Girona

Esperada per molts

El Girona arrenca demà en la copa al camp del San Roque de Lepe amb protagonisme per als menys habituals, que han tingut poc pes en la lliga a causa del grandíssim rendiment demostrat en les primeres jornades

L’espectacular inici de lliga que ha fet el Girona viurà un petit parèntesi aquesta setmana, i és que els blanc-i-vermells afrontaran demà al camp del San Roque de Lepe (12 h) la primera eliminatòria de copa. Un canvi de competició que obliga sempre a un canvi de mentalitat, sobretot en les primeres eliminatòries, en què toca visitar el camp d’equips d’inferior categoria sabent que no hi ha marge d’error, però que sense cap mena de dubte es presenta com una oportunitat per a molts jugadors. En aquest sentit, al vestidor del Girona hi ha un bon grapat de jugadors que esperaven aquest dia, ja que fins ara no han tingut l’oportunitat de deixar-se veure gaire des de començament de temporada.

Els grandíssims resultats que ha anat aconseguint el Girona en la lliga han provocat que Míchel hagi mantingut gairebé sempre el mateix bloc en l’onze inicial, fins al punt que David López –lesionat divendres passat–, Savinho, Gazzaniga i Aleix Garcia han estat titulars en les onze jornades, i els dos últims no s’han perdut ni un sol minut. A més, Blind, Miguel, Yangel Herrera, Iván Martín i Yan Couto també han disputat més de dos terços dels 990 minuts disputats en la lliga, i acumulen un desgast important. De fet, a banda d’alguns canvis obligats per lesió i de l’entrada de jugadors que havien arribat al tram final del mercat com Eric Garcia o Dovbyk, Míchel ha anat fent poquíssimes rotacions jornada a jornada, i només les ha fet quan hi ha hagut una acumulació de partits amb jornada intersetmanal o després de compromisos internacionals.

Ganes de fer-se veure

Tenir un bloc tan consolidat ha comportat, lògicament, que hi hagi bona part de la plantilla que no hagi tingut el protagonisme desitjat, de manera que el partit de copa contra el San Roque de Lepe suposarà una oportunitat per fer-se veure i demostrar que estan preparats per tenir minuts en la lliga quan sigui necessari. “Tothom sap que per a mi tots són molt importants. Estic content amb el treball de la plantilla en el dia a dia. Jugaran els que ho han fet menys minuts fins ara, però al final de la temporada tots tindran un pes important”, deia ahir Míchel en la roda de premsa prèvia, deixant clar que en les properes jornades tot podria fer moltes voltes: “Ara és així, però segur que hi ha jugadors que han jugat menys en els últims partits que acabaran sent molt importants en la lliga, i n’hi ha altres que estan jugant més i potser no ho faran tant més endavant. Per a mi el més important és l’equip, i és veritat que uns han jugat molts minuts i altres pocs, però és perquè l’equip està bé. Necessitarem tothom.”

Entre tots els casos de jugadors que han tingut menys minuts dels esperats, el més clar, segurament, és Pablo Torre, ja que el migcampista cedit pel Barça estava cridat a ser una peça important aquesta temporada i de moment només ha jugat 120 minuts repartits en vuit partits, cap d’ells de titular. Divendres, contra el Celta, es va quedar sense jugar després d’estar escalfant durant força minuts, i se’l va veure visiblement molest un cop es va asseure a la banqueta un cop es van esgotar les finestres de canvis.

El cantàbric serà segur, si no passa res estrany, un dels titulars demà, però no és ni de bon tros l’únic que no ha tingut cap titularitat en la lliga. De fet, entre els jugadors que estan disponibles per jugar demà, n’hi ha set més: Portu, Jhon Solís, Ibra Kebé, Bernardo, Juanpe, Valery i Toni Fuidias, que ahir va ser l’únic que Míchel va assegurar que seria titular demà al migdia.

El filial, amb poc pes

Per la gran quantitat de jugadors del primer equip que necessiten minuts, aquest curs la copa no es preveu que sigui un trampolí per als jugadors del Girona B, tot i que Selvi, Antal i Iker Almena tenen possibilitats d’entrar a la llista. A més, Míchel ahir els va tocar lleugerament el crostó: “Són jugadors que quan han estat amb nosaltres ho han fet bé, però que s’han de guanyar les oportunitats en el primer equip jugant en la seva competició amb el filial, i en aquest sentit han de millorar.”

Al llarg del curs els necessitarem a tots. Estic content amb el treball de la plantilla en el dia a dia
Míchel Sánchez
entrenador del girona
Jornada 2 1 canvi
Entra Iván Martín per Yan Couto
Jornada 3 0 canvis
Jornada 4 0 canvis
Jornada 5 3 canvis
Entren Yan Couto, Eric Garcia i Dovbyk per Arnau (lesió), Yangel Herrera i Stuani
Jornada 6 1 canvi
Entra Yangel Herrera per Miguel
Jornada 7 2 canvis
Entren Arnau i Miguel per Yan Couto i Blind
Jornada 8 2 canvis
Entren Yan Couto i Blind per Arnau i Iván Martín
Jornada 9 1 canvi
Entra Iván Martín per Tsygankov (lesió)
Jornada 10 0 canvis
Jornada 11 1 canvi
Entra Arnau per Eric Garcia (lesió)
Portu
7 partits jugats 167 minuts
Pablo Torre
8 partits jugats 120 minuts
Jhon Solís
2 partits jugats 5 minuts
Ibra Kebé
1 partit jugat 2 minuts
Bernardo
2 partits jugats 2 minuts
Juanpe
5 partits jugats 117 minuts
Valery
9 partits jugats 174 minuts
Toni Fuidias
0 partits jugats
LESIONATS
Juan Carlos, Borja García, Toni Villa, Jastin Garcia, Artero i Joel Roca
AVUI
2 h
Mensajero-Espanyol
DEMÀ
12 h
Badalona-Cadis
12 h
San Roque-Girona
18 h
Terrassa-Albacete
18 h
Europa-Elx
18 h
Oriola-Nàstic
20 h
Manresa-Oviedo
21.30 h
Rubí-Athletic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)