Girona

Stuani: “Hi ha aspectes per resoldre amb el club, però vull estar al Girona”

Cristhian Stuani va ser el gran protagonista del Girona en els últims dies de mercat d’estiu després de reconèixer en una entrevista a l’Uruguai que tenia una oferta sobre la taula de l’Abha Club de l’Aràbia Saudita i que estava valorant la possibilitat d’acceptar-la i deixar el conjunt blanc-i-vermell, on és el màxim golejador de la història del club. Avui l’uruguaià ha parlat en roda de premsa per explicar com va viure aquells dies, els motius que l’han fet quedar-se i quina és la seva relació amb els dirigents del Girona.

L’aturada i les sensacions de l’equip

“Ens ha anat molt bé. Ens ha servit per descansar i carregar piles. Hem tingut uns dies lliures i hem aprofitat per entrenar bastant per intentar continuar amb la bona dinàmica. Estem buscant tots el nostre millor nivell. Els jugadors internacionals han tingut participació i això també és important per l’equip perquè l’autoestima del jugador creix molt. Esperem que arribin de la millor manera i que estiguin al cent per cent pel proper partit. Estem endollats i contents amb el que hem fet aquestes dues setmanes.”

L’objectiu del curs

“Nosaltres estem en un moment de forma espectacular, increïble, i això et fa pensar inconscientment que pots aconseguir coses més importants. Per naturalesa els jugadors sempre fan les coses per millorar i arribar a objectius més importants. Ara pensar només en la permanència a vegades penses que què dius. Però tenim els peus a terra i sempre transmetem aquest missatge, perquè tenim clar que guanyar un partit costa molt. Ens pot passar tenir una ratxa negativa. Això no vol dir que l’equip no pugui escalar posicions. L’objectiu és la permanència, però un cop aconseguida l’objectiu serà lluitar pel màxim possible. Es pot somiar, perquè no. Estar en aquestes posicions ens convida a pensar que ho podem aconseguir.”

El serial de l’estiu

“S’han dit moltes coses i ho vull deixar el més clar possible. No negaré que des que he arribat sempre he tingut ofertes per marxar en cada mercat. Si estic aquí és perquè jo i el club volem que així sigui. Hi ha hagut situacions que he hagut de pensar i posar coses en una balança i he arribat a la conclusió que si estic aquí és perquè vull estar aquí. El meu pensament sempre és pensant primer en el club. Defensar aquest escut per mi és el més important. Actualment s’han de resoldre algunes situacions que el club ho sap i que ja ho farem. Però estic on vull estar i em deixaré l’ànima per aquest club. El club també ha fet tot el possible perquè estigui aquí. Mai podré parlar malament del Girona, al contrari. Des que he arribat m’he marcat l’objectiu de fer història en aquest club i ho he aconseguit, però encara ho vull fer. Jo tinc una edat, que és un hàndicap, però ni jo ni el club sabíem com arribaria. Estic bé, entrenant molt bé al dia a dia i el que vull és continuar ajudant l’equip sigui dins del camp o fora, que també és molt important. He pres la decisió d’estar al club i a partir d’aquí dependrà de les decisions que prengui el club.”

Retirada al Girona

“Tinc la decisió bastant presa que vull retirar-me al Girona Seria un somni retirar-me al club que més he defensat i que tinc un compromís que tothom sap. No hi hauria cosa més bonica que retirar-te a un club on has fet història i a on t’han demostrat l’estima, que ha estat recíproca perquè jo també ho he donat tot. Tinc un sentiment molt gran pel club. També he de dir que no depèn només de mi. Són dues parts. Hi ha una comunió entre Stuani i Girona que sempre hem pres les decisions junts i ara no serà diferent. El club és qui ha de decidir.”

La relació amb el club

“Les qüestions contractuals són privades i no em toca dir les condicions que hi ha amb el club. Quan han passat tants anys i hi ha hagut tantes circumstàncies i una disposició de seguir ha facilitat molt les coses. En els moments més difícils que depenia la continuïtat que es pogués organitzar el club vaig ser jo que faig fer el primer pas de fer un esforç. I el club ha fet un esforç per retenir-me. D’això no me n’oblido. He intentat retornar aquesta confiança i ajudar en tot el possible. És molt bonic. Hi ha qüestions que no em toca dir res a mi i és el club que ha de parlar.”

Contracte fins al 2026

“Fa un temps ni jo ni el club sabíem com arribaria al 2026. El que és important és la sensació que jo tingui i el que el club vegi de mi. Per mi és molt important estar al nivell per competir a primera divisió. Fer-ho i sentir-me bé és el millor símptoma. Em proposo anar a poc a poc. El meu objectiu no és jugar només aquest any perquè em veig bé. Estic aportant el que em toca, acceptant de no jugar sempre de titular perquè el tècnic sap com aprofitar-me en cada moment. Acceptant això m’ha ajudat a conviure amb aquesta situació, perquè passar de jugar-ho tot a això ho has d’assimilar. És un procés, però a partir d’aquí ho porto millor, perquè dono el millor quan em toca jugar i quan no ajudo amb tota la força possible i també té molt valor. Tan dins com fora el camp intento ajudar en tot. Veurem fins on arribem. Mentre em vegi en condicions jugaré a futbol perquè és la passió que tinc. Em trobo bé i tinc ganes de continuar jugant.”

Europa

“Seria un somni jugar a Europa amb el Girona. Seria increïble. A nivell personal és un objectiu que el tinc entre cella i cella. Això vol dir que faré tot el que estigui a les meves mans per aconseguir-ho. Aconseguir la permanència ja ho hem fet, però un objectiu més ambiciós pel club, la ciutat i l’entorn com Europa seria increïble. Em sento un afortunat de poder lluitar per això i per la nostra part ho intentarem segur, sortint a guanyar tots els partits com estem aconseguint per fer gran aquest club.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)