Girona

La mida presa a l’Athletic

Bons precedents. El Girona ha guanyat dos dels tres partits a Montilivi contra el conjunt basc, a qui el curs passat va guanyar també a San Mamés

El Girona torna a la lliga demà per tancar la catorzena jornada de lliga amb l’objectiu de continuar líder una setmana més. Ho farà obligat a guanyar si avui el Madrid supera el València. Com sempre, superar el conjunt basc voldrà dir haver d’oferir la millor versió i tindrà una dificultat extrema, però els gironins, més enllà de la dinàmica que porten aquesta temporada, tenen a favor els precedents del curs passat. I és que els de Míchel ja van demostrar que tenen la mida presa a l’Athletic d’Ernesto Valverde, ja que la temporada passada van ser capaços de guanyar a Montilivi (2-1), gràcies a les dianes de David López i Iván Martín –el dia que tornava d’una llarga lesió–, i a San Mamés (2-3). Va ser un dels tres rivals contra qui els gironins van aconseguir el ple de punts en la lliga la temporada passada, a banda de l’Elx i el Sevilla. Precisament, els tres partits que el Girona va guanyar fora de casa.

Més enllà del precedent del curs passat, el Girona també guarda un bon record a Montilivi contra l’Athletic en la primera etapa a primera divisió. Va ser en el curs de l’estrena, el 2017/18, quan dos gols de Cristhian Stuani, el primer de penal, van donar la victòria als de Pablo Machín (2-0). En la segona visita del conjunt basc a l’estadi gironí la cosa ja no va anar tan bé, i és que en el curs 2018/19, amb Eusebio a la banqueta i en plena caiguda lliure, el Girona va perdre 1-2 tot i avançar-se en el marcador amb un gol de Stuani, perquè Iñaki Williams i Raúl García van ser capaços de capgirar el marcador en la segona part (1-2).

Més consolidats

El Girona podria perdre avui el lideratge si el Madrid guanya, però quan acabi la jornada els gironins mantindran, com a mínim, tres punts d’avantatge respecte a la tercera posició. I és que l’empat d’ahir del Barça a Vallecas consolida els gironins a la zona més alta de la taula i li assegura, com a mínim, visitar el Lluís Companys el 10 de desembre empatat a punts amb el Barça.

EL PLE

El curs passat els gironins van sumar els sis punts contra l’Elx, l’Athletic i el Sevilla
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)