El Girona tomba l’Atlético i acaba la primera volta colíder (4-3)

El Girona tomba a l’Atlético de Madrid en un final d’infart (4-3). Els de Míchel són capaços de tirar un partit que a l’inici de la represa els de Simeone havien igualat. El Girona acaba la primera volta colíder de la primera divisió juntament amb el Madrid.

La primera meitat a Montilivi no ha tingut aturador. En els dos primers minuts, el Girona ha tingut una clara ocasió de Dovbyk i ha pogut inaugurar el marcador. Valery,lluint el braçalet de capità, ha fet el gol de la nit amb retall i xut creuat des de la frontal a l’escaire d’Oblak. L’aifició es posava les mans al cap. En els 20 minuts posteriors, els dos equips avisaven, però no zutaven. Un partit molt viu on els dos conjunts no especulaven.

Al quart d’hora de joc, Griezmann ha despenjat i assistit amb el cap a Morata perquè situés l’empat amb un xut creuat que Gazzaniga no ha pogut aturar. El VAR ha revisat la posició del madrileny que ha acabat celebrant la diana. Els de Míchel feien mal, sobretot per la banda dreta amb un Savinho i Couto espectaculars, fent suar a Hermoso i Lino, desbocats. En una d’aquestes, els locals han pogut robar una esfèrica a prop de l’àrea, a través d’un Iván molt atent, per anotar el segon al marcador. El partit estava boig i el Girona tornava a colpejar després que l’extrem brasiler pesqués un refús d’Oblak a dins l’àrea.

Passada la mitja hora de joc, Couto s’ha posat a repartir detalls de qualitat, desmarcades i màgia per una afició que s’ha entregat a ell. Al trenta-vuit, el tercer gol gironí ha fet embogir encara més l’estadi. Blind s’ha estrenat amb els catalans aprofitant una pilota al segon pal en la sortida d’un córner en curt. Dovbyk ha prolongat amb l’espero per fer l’assistència. El VAR ha revisat l’acció per fora de joc del neerlandès, però Koke l’habilitava.

De l’eufòria al patiment. L’Atleti ha escorçat diferències en una badada defensiva de Blind i Couto posicional que Morata ha pogut encarar sol Gazzaniga per fer el seu doblet particular. De Paul l’ha assistit entre línies. Un gol anul·lat pel VAR de Morata per clar fora de joc i una doble ocasió d’Hermoso, de Paul i Morata a dins l’àrea, amb Gazzaniga providencial, han fet arribar el descans amb dos conjunts cansats.

A la represa, Nahuel ha entrat per Lino. Simeone ha volgut reforçar la seva banda esquerra i en la primera ocasió Morata ha pescat una centrada de l’argentí. Avisava l’Atleti al primer minut. Fins a quatre xuts consecutius dels matalassers, Griezmann i Llorente han fet brillar a Gazzaniga, destacat a sota pals. L’empat ha arribat amb un Girona que no trobava resposta en l’atac constant madrileny. Morata ha completat el seu hat-trick per sobre de la sortida del de Murphy. Míchel ha mogut fitxa i ha posat a Solís per Valery, més cames al mig del camp.

Al seixanta-un, Dovbyk ha engaltat un xut potent i ras que Oblak ha desviat a córner. El Girona ha aturat el bon moment matalasser. L’ucraïnès i Torre, lesionat, han estat substituïts per Stuani i Arnau. Couto, a l’extrem, tornava a posar una marxa més en banda i provava a Oblak amb un xut sec i centrat. El Girona s’ha pogut estirar i crear perill a través dels serveis de cantonada. Aleix, més murri que ningú, ha provat un xut potent que Oblak ha tret de sota pals al setanta-set de joc.

Al tram final el matx s’ha obert encara més amb els dos equips buscant el gol de la victòria. Sense especular en una nit màgica de futbol a Montilivi. Portu ha donat oxigen a l’equip entrant per Savinho esgotat. Quan tot semblava dat i beneït, en el temps de descompte, Iván s’ha tret del barret un dels gols de la temporada clavant un xut a l’escaire. Montilivi ha començat a gaudir d’un moment inolbidable per la pàrroquia gironina.