Girona

Per mirar-s’ho des de dalt

El Girona rep el Celta buscant la novena victòria en onze jornades, que li permetria assaltar el lideratge abans del clàssic de demà

Els gironins podrien encadenar per primera vegada dos triomfs a Montilivi en dues jornades, però no es fien del conjunt gallec tot i que arriba ocupant posicions de descens

Les jornades passen i el Girona continua en les primeres posicions de la classificació. L’espera entre un partit i l’altre es fa gairebé més llarga que mai, perquè els gironins estan convertint cada partit en un festival que ningú es vol perdre. Aquesta vegada no ha calgut esperar gaire per tornar a veure els blanc-i-vermells a Montilivi, ja que després de la victòria de diumenge passat contra l’Almeria (5-2) el Girona rep aquesta nit el Celta (21 h, GOL) en un duel que els gironins volen convertir en una festa aprofitant l’inici de les Fires de Sant Narcís. En cas de guanyar la festa seria absoluta, perquè els gironins assaltarien el lideratge en espera del clàssic de demà, en què el Madrid hauria de guanyar per superar-los en la classificació. En cas d’empat, el Girona necessitaria un empat per conservar la primera posició al final de la jornada i gaudir, aquesta vegada sí, d’una setmana sencera al capdavant de la classificació després del lideratge efímer que va tenir en acabar la setena jornada –li va durar només 24 hores.

Montilivi promet ser el factor clau. De moment només el Madrid ha estat capaç de tallar la ratxa triomfal dels gironins i el Girona ja va demostrar diumenge que a casa té la força per superar fins i tot els moments més difícils. Per això avui vol aprofitar una oportunitat d’or, ja que els gironins podrien encadenar dues victòries a casa en dues jornades per primera vegada en la màxima categoria, cosa que els enfilaria fins a uns encara més increïbles 28 punts. Algun dia la dinàmica s’haurà d’acabar, però com més tardi a passar, millor per a tots.

Alerta

Fins ara el Girona ha demostrat ser superior a gairebé tots els rivals i avui també parteix com a favorit sobre el paper. I és que les dinàmiques de gironins i gallecs són completament oposades. El Celta arriba a Montilivi en una crisi de resultats preocupant, perquè només ha estat capaç de guanyar un partit en deu jornades i ha sumat només dos punts dels últims divuit possibles. Això, lògicament, l’ha situat en zona de descens, però a Montilivi ningú se’n vol fiar. El Girona ja va comprovar contra l’Almeria que si no acabes d’estar del tot endollat et pots trobar amb un 0-2 en un tancar i obrir d’ulls. I no cada dia seràs capaç d’aixecar-lo. A més, els resultats no s’adiuen amb les sensacions d’un Celta que sempre ha tingut contra les cordes els rivals, però a qui ha faltat molta efectivitat. L’esperança del Girona és, a banda de continuar oferint la seva millor versió, que li ha permès signar aquest inici de lliga bestial, que el Celta no acabi de trobar la tecla demà a Montilivi i allargui, ni que sigui una setmana més, aquesta ratxa negativa de resultats que ha fet que la continuïtat del tècnic Rafa Benítez estigui penjant d’un fil.

Un dels handicaps a què haurà de fer front avui el Girona és la poca preparació que ha pogut fer del partit. Míchel va comentar ahir que només s’havia fet un entrenament amb normalitat, i que hi ha jugadors que arriben amb molèsties. En aquest sentit, malgrat recuperar Tsygankov per a la causa després que s’hagi perdut dues jornades, la cosa més normal seria que Míchel repetís onze inicial per tercera jornada consecutiva, tot i que si hi ha alguna baixa d’última hora estarà obligat a fer canvis. Arnau, en defensa, i jugadors com Portu, Pablo Torre o Stuani serien els candidats a entrar a l’onze.

SENSE RESULTATS

El Celta només ha estat capaç de sumar dos dels últims divuit punts en joc

D’ÚLTIMA HORA

Si les possibles baixa d’última hora ho permeten Míchel repetirà onze un cop més

Tsygankov torna a la llista

A poc a poc la infermeria del Girona es comença a buidar després d’unes jornades en què els gironins van arribar a tenir nou baixes. Per al partit d’avui, segons el que va confirmar ahir Míchel en la roda de premsa prèvia, Tsygankov i Bernardo estaran a disposició del tècnic. Tot i que difícilment serà titular, el retorn de Tsygankov és una grandíssima notícia per als blanc-i-vermells, ja que l’ucraïnès és una peça clau en l’esquema de Míchel i va ser titular en les primeres vuit jornades, abans de perdre’s per lesió els partits contra el Cadis i l’Almeria. Tot i les bones notícies, continuen de baixa Juan Carlos, Borja García i Toni Villa, a banda dels joves Jastin, Artero i Joel Roca. A més, Míchel va dir ahir que hi podria haver baixes d’última hora: “Hi ha jugadors amb molèsties de diumenge que veurem demà [per avui] com estan.

Bons records de la primera etapa

La temporada passada el Girona va veure com el Celta li prenia, precisament, l’oportunitat de guanyar dos partits consecutius a Montilivi, perquè després de superar el Getafe els de Míchel van perdre contra els gallecs per la mínima arran d’un gol de Iago Aspas (0-1) en un partit en què el Girona va estar gris en atac. Aquesta és, però, l’única derrota dels gironins a Montilivi contra el Celta a primera, ja que en els dos primers cursos en l’elit, el 2017/18 i 2018/19, el Girona va guanyar 1-0 i 3-2, respectivament. El balanç global a Girona, però, és favorable al Celta amb tres victòries, dos empats i quatre derrotes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)