Girona

Un Girona gris tampoc falla en la copa

Els de Míchel superen l’Elx (0-2) en els setzens de copa amb els gols de Blind i Yan Couto, però lamenten la lesió d’Eric Garcia

El Girona estarà present dilluns en el sorteig dels vuitens de final de la copa després de superar aquesta tarda l’Elx al Martínez Valero (0-2) en un partit que manté viu el segon domni de la temporada. Els de Míchel han fet un partit força espès, i és que de fet qui ha generat més ocasions des de l’inici del partit ha estat l’Elx, però els blanc-i-vermells han tingut l’efectivitat necessària de cara a porteria per marcar la diferència amb els gols de Blind, en la primera part, i de Yan Couto, en la segona. La mala notícia, la lesió d’Eric Garcia.

Els gironins han començat freds. O si més no, l’Elx ha començat amb una marxa més, i és que en els primers minuts els gironins no han sortit de la seva àrea excepte en un parell d’arribades de Miguel i Yan Couto per cada banda. Això sí, Juan Carlos, avui titular per primera vegada aquesta temporada, tampoc ha hagut de ser gran protagonista, i és que l’única ocasió clara dels il·licitans ha arribat amb un xut potent de John des de la frontal que el porter ha desviat per sobre el travesser sense excessius problemes (23’). Poc després ha arribat la pitjor notícia pels de Míchel, i és que Eric Garcia ha hagut de demanar el canvi amb problemes físics. L’ha substituït Daley Blind, que s’ha convertit en protagonista en el minut 37 quan ha marcat el 0-1. El neerlandès ha marcat per segon partit consecutiu aprofitant al segon pal i gairebé a plaer un córner que havia servit Portu i que John Solís havia pentinat al primer pal.

Amb avantatge en el marcador el Girona ha estat més còmode fins la descans, però ha tornat a patir en els primers minuts de la segona part, quan Juan Carlos ha hagut d’evitar el gol de Mario Gaspar amb una bona ma (47’) i Rodri Mendoza ha xutat desviat des de la frontal de la petita quan ho tenia tot a favor (48’). El Girona ha respost en el 51’, quan Yan Couto ha fet una passada enrere per Valery que, després d’amagar, ha xutat amb poc angle i San Román ha pogut desviar a córner. Malgrat això, la sensació en tot moment era que el que estava més a prop del gol era l’Elx, però als il·licitans els hi ha faltat claredat en els últims metres. Una claredat que, amb espais al darrere, sí que ha tingut el Girona en un dels contraatacs que ha pogut llençar. Portu i Yan Couto han combinat en una acció de llibre i el murcià ha assistit al brasiler per a que marqués el 0-2 amb un xut creuat (67’). A partir de llavors el partit s’ha acabat, i és que l’Elx no ha abaixat els braços, però ha continuat sense tenir encert en els metres finals i Juan Carlos només ha hagut de fer una molt bona aturada per evitar el gol de Rodri Mendoza a la sortida d’un córner (81’).