Girona

El repte de l’excel·lència

El Girona afronta els últims sis partits de la primera volta en la posició més privilegiada de la taula

Les sortides són exigents (Barça i Betis) però els quatre partits a casa fan ser optimistes els de Míchel

El Girona es manté ferm i entossudit a fer-la grossa i cada jornada que passa sembla més factible, o possible, que ho pugui aconseguir. Guanyar la lliga són paraules majors que ningú s’atreveix a pronunciar, però aspirar a jugar a Europa és el nou objectiu i la fita que s’ha posat l’equip entre cella i cella. Perquè sumar ja 34 punts dels primers 39 possibles després d’haver guanyat onze partits en el primer terç (13 jornades) ha permès als gironins instal·lar-se en primera posició i tenir ja un marge de 27 punts respecte al descens. Una bestialitat. Aplicant la màxima d’anar partit a partit, a l’equip dirigit per Míchel Sánchez ja li queden només sis enfrontaments per tancar la que serà, segur, la millor primera volta de la història del club, encara que no se sumi cap més punt. Sis jornades amb divuit punts en joc que poden engrandir més una plantilla que haurà d’afrontar quatre partits a Montilivi –contra l’Athletic Club i el València, seguits, l’Alavés i l’Atlético, en el primer partit del 2024–, i dos a domicili, al Lluís Companys contra el Barça i al Benito Villamarín contra el Betis. Amb l’actual taula a la mà, els gironins jugaran contra quatre dels set primers classificats, sens dubte un tram en què tot farà clarament més pujada.

La clau, a Montilivi

Que dels sis partits que queden per disputar-se en la primera volta quatre siguin davant de la seva pròpia afició, és un gran punt a favor per a un Girona que, tot i que a fora es manté gairebé immaculat –ha perdut només dos punts, en la primera jornada contra la Real Sociedad (1-1)–, a l’era Míchel sempre ha desplegat un gran joc a Montilivi. L’empenta de l’afició blanc-i-vermella serà vital per mantenir l’equip en la màxima excel·lència i ampliar l’actual ratxa de victòries, que s’eleva a cinc. Els gironins ja van demostrar contra l’Almeria (5-2) i el Celta (1--0) que poden guanyar dues jornades consecutives jugant a casa, on han superat tots els rivals excepte un, el Real Madrid (0-3). El Girona és el quart millor equip local gràcies als quinze punts i el repte més immediat l’afrontarà contra l’Athletic Club, el cinquè classificat amb deu punts menys i rival directe, ara, en la lluita per la Champions League, i el València, novè. Aquests dos duels poden permetre als blanc-i-vermells fer un pas més en les seves aspiracions europees amb possibilitats d’arribar ja a la quarantena de punts. Seria massa. A casa, als gironins els quedarà rebre l’Alavés, que lluita per no descendir, i l’Atlético, un dels galls de la categoria i candidat al títol, en el primer duel del 2024, en la jornada entre setmana que es disputarà entre el 2 i el 4 de gener –el cap de setmana del 6 i 7 hi ha previst que es juguin els setzens de final de copa.

El bon ritme, a prova

La brillant trajectòria del millor equip a domicili tindrà dos exàmens més per acabar la primera volta de la lliga. I seran de nivell, ja que els de Míchel jugaran contra el Barça, el tercer en la taula, el 10 de desembre a l’estadi Lluís Companys, i visitaran el Betis en el darrer duel d’un 2023 per emmarcar (el 21-D). El Girona encadena actualment sis victòries lluny de Montilivi i mantenir aquest ritme sembla gairebé impossible amb els rivals que tindrà al davant, tot i que si la plantilla manté el nivell de joc, qui sap fins a on poden arribar els registres de rècord. Ja el curs passat, els gironins van empatar a zero al Camp Nou i van perdre per la mínima al Benito Villamarín fent un dels primers grans partits de l’era Míchel a primera (2-1).

El final de l’any serà d’exigència màxima per a un Girona que, evidentment, no té por a cap rival i que en l’estat de forma i confiança en què es troba pocs equips al món poden aturar. Gestionar el vertigen que pot donar la primera posició i la represa de la competició després de l’aturada per seleccions i un calendari que es comprimeix –cinc jornades de lliga i un de copa– serà també un repte.

FA PUJADA

El Girona jugarà en el tram final de la primera volta contra quatre dels set primers

MONTILIVI

Els de Míchel disputaran com a locals quatre dels últims sis partits del primer tram

SORTIDES DIFÍCILS

El millor equip a fora acaba la primera volta amb visites al Barça i el Betis

EL CALENDARI

Girona-Athletic
Jornada 14 27/11 (21 h)
Girona-València
Jornada 15 2/12 (14 h)
Barça-Girona
Jornada 16 10/12 (21 h)
Girona-Alavés
Jornada 17 18/12 (21 h)
Betis-Girona
Jornada 18 21/12 (19 h)
Girona-Atlético
Jornada 19 Sense data
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)