Patiment, remuntada i golejada a Oriola

El Girona serà el dimarts al sorteig dels setzens de final de copa després de superar, amb més patiments dels esperats, a l’Oriola, de segona FEF (2-5). El conjunt gironí s’ha avançat amb un gol matiner de Pablo Torre (7’), però el conjunt local ha remuntat amb dues rematades semblants amb el cap després de dues jugades a pilota aturada a través dels centrals Mendi (27’) i Booker (45+3’). En la segona part, Míchel no ha volgut sorpreses i l’entrada de Yan Couto, Miguel i Savinho ha donat un altre aire a l’equip. Stuani, amb un doblet de gols de cap, primer assistit per Valery (66’) i després per Miguel (74’), ha culminat una remuntada ampliada per partida doble per Portu (82’) i Valery (87’), per establir el 2-5 definitiu.

El partit no podia començar de la millor manera pels interessos del Girona, i és que, tot just en el minut 7, Almena ha rebut a banda dreta i després d’intentar una diagonal ha cedit amb l’exterior una passada rassa a la frontal on arribava Pablo Torre, que amb un xut fort i sec al pal curt, ha superat l’estirada d’Aitor Arias. El gol ha acomodats gairebé automàticament als de Míchel, que a còpia de possessions llargues han mantingut allunyat al rival del seu propi terreny de joc i ha pogut fer el segon en un parell d’accions amb Stuani i Portu com a protagonistes (19’) i amb el de Tala i Solís, que ha provat una rematada amb l’interior (22’).

L’Oriola ha avisat per primera vegada amb un bon xut de Camacho des de la frontal que ha fet lluir Fuidias, que amb una gran estirada ha enviat a corner (24’) i només tres minuts després, en la jugada aturada, on tot s’iguala, Mendi s’ha imposat a la marca d’Ibra Kebé i ha creuat amb el cap una rematada impossible per a Fuidias que ha significat l’empat (27’).

El Girona ha reaccionat a l’empat local amb domini i ocasions. Solís ho ha tornat a provar fent lluir Arias (30’), una centrada d’Almena s’ha passejat per davant de la porteria local (32’) i Portu ha vist com Mendi li treia la rematada amb el porter batut (37’). Abans del descans, l’equip que ha estat més a prop i que ha acabat fent gol, però, ha estat l’alacantí, que ja ha avisat amb una contra executada per Álvaro Salinas, que després de retallar ha tornar a fer lluir Fuidias amb una bona estirada (41’) i, de nou, a pilota aturada a perforat la xarxa gironina amb una rematada de cap creuada al primer pal de Booker (45+3’).

La sortida a la segona part no ha estat intensa i amb el Girona creant ocasions de gol. En el joc blanc-i-vermell hi havia molts dubtes i errades i Míchel ha decidit fer un triple canvi per donar entrada a Miguel, Savinho i Yan Couto en el lloc d’Arnau, Almena i Ibra Kebé. Amb els jugadors de refresc, el domini gironí s’ha accentuat però les ocasions han escassejat fins que Savinho ho ha començat a desequilibrar. El brasiler ha trencat línies i ha cedit a la frontal cap a Pablo Torre, que ha fet la passada picadeta al segon pal i Valery, amb el cap, ha acomodat la rematada a Stuani, que també amb el cap ha empatat el matx (66’).

Valery ha tingut el tercer en un mà a mà que Arias li ha guanyat i, qui no ha perdonat ha estat Stuani. L’ariet uruguaià ha batallat cos a cos amb Mendi per fer-se un lloc a dins de l’àrea petita i ha pogut rematar una centrada de Miguel per l’esquerra per culminar la remuntada gironina (74’).

El 2-3 ha deixat noquejat a un Oriola que, tot i buscar refrescar-se amb canvis, no ha pogut desfer l’estructura d’un Girona que ha acabat golejant a un rival entregat gràcies a dues dianes més de Portu (82’), assistit també per Miguel, i de Valery (87’), que ha caçat el refús al segon pal d’un primer xut de Tsygankov aturat per Arias.