per aclarir quina lesió pateix Jhon Solís, i és que el colombià es va fer mal al genoll i podria estar de baixa diverses setmanes.

UN MÓN

Ibra ha hagut d’esperar 504 dies per tornar a jugar un partit oficial després de la lesió al genoll

EL 35È

Aquest curs, ja han debutat sis jugadors a 1a amb el Girona: Blind, Dovbyk, Sávio, Selvi, Solís i Ibra

EL PROTAGONISTA

Un any i mig sense jugar es diu ràpid, però s’ha fet molt llarg. M’he sentit feliç després de debutar en un camp difícil i amb victòria
Quan l’àrbitre del partit ha xiulat el final, sí que estava en la glòria. No puc descriure-ho tot
Ibra Kebe
migcampista del Girona

Jastin passa per la sala d’operacions i estarà entre 4 i 5 mesos de baixa

El jove extrem del Girona Jastin García va ser operat del turmell dret per l’equip de Ramon Cugat, a la clínica Quirón de Barcelona. El lleidatà, que va irrompre amb molta força en el primer equip durant la pretemporada, ha arrossegat diversos problemes al turmell, que han acabat aconsellant la intervenció quirúrgica, un fet que obligarà l’extrem ha afrontar un llarg període de recuperació, que els serveis mèdics del Girona calculen serà d’entre quatre i cinc mesos, segons informa el club.

Jastin, de 19 anys, té contracte fins al juny del 2027 amb el Girona, que va lligar el seu futur després de convertir-se en una de les sensacions de l’estiu i atès l’interès de diversos equips europeus. El lleidatà va tancar la pretemporada a un nivell molt alt, amb un gol i dues assistències en 356 minuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)