Girona

El Girona esmicola l’Alavés i recupera el lideratge de primera

El Girona ha passat per damunt de l’Alavés, l’enèsim rival que no pot fer res per aturar-lo (3-0). L’equip dirigit per Míchel ha encarrilat el triomf en un primer acte en què Dovbyk i Portu han fet dues dianes. En el segon temps, una excel·lent jugada de Yan Couto, que ja havia assistit a Portu en el 2-0, ha acabat en un penal que Artem Dovbyk ha executat per sentenciar un Alavés voluntariós en el tram final però amb la sensació d’estar molt lluny actualment dels blanc-i-vermells, que igualen el rècord de victòries en un únic curs a primera (14) i amplien a nou el rècord de jornades sense perdre a la màxima categoria –ja són nou amb 25 punts de 27 possibles–. Brutal.

La primera part ha estat dominada de cap a peus pel Girona, que ha monopolitzat la possessió i les millors ocasions de gol. Ben aviat, Dovbyk ha pogut obrir el marcador però l’ucraïnès ha rematat amb el cap a l’esquena d’un defensor quan ho tenia tot de cara després d’una bona centrada de Yan Couto (8’). En el 23, l’ariet i referència de l’atac si que trobaria el premi del gol en una acció amb una primera rematada de Couto que Sivera va refusar molt bé però no va apoder evitar la rematada a plaer amb el cap de Dobvyk per fer pujar l’1-0 i el seu novè gol del curs.

L’Alavés s’ha mostrat tou i inoperant en atac. Només Samu Omorodion ha portat perill amb un parell d’accions de mèrit, la primera intentant marxar per velocitat de David Lóppez, que hi ha posat molt bé el cos (10’) i la segona rematant amb el cap a dins de l’àrea petita (30’). L’equip de Míchel ha adormit una mica el partit fins que ha vist que podia tornar a donar un cop a l’adversari. I ho ha fet en una altra acció de Yan Couto, que ha vist molt bé a la frontal l’arribada de Portu i el mitjapunta no ha perdonat creuant la rematada a rosca oberta que ha esquivat l’estirada de Sivera (42’).

La segona part ha començat amb un Alavés buscant retallar distancies tímidament i trepitjant amb més regularitat terreny gironí, fins que Yan Couto, de nou protagonista, ha fet una cursa de les seves enganxat a la banda dreta, ha deixat enrere Javi López i el lateral li ha hagut de fer un penal que Dovbyk ha executat pel mig, enganyant per complert (59’)

I amb el 3-0, només un parell d’imprecisions de Gazzaniga han fet perillar el cinquè zero a la porteria –un més que en tot el curs passat– en un tram final en què els canvis han refredat una mica als gironins i l’Alavés, lluny del triomf, tampoc ha insistit prou com per fer l’anomenat gol de l’honor –Duarte, amb un xut al travesser és qui més a prop hi ha estat (85’).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)