El Girona suma un punt just contra l’Athletic (1-1)

El Girona i l’Athletic han firmat les taules a Montilivi amb gols de Tsygankov i Iñaki Williams (1-1). Els de Míchel han fregat la victòria en uns darreres minuts en què els bascos es conformaven amb l’empat.

El matx ha començat amb un Athletic estirant la línia de pressió molt amunt. El Girona, obligat a ser precís amb la passada, ha patit i Guruzeta ho ha aprofitat per trobar un espai entre els centrals i desaprofitar l’ocasió més clara dels bascos al primer temps. Gazzaniga, venut, l’ha blocat en una mala definició del davanter. La resposta gironina, al quart d’hora de joc, ha arribat a través de la millor arma local, el canvi de joc. Aleix des de la distància ha trobat a Savinho i aquest amb Miguel que ha penjat al segon pal una esfèrica precisa, Stuani amb el cap ha enviat la pilota per sobre del travesser. Eren bons minuts del conjunt gironí que Stuani ha tornat a fregar el gol amb una rematada de cap. Unai Simón ha desviat amb els dits quan Montilivi estava cantant el gol.

Al minut 20, els d’Ernesto Valverde han posat una marxa més i, sobretot Nico Williams per l’esquerra, ha fet treballar defensivament als catalans. Sancet feia treballar a Gazzaniga que desviava amb els punys un xut molt potent. De Marcos, al minut 23, ha finalitzat sense precisió una jguad embolicada a dins l’àrea. Guruzueta també s’afegia al perill basc aprofitant una pèrdua de Yangel. L’Athletic fregava el gol i el Girona se sentia fràgil a dins l’àrea i treia es defensava en bloc baix.

La reacció ha arribat per bandes. Al fil de la primera mitja hora de joc, Melero López ha anul·lat un gol a Iván Martín per fora de joc clar de Savio que ha fet l’assistència. A la mateixa banda, Miguel, més centrat, ha buscat una centrada a dins l’àrea que Tsygankov ha rematat forçat amb el cap. Els gironins donaven senyals en atac, perì l’Athletic aprofitava les errades en sortida locals per provar a Gazzaniga. Vesga al minut 30 ha fet intervenir a l’argentí per enviar a córner. La darrera del primer temps ha estat per Aleix que no ha colpejat bé al cor de l’àrea una despenjada de Tsygankov. El descans ha arribat amb un partit molt igualat.

A la represa, el Girona ha obert la llauna amb un gol de Tsygankov al minut 56. L’acció ha vingut per l’esquerra, assistit per XX, i l’esfèrica ha acabat al segon pal després que Stuani no pogués controlar i la defensa basca refusar. Montilivi ha esclatat d’alegria.

L’alegria ha durat poc, quan Iñaki Williams ha definit amb l’esquerra un contracop de manual al 67. El gol ha vingut precedit per un Girona que estava descol·locat i desorganitzat. Míchel ha buscat la reacció ha vingut a través dels canvis, Portu i Couto han entrat per Stuani i Arnau. Yangel trepitjant àrea ha pescat una despenjada amb el cap de Tsygankov que ha enviat directament a la graderia. Una molt bona acció que no ha vist porteria.

Al minut 31, Pablo Torre ha entrat per Iván Martín, en un moment on l’Athletic feia mal en transicions. Iñaki amb un xut des de la distància ha avisat, un cop més. Gazzaniga ha refusat a córner, amb Raúl Garcia a la gespa que havia substituint a Guruzeta. Els darrers deu minuts, cap dels dos equips s’ha arrugat i han anat a buscar el triomf. Yangel amb el cap ha desaprofitat una bona centrada de Couto. Valery i Ibra han entrat pel veneçolà i Tsygankov, al minut 39.

El Girona ha pogut córrer amb Aleix i Savinho, que en una bona diagonal, ha trobat a Torre que ha estat lent en la definició i ha perdut una ocasió que valia or. Els sis minuts d’afegit no han servit per trencar l’empat a un tot i la insistència dels gironins.