Girona

Bernardo fa les maletes

Girona. El club arriba a un acord per rescindir el contracte del central, que tanca una etapa de sis anys i mig al club i se’n va a l’Atlético Nacional de Medellín

El Girona ha entrat en una nova dimensió i, lògicament, hi ha jugadors que n’estan sortint perjudicats perquè no tenen l’oportunitat de gaudir de minuts. N’és un Bernardo Espinosa, que acabava contracte al final d’aquesta temporada, però que ja no tornarà a vestir la samarreta blanc-i-vermella. El club i el central colombià van posar ahir punt final a sis anys i mig de vinculació després que les dues parts arribessin a un acord per rescindir el contracte. El destí del colombià serà el seu país, a l’Atlético Nacional de Medellín, d’on va venir John Solís, que ja va comunicar que farà oficial el seu fitxatge un cop superi les proves mèdiques i signi el nou contracte.

D’aquesta manera, Bernardo, un dels capitans de l’equip, se’n va de Montilivi amb l’honor d’haver vestit la samarreta del conjunt gironí en les quatre temporades que, de moment, ha disputat a primera divisió i d’haver viscut en primera persona el segon ascens. Bernardo ha arribat a disputar fins a 174 partits amb la samarreta blanc-i-vermella i és el desè jugador de la història que més partits ha jugat amb el club en el futbol professional, per sobre de llegendes com Jose, Felipe Sanchón i Eloi Amagat. En aquests partits, Bernardo ha marcat vuit gols i ha repartit sis assistències, gairebé sempre en accions a pilota aturada, en què era un puntal de l’equip.

L’adeu de Bernardo, de 34 anys, suposa l’inici del final d’una era, ja que el colombià era un dels veterans dels vestidors, però que ja aportava més fora del camp per la seva experiència que no pas damunt la gespa. A més, el central ha estat durant aquests anys un dels màxims exponents del sistema de joc amb tres centrals que ha acompanyat els gironins durant molt temps, però que Míchel ha acabat deixant de banda l’últim any.

Trajectòria de pes

El fitxatge de Bernardo va ser una de les grans apostes del Girona després del primer ascens a la màxima categoria, ja que l’estiu del 2017 els de Montilivi van pagar al Middlesbrough un traspàs de quatre milions i mig d’euros, un dels més alts de la història del club fins a les operacions d’aquest últim any. El colombià ràpidament es va convertir en una peça clau per a Pablo Machín, ja que es va adaptar a la perfecció a l’eix defensiu amb els tres centrals. En les dues primeres temporades va arribar a sumar 72 partits –31 de lliga i 6 de copa–, dels quals va ser titular en 68. Arran del descens, Bernardo, un dels sous més alts de la plantilla en aquell moment, se’n va anar cedit a l’Espanyol, amb el qual també va acabar baixant a segona divisió A. L’estiu del 2020 el central va tornar a Montilivi, on va tornar a ser una peça clau el curs 2020/21 i, sobretot, en la temporada següent, que va acabar amb l’ascens a primera, en què va disputar 45 partits entre totes les competicions –tots menys un de titular– i a més va marcar quatre gols, el seu millor registre històric en una temporada. El curs passat, amb el pas a la defensa de quatre, ja no va tenir tant protagonisme, tot i que va acabar disputant vint partits de lliga i un de copa. Tot i això, el club el va renovar per un curs més, però en aquesta primera volta no ha tingut presència. Ha jugat només dos minuts en dos partits de lliga i ha estat titular en els dos duels de copa.

UN DELS GRANS

Bernardo ha jugat 174 partits amb el Girona en la LFP i ocupa la desena posició històrica

TESTIMONIAL

En la lliga, aquest curs el central només havia jugat dos minuts en dos partits
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)