Girona

Zeros de molt valor

Tot i el mal partit a Almeria, el Girona no talla del tot la bona dinàmica gràcies al sisè partit de lliga sense encaixar

No perdre quan les coses no surten en l’aspecte ofensiu, fonamental en la nova lluita de la zona alta

El Girona s’ha acostumat aquesta temporada a jugar com una piconadora i veure com el seu potencial ofensiu supera els rivals que es va trobant al davant. A Almeria, però, la maquinària de l’equip no va funcionar bé, sobretot en l’aspecte ofensiu, i els de Míchel, l’equip més golejador de la lliga, es van quedar sense marcar per segona vegada en aquesta temporada. I a diferència del partit contra el Madrid (0-3), en què fins i tot un pal va evitar l’1-0, al Power Horse Stadium els blanc-i-vermells no van fer mèrits per perforar la porteria rival.

Malgrat que fos al camp d’un dels pitjors cuers de la història de primera divisió al final d’una primera volta, venint de la victòria contra l’Atlético (4-3) i, sobretot, d’una primera volta per emmarcar, ni de bon tros les males sensacions transmeses a Almeria han de començar a encendre les alarmes. Un mal dia el pot tenir tothom, i que el Girona n’acabaria tenint un es donava per descomptat. Fins i tot és normal que en algun moment encadeni alguna mala ratxa de resultats, perquè el que s’ha fet fins ara no ha de fer deixar de tocar de peus a terra. A més, si un mal dia acaba amb el Girona líder, mantenint la imbatibilitat a domicili i enfilant-se en només 20 jornades fins als mateixos 49 punts de la temporada passada, ja poden venir més dies així.

La defensa també suma

El més normal pel que es va veure sobre la gespa diumenge a Almeria hauria estat que el Girona hagués perdut, però si una cosa ha demostrat aquesta temporada el conjunt blanc-i-vermell és que pot tenir molts registres diferents. Per això, en un partit en què ofensivament l’equip no va ser recognoscible, es va poder sumar un punt de molt valor deixant la porteria a zero. És cert que els de Míchel brillen en atac aquesta temporada, però també és evident que han fet un pas de gegant endavant en l’aspecte defensiu, ja que diumenge va ser la sisena vegada en la lliga que el Girona no encaixa cap gol, mentre que el curs passat només ho va aconseguir en quatre ocasions.

El mèrit és doble, ja que un dels grans handicaps amb els que els gironins afrontaven el partit eren les baixes en defensa arran de les lesions d’Eric Garcia i David López –també sancionat–, dues peces fonamentals per a Míchel. Arnau, Juanpe, Blind i Miguel van formar una línia defensiva inèdita aquesta temporada, però juntament amb Gazzaniga van aconseguir deixar la porteria a zero. Menció a part mereix l’argentí, que, tot i no haver de fer grandíssimes aturades per la mala punteria dels andalusos, va transmetre la seguretat que no havia tingut en algun dels últims partits. “Sempre intento ser-hi per ajudar l’equip, perquè quan els necessito ells hi són; no encaixar és mèrit de tots”, va dir l’argentí després del partit, donant per bo el punt aconseguit: “Tal com ha anat el partit, veig el punt més positiu que negatiu, perquè el rival ha estat molt bé i no li hem de treure mèrits, i a més hem jugat els últims minuts amb deu.”

Lògicament, per la gran diferència en la classificació, el guió demanava tornar amb els tres punts d’Almeria, però aprendre a no perdre quan els partits s’encallen també pot marcar la diferència, i encara més quan es tracta de la lluita per jugar la Champions el curs que ve, en què no deixar de sumar és imprescindible. En aquest sentit, mantenir la porteria a zero és vital, i aquesta temporada està tenint molt valor. A banda del punt que va donar a Almeria, no encaixar cap gol ja havia donat tres victòries al Girona aquesta temporada després de superar Las Palmas (1-0), el Cadis (0-1) i el Celta (1-0) per la mínima, en partits en què ofensivament l’equip tampoc va estar del tot fi –les altres porteries a zero han sigut contra el Getafe (3-0) i l’Alavés (0-3), partits molt més còmodes.

El rècord queda lluny

La millora en la consistència defensiva d’aquest curs ja ha permès superar la xifra de partits amb la porteria a zero del passat, però el Girona encara ha de fer molt camí per igualar les xifres de la primera etapa a primera. I és que en la temporada del descens, el 2018/19, els gironins van arribar a signar nou porteries a zero, i el millor registre va ser el curs 2017/18, quan el Girona no va encaixar cap gol en onze jornades.

BON CALAIX

Curs 2017/18 (11)
Girona-Màlaga 1-0
Leganés-Girona 0-0
Espanyol-Girona 0-1
Girona-Getafe 1-0
Girona-Las Palmas 6-0
Màlaga-Girona 0-0
Girona-Athletic 2-0
Girona-Leganés 3-0
Girona-Celta 1-0
Vila-real-Girona 0-2
Girona-Deportivo 2-0
Curs 2018/19 (9)
Girona-Valladolid 0-0
Vila-real-Girona 0-1
Real Sociedad-Girona 0-0
València-Girona 0-1
Girona-Leganés 0-0
Girona-Real Sociedad 0-0
Rayo Vallecano-Girona 0-2
Leganés-Girona 0-2
Girona-Sevilla 1-0
Curs 2022/23 (4)
Girona-València 1-0
Barça-Girona 0-0
Girona-Elx 2-0
Sevilla-Girona 0-2
Curs 2023/24 (6)
Girona-Getafe 3-0
Girona-Las Palmas 1-0
Cadis-Girona 0-1
Girona-Celta 1-0
Girona-Alavés 3-0
Almeria-Girona 0-0

LA VALORACIÓ

Sempre intento ser-hi per ajudar l’equip, perquè quan els necessito ells hi són. No encaixar és mèrit de tots
Paulo Gazzaniga
porter del girona
És un punt positiu tal com ha anat el partit i encara més pel fet d’haver deixat la porteria a zero tot i jugar els últims minuts amb deu
Les sis porteries a zero han donat set punts (tres victòries 1-0 o 0-1 i el 0-0 a Almeria)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)