El Girona més líder que mai a Vallecas (1-2)

Victòria de prestigi del Girona a Vallecas després de remuntar un 1 a 0 inicial gràcies als gols de Dovbyk i Savinho (1-2). Els de Míchel han donat una nova lliçó de personalitat per situar-se, momentàniament, a cinc punts del Madrid i a set del Barça.

El Rayo ha sortit amb molta intensitat al partit. De fet, el gol vallecà no ha tardat a arribar. obra d’Álvaro García al minut 5. L’acció ha estat desafortunada pels gironins que en un rebot defensiu, l’extrem esquerre sevillà ha pescat la pilota sol davant de Gazzaniga i ha marcat en un xut precís. El Girona no estava còmode ni en els duels ni en la sortida de pilota. Semblava que la tònica no acabaria. Al minut 7, una recuperació de Trejo a Eric, que s’ha adormit, ha estat a punt d’acabar amb el segon gol. El porter de Murphy ha tret una bona mà en un xut potent, arran de gespa, de Valentín. Vallecas s’animava i el Girona veia com passaven els pitjors minuts de l’encontre.

Això no obstant, sí una cosa té el conjunt de Míchel és personalitat i, de mica en mica, ha anat trobat inèrcies en atac. La primera, en una despenjada de Savinho a dins l’àrea que Miguel remata sense fortuna i Dobyk, d’esperó, està a punt d’anotar l’empat. Lejeune sota pals ha evitat un gol que tothom cantava, l’esfèrica ha acabat topant al pal en el rebuig.

Els gironins s’havien tret la pressió local de sobre i entraven en grans minuts ofensius. Sobretot per bandes que el davanter ucraïnès no ha pogut aprofitar en la rematada final. Passada la mitja hora de joc, amb el control total de l’esfèrica per part dels catalans, ha arribat una bona paret a la frontal entre Tsygankov i Iván Martín que ha etzibat un xut que Dimitreviski ha desviat sota pals.

Al final de la primera, el Girona ha trobat en la banda dreta la seva millor virtut per arribar a l’àrea. El gol ha sigut la culminació d’uns grans minuts. Recupera Blind, transició ràpida cap a Tsygankov que,, desplegat a l’àrea rival, és capaç de connectar amb Dovyk al punt de penal. L’ucraïnès no ha fallat i ha anotat la seva setena diana. Eufòria visitant per un empat merescut.

A la represa, sense que el Rayo toqués pilota, Yangel ha pogut rematar sol a dins l’àrea. Claríssima. La resposta del Pacha escorat a dins l’àrea. Camello, rematant al pal, i un parell de xuts d’Isi des de la distància, han fet treballar a Gazzaniga i tremolar les cames dels gironins que no podien desfer-se del verí local. Trejo, al 54, rematava al travesser en un xut desviat per Arnau. Vallecas es despertava i construïa un nou relat del partit.

Després del setge local, ha arribat el cop d’afecte per acabar la remuntada. El segon gol ha sigut una jugada col·lectiva per la banda dreta, Tygankov, Iván Martín i Dovbyk, colpejant a porteria, han permès al brasiler agafar el rebot i celebrar la diana gironina. El líder feia emmudir un Vallecas sotmès a la qualitat en l’últim ters del camp del Girona. Dimitriesvki, el millor dels locals, ha posat una mà providencial per treure la rematada de Yangel per la dreta. El pal i el travesser també han ajudat a evitar el tercer gironí.

Míchel, al minut setanta-set, ha fet els primers dos canvis. Stuani i Portu han entrat al lloc de Tsygankov i Dovbyk. L’intercanvi de cops als últims minuts de partit feia preveure un final d’infart. Lejeune, en la sortida d’un córner, ha fregat el gol. Ha tocat remar amb pilota i mossegar a dalt. Stuani, assistit per Yangel, ha tingut la sentència de cap. Una rematada sol a dins l’àrea que l’uruguaià no sol fallar. Iván i Savinho, esgotats físicament, han sigut substituïts per Valery i Portu al 84. Pocs minuts més tard, amb cinc d’afegit, el matx ha arribat a la seva fi. El Girona l’ha tornat a fer grossa.