Girona

L’ambició passa per Montilivi

El Girona rep la visita d’un Almeria ferit i cuer en la taula (a les 16.15 h, DAZN) que estrena entrenador i que no vol despenjar-se respecte als rivals

Els de Míchel poden assestar un cop mortal a un dels ‘a priori’ rivals directes per evitar el descens a 2a deixant-lo a 22 punts i, alhora, atrapar el Real Madrid en el lideratge de la taula

El Girona s’ha guanyat el dret a afrontar partits que en teoria havien de ser vitals per lligar la permanència i allunyar-se del descens, com contra l’Almeria a Montilivi (a les 16.15 h, DAZN), sense el neguit o l’obligació de ser enfrontaments a vida o mort. D’aquells mal anomenats finals tot just en ple mes d’octubre –els gironins n’han jugat diversos d’aquest tipus– que en molts casos acaben esdevenint primordials al final de temporada. Tot això, gràcies al joc que ensenya al món l’equip dirigit per Míchel Sánchez i els magnífics resultats que ha aconseguit, queda en un segon pla, tot i que el nivell d’exigència per sumar els tres punts és igual o superior. Fent-ho, els gironins deixarien l’Almeria a 22 punts, enllaçarien de nou dues victòries i es mantindrien a la zona més alta de la taula cobejant-se de tu a tu amb el Madrid i el Barça. Encara sembla increïble tot i que fa setmanes que hi lluiten.

L’equip blanc-i-vermell ve de guanyar el Cadis a domicili i d’afrontar una aturada de quinze dies de la competició d’allò més tranquil. La plantilla es troba en un escenari idíl·lic després de sumar set triomfs en nou partits i d’entossudir-se que el gran inici de campionat no és un miratge sinó una declaració d’intencions de voler fer-la grossa i d’aspirar a molt més que la permanència a la categoria. La darrera victòria al Nuevo Mirandilla va servir per girar full a l’ensopegada contra el Madrid, la primera i única del curs (0-3), i tornar a la victòria que situa el Girona a mig camí de segellar la principal feina, la permanència a la categoria.

Sense assaborir el triomf

L’Almeria arriba a Montilivi com a l’únic equip de primera que encara no ha aconseguit cap victòria. Els andalusos sumen tres punts de 27 possibles gràcies a tres empats contra el Cadis (1-1), el València (2-2) i el Granada (3-3), aquest últim després d’anar guanyant 3-0 en el 65’ en el que va ser el primer partit després de la destitució de Vicente Moreno –l’interí Alberto Lasarte va dirigir l’equip durant dues jornades–. En aquell matx, Luis Suárez, l’ariet titular, va fer un hat-trick però també va trencar-se el peroné –estarà tres mesos de baixa després de decidir aplicar un tractament conservador– i durant l’aturada, l’Almeria ha vist com el substitut del colombià, Ibrahima Koné, es trencava el turmell en un amistós amb la selecció de Mali. Sense davanters del primer equip disponibles, Gaizka Garitano, el nou entrenador, que s’estrenarà a Montilivi, haurà de reconvertir algun atacant a la referència ofensiva (podria ser Leo Baptistão) o apostar per la joventut de Marciano Sanca i Marko Milovanovic, de 19 i 20 anys respectivament.

Els nombrosos contratemps dels andalusos i la dinàmica que travessen, antagònica a la del rival, han d’envalentir però en cap cas fer confiar-se el Girona. El repte de vèncer dos partits consecutius a Montilivi en només sis dies –el 27 el Celta visitarà el feu gironí–, una fita que mai han aconseguit els gironins, és prou suculent per evitar cap relaxació, sobretot després d’una aturada per seleccions benvinguda a l’hora de recarregar energia, treballar conceptes i recuperar, o estar a prop de fer-ho, algun dels lesionats.

Montilivi torna a tenir la paraula i no hi ha excusa per no registrar una excel·lent entrada per empènyer els de Míchel cap a una nova victòria.

L’ÚNIC

L’Almeria encara no ha guanyat cap partit després de la disputa de nou jornades de lliga

EL REPTE

En cas de sumar els tres punts, el Girona s’enfilaria fins als 25, com el líder, el Madrid

El goig de l’últim precedent

El Girona i l’Almeria s’han vist les cares a Montilivi en onze ocasions. En la darrera, la primera a la màxima categoria, els de Míchel van superar els andalusos per 6-2, en el que va ser segurament el primer gran partit dels blanc-i-vermells a l’elit a les mans del de Vallecas –enguany n’han acumulat uns quants més–. Aquell vespre del divendres 17 de febrer els gironins van endossar un 4-0 en el primer temps als de Rubi, que no sabien com aturar el vendaval ofensiu del contrincant.

Gironins i andalusos s’han trobat en tres play-off a primera; en la final del curs 2012/13 (0-1); i en les dues anades de les semifinals de les temporades 2019/20 i 2020/21 (1-0 i 3-0). En total, el Girona ha guanyat quatre partits contra l’Almeria a Montilivi –tots entre els últims sis duels–, per cinc triomfs andalusos i dos empats.

Tsygankov, gairebé a punt; Solís, OK

Si bé el Girona va afrontar l’últim partit contra el Cadis amb nou baixes, l’aturada de quinze dies per seleccions només ha permès a Míchel recuperar a un d’aquests futbolistes. Jhon Solís entrarà a la convocatòria de l’equip i, tot i que també ho podrien fer Tsygankov i Bernardo, no s’arriscarà gens amb el retorn de tots dos, que podrien estar recuperats contra el Celta el divendres 27.

Són baixa per al partit, doncs, Toni Villa, Joel Roca, Jastin, Artero, Borja García, Tsygankov, Bernardo i Juan Carlos, que dilluns serà operat de la base de l’òrbita de l’ull a conseqüència del cop que va rebre en un entrenament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)