Girona

A fora, com un peix a l’aigua

Amb quatre victòries consecutives a domicili el Girona iguala la millor ratxa com a visitant en la LFP

Els gironins sumen només tres punts menys lluny de Montilivi que en tota la temporada passada

El Girona està decidit a fer història aquesta temporada. De fet, passi el que passi d’aquí al final de temporada els blanc-i-vermells ja ho han aconseguit, i és que l’inici de temporada de l’equip de Míchel està trencant tots els registres històrics del club gironí, fins i tot tenint en compte les temporades a 2a divisió A. Dissabte, amb la victòria al camp del Cadis, el Girona va encadenar quatre victòries a domicili per primera vegada en la seva història a primera divisió. De fet, el conjunt blanc-i-vermell només ho havia aconseguit fer una temporada a 2a divisió A, la 2014/15 amb Pablo Machín a la banqueta, quan el Girona va encadenar quatre victòries lluny de Montilivi en dues ocasions diferents al llarg del curs.

És veritat que al Nuevo Mirandilla el guió del partit es va posar molt de cara des dels primers minuts per l’expulsió amb targeta vermella directa de Darwin Machís en el minut 11 de partit. Ara bé, el Girona havia de rematar la feina, i ho va fer. Patint, perquè no podia ser d’una altra manera en un estadi on fins llavors no hi havia aconseguit guanyar ningú, però els blanc-i-vermells van allargar la seva ratxa triomfal lluny de Montilivi. El Sevilla (1-2), el Granada (2-4), el Vila-real (1-2) i el Cadis (0-1) han estat les víctimes del conjunt de Míchel, que amb l’empat en la primera jornada al camp de la Real Sociedad manté la seva condició d’invicte com a visitant, cosa que només pot dir el Barça, però amb tres empats. Paraules majors després de cinc partits, sobretot tenint en compte que s’han visitat dos rivals de Champions League, com són la Real Sociedad i el Sevilla, i un equip d’Europa League com és el Vila-real.

Aquesta ratxa fora de casa no fa res més que confirmar, malgrat la derrota contra el Madrid a Montilivi (0-3), que el Girona es troba en estat de gràcia. I, sobretot, amb un nivell de confiança bestial, que li permet afrontar els partits fora de casa amb l’ambició pels núvols. “Són coses que la temporada passada ens costaven una mica més, i ara quan anem a cada estadi tenim la mentalitat de poder guanyar a qualsevol. Estem demostrant que ho podem fer”, deia Aleix Garcia a la zona mixta després de la victòria al camp del Cadis. En una línia similar es va mostrar Míchel, conscient que els bons resultats a fora formen part del procés de maduració del seu equip: “Parla del pas endavant de l’equip i de la mentalitat. Sempre ens havia costat guanyar a fora i ara tenim aquesta mentalitat. Hi ha jugadors amb molta experiència que ens ajuden i al final aconseguim no perdre el potencial a fora. Parla molt bé de la personalitat d’aquesta plantilla.”

Xifres descomunals

El que ha aconseguit el Girona amb aquestes quatre victòries consecutives a domicili s’escapa tant de la normalitat que, amb només cinc partits a fora, el Girona ja ha destrossat els seus propis números de la temporada passada. Perquè en tot el curs 2022/23 els de Míchel només van ser capaços de guanyar tres partits lluny de Montilivi. Van ser als camps de l’Elx (1-2), cuer destacat de la lliga; el Sevilla (0-2), on ja s’ha guanyat aquest any, i de l’Athletic (2-3), on el Girona no anirà fins al mes de febrer, ja en la segona volta. De fet, en tot el curs passat els blanc-i-vermells van acabar el curs amb un balanç de setze punts a domicili, amb set empats aconseguits a banda dels tres triomfs. Ara el Girona ja en suma tretze, a una victòria d’igualar el registre.

El contrast amb la temporada passada, però, no és tan exagerat respecte de les dues anteriors a primera divisió. I és que en la història recent, ja sigui a primera o a 2a divisió A, el Girona sempre ha aconseguit bons resultats a domicili, més enllà d’alguna temporada puntual en la categoria de plata en què va costar més sumar lluny de Montilivi. En la temporada 2017/18 el Girona va signar el seu millor registre com a visitant a primera divisió, sumant un total de 24 punts amb un balanç de sis victòries i sis empats. En la temporada següent els gironins, amb Eusebio a la banqueta, van tenir uns números molt similars, ja que van acabar amb 22 punts com a visitant després de sis victòries i quatre empats. Tot i això, en aquella ocasió no van servir per salvar-se, ja que el Girona va signar el curs 2018/19 la pitjor temporada com a local en la LFP.

INVICTE

El Girona i el Barça són els dos únics equips de la lliga que no han perdut a domicili

EL SOSTRE

El millor registre a primera com a visitant és de 24 punts, del curs 2017/18
Temporada 2017/18
24 PUNTS 6V 6E 7D
Les victòries:
Deportivo-Girona 1-2
Llevant-Girona 1-2
Espanyol-Girona 0-1
Vila-real-Girona 0-2
Alavés-Girona 1-2
Las Palmas-Girona 1-2
Temporada 2018/19
22 PUNTS 6V 4E 9D
Les victòries:
Vila-real-Girona 0-1
València-Girona 0-1
Espanyol-Girona 1-3
Madrid-Girona 1-2
Rayo Vallecano-Girona 0-2
Leganés-Girona 0-2
Temporada 2022/23
16 PUNTS 3V 7E 9D
Les victòries:
Elx-Girona 1-2
Athletic-Girona 2-3
Sevilla-Girona 0-2
Temporada 2023/24
13 PUNTS* 4V 1E 0D
Les victòries:
Sevilla-Girona 1-2
Granada-Girona 2-4
Vila-real-Girona 1-2
Cadis-Girona 0-1 * El pitjor registre històric com a visitant en la LFP és de 14 punts fora de cosa, signat les temporades 2008/09 i 2011/12 a 2a divisió A.

LA VALORACIÓ

El curs passat ens costava una mica més, i ara tenim la mentalitat de guanyar a qualsevol camp
Aleix Garcia
migcampista del girona
Hi ha jugadors amb molta experiència que ens ajuden a no perdre el potencial fora de casa
Míchel Sánchez
entrenador del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)