Girona

Que l’espera no canviï res

nou repte ·

El Girona rep la visita de l’Athletic (21 h, GOL) amb l’obligació de guanyar si vol recuperar el lideratge que li va robar ahir el Madrid amb la victòria a Cadis

Els de Míchel, que fa un mes que no juguen a Montilivi, tenen l’oportunitat d’encadenar la sisena victòria en la lliga per segona vegada aquest curs

Després de 15 dies sense jugar, en què els gironins han pogut gaudir plenament del lideratge, torna la lliga. Ho fa aquesta nit, en el duel que servirà per tancar la catorzena jornada. Els gironins reben la visita de l’Athletic (21 h) en un partit que, com sempre contra el conjunt basc, es preveu complicat. La dinàmica dels de Míchel es posa a prova una vegada més, amb el hàndicap afegit d’haver tingut fins a vuit jugadors convocats amb les seves seleccions en aquesta aturada, fet que sempre dificulta la preparació del partit. Fins ara en aquesta temporada els gironins sempre han respost bé després dels parèntesis dels compromisos internacionals, i avui buscaran sumar els tres punts una setmana més. Tres punts indispensables si els gironins volen recuperar el lideratge després de la victòria del Madrid al camp del Cadis.

El Girona arriba a la cita d’avui després d’haver encadenat cinc victòries en la lliga des de la derrota contra el Madrid, de manera que els de Míchel tenen l’oportunitat de tornar a signar sis victòries consecutives per igualar la seva millor sèrie de la història a primera divisió. La gran novetat és que, ara sí, el discurs dels gironins ha canviat radicalment i la permanència és un objectiu que ja es considera assolit, de manera que cada punt que se sumi a partir d’ara serveix per acostar-se al proper objectiu de superar els 53 punts i, després, de consolidar la classificació per a Europa, un objectiu cada vegada més real.

L’horari no acompanya, però Montilivi ha de jugar el seu paper, i és que fa un mes que els gironins no juguen a casa i l’afició tindrà ganes de tornar a gaudir del seu equip. Serà, a més, el primer de dos partits consecutius com a local, que culminaran la triple sèrie de dos partits a casa i a fora de manera consecutiva. El precedent, amb els sis punts sumats contra l’Almeria (5-2) i el Celta (1-0), no pot ser més esperançador per a un equip que a casa només ha deixat escapar els punts contra el Madrid.

Si una cosa es pot esperar del partit d’avui són gols, i és que si els gironins són l’equip més golejador de la lliga amb 31 dianes els bascos no es queden enrere amb 25 i arriben a Montilivi amb la confiança pels núvols després de dues victòries contra el Vila-real (2-3) i el Celta (4-3) que els han consolidat en la sisena posició –eren cinquens abans de la victòria de la Real Sociedad–, de manera que una victòria del Girona els permetria ampliar la diferència respecte a les posicions de Champions League fins als 12 punts, una autèntica barbaritat que pràcticament els garantiria acabar la primera volta entre els quatre primers.

Pocs canvis

El fet de jugar dilluns ha beneficiat el Girona tenint en compte que jugadors com ara Yangel Herrera van tornar tard dels compromisos internacionals, de manera que el més normal és que Míchel faci pocs retocs respecte a l’onze que ha anat jugant els últims partits. El principal dubte pot estar en la posició de lateral dret que Arnau havia recuperat en les últimes jornades, i és que Yan Couto també és candidat a entrar a l’onze, tot i que l’amenaça de Nico Williams demana, segurament, un perfil més defensiu. David López tornarà a la convocatòria, però difícilment serà titular, mentre que al centre del camp i al davant sembla impossible que el de Vallecas aposti per algun canvi si no hi ha molèsties d’última hora.

BENVINGUT

Jugar dilluns ha donat més marge per preparar el partit i s’esperen pocs canvis a l’onze

AMENAÇA

L’Athletic arriba en línia ascendent després de les victòries contra el Vila-real i el Celta

El Madrid no falla a Cadis

El Girona va perdre ahir el lideratge en espera del partit d’avui, i és que el Madrid no va fallar al Nuevo Mirandilla. En una primera part molt igualada, els blancs es van avançar amb un gol de Rodrygo, el gran protagonista del partit. En la segona part, el partit no va tenir color, i és que la superioritat dels d’Ancelotti va ser manifesta. Rodrygo va marcar el 0-2 després d’una gran jugada individual i després Bellingham va fer el 0-3 definitiu per arrodonir el triomf.

Torna David López

Míchel va confirmar ahir en roda de premsa que David López tornarà avui a la convocatòria després de perdre’s per lesió els dos últims partits de lliga. El barceloní, que havia estat titular en les 11 primeres jornades, segurament haurà d’esperar per tornar a l’onze, ja que la parella Eric Garcia i Blind també està funcionant bé. Serà l’únic jugador que recuperarà Míchel, que també va dir que Juan Carlos i Artero estaran a punt per la setmana que ve: “Han entrenat amb normalitat, però esperarem una setmana més.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)