Girona

David López demana perdó i diu que es va confondre

El defensa del Girona David López ha fet públic aquesta tarda un comunicat a través de les seves xarxes socials en què, per primera vegada i de manera contundent, fa marxa enrere de les declaracions que va fer a la mitja part del partit contra l’Almeria, en què va acusar al col·legiat Miguel Ángel Ortiz Arias d’haver-lo insultat i faltat al respecte. El barceloní, que ara està lesionat, demana disculpes a l’àrbitre madrileny i a tot l’estament arbitral, a la vegada que explica que les seves declaracions van estar causades per una confusió, assegurant que no va entendre bé el que li va dir Ortiz Arias. Cal recordar que el Comitè Tècnic d’Àrbitres va traslladar al comitè d’integritat les declaracions del futbolista del Girona després de negar que hi hagués algun insult de l’àrbitre en les gravacions que es van escoltar del partit i d’entendre que David López no havia fet marxa enrere, per tal que el comitè d’integritat valori si s’ha de sancionar al futbolista, cosa que pot anar per llarg.

El comunicat

“Vaig debutar un 26 de setembre del 2010 en un Espanyol-Osasuna. Tenia 20 anys i moltes coses per viure. Sempre he sigut un jugador d’equip: Treballador, honrat, professional i, sobretot, company. Estic orgullós d’aquest viatge. Més de 200 partits a la màxima categoria del futbol espanyol. Això sí, com tots, algunes vegades m¡he equivocat. Una d’elles el 23 de febrer del 2020, en un Valladolid-Espanyol en el que vaig veure dues targetes grogues en 25 minuts de partit. Vaig deixar el meu equip amb un jugador menys i vam perdre. És la meva única expulsió a primera divisió fins ara i encara me’n sento culpable.

El passat 22 d’octubre, en un Girona-Almeria, vaig tornar a cometre un error fent unes declaracions desafortunades i fora de lloc durant el descans. Des de llavors, a més, la polèmica i la tensió han desencadenat una situació de gran estrès personal que, probablement, han sigut un dels detonants de la lesió de la que m’estic recuperant. Sóc conscient que aquestes declaracions no només van tacar el bon resultat del meu equip, sinó que també van causar un impacte negatiu a la competició i a l’estament arbitral.

En primer lloc vull agrair al CTA el seu oferiment a que puguem revisar els àudios del partit. No obstant, tant el club com jo no considerem necessari revisar-los personalment. La resposta del CTA va ser suficient per a nosaltres ja que sempre hem confiat en la seva honradesa i honorabilitat. Per això, vull manifestar el meu total penediment per les declaracions fetes en contra del col·legiat Miguel Ángel Ortiz Arias. No tinc una altra explicació més que una greu confusió de la meva part sobre una manifestació del col·legiat com a mi que vaig entendre d’una altra manera. Després d’una profunda reflexió de tota aquesta situació vull demanar disculpes públicament a Miguel Ángel Ortiz Arias i, també, a tot l’estament arbitral. Ells són part imprescindible d’aquest esport i tenen el meu respecte i reconeixement. Sempre he considerat els àrbitres com uns esportistes més. En els meus més de 12 anys de carrera professional sempre he tingut un gran respecte cap a ells, així com als entrenadors i rivals. Finalment espero poder oferir les meves disculpes en persona a Ortiz Arias la propera vegada que coincidim sobre un terreny de joc.

Una vegada analitzat tot el que va passar concloc que em vaig confondre i no vaig entendre una manifestació de l’àrbitre.

Avui el Girona viu un somni. Som líder i els aficionats i socis estan orgullosos. És una temporada màgica i la vull viure de manera plena. I vull, també, que tots els que estimen aquest equip també es sentin orgullosos de tots els seus membres. Lamento com es va desenvolupar la situació. Sense dubte, l’entendiment i treball conjunt entre àrbitres i jugadors és la base que fa del futbol l’esport més bonic i apassionant del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)