Girona

“Té potencial de primer nivell”

La trajectòria d’Antal en el Girona és relativament curta, i és que tot just viu la seva tercera temporada com a blanc-i-vermell des que va arribar de l’Atlètic Sant Just sent juvenil de segon any, però el club té clar que és un dels valors de futur més prometedors del futbol de base. “El potencial que té és altíssim, de primer nivell. Té una genètica coordinativa estratosfèrica. És un dels millors centrals que he vist jo amb pilota”, diu el director de l’Acadèmia del Girona, Albert Síria, que destaca les virtuts i mancances del jove central hongarès, que s’escapa de la normalitat en un central d’1,93 m d’alçada: “La seva millor virtut és la fase ofensiva. Juga amb les dues cames, té el timing i la calma per construir. No es posa nerviós. Té la capacitat tècnica per jugar en curt i, després, per desplaçar a un altíssim nivell. És un jugador amb un físic d’elit. Si la seva ment aprèn a estar concentrat al cent per cent en la fase defensiva, amb la capacitat genètica i física que té, pot ser un central molt complet, però ha d’entendre que, com molts altres jugadors amb molt talent, són centrals, i el primer de tot és defensar. Ho va fer molt bé contra el Rayo perquè la seva connexió mental era molt alta.”

Més enllà del que se li va veure, a Antal, sobre la gespa de Montilivi contra el Rayo Vallecano, Síria destaca de l’hongarès la seva fortalesa mental, un aspecte fonamental per entendre la bona resposta que va tenir en el dia del seu debut: “Té una mentalitat molt tranquil·la, i quan té reptes s’activa molt. Per això té la capacitat de no sentir-se afectat pel context.” Un aspecte mental que ha de ser clau en el futbolista en els propers mesos, després de l’impacte que va deixar en la seva estrena amb el primer equip: “Hem d’entendre, i sobretot ho ha d’entendre ell, que el seu estat mental ha de ser molt bo per aguantar tot el que li ve i saber que no tot és el primer equip.”

Té un físic d’elit. La seva millor virtut és la fase ofensiva. És un dels millors centrals que he vist amb pilota
Albert Síria
director de l’acadèmia GFC
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)