Girona

Mallorca en el camí

El Girona visitarà Son Moix per enfrontar-se al Mallorca en el partit únic dels quarts de final de la copa (dimecres vinent, a les 19.30 h)

Tot i que s’evita els caps de cartell, el conjunt balear està en un bon moment, amb una derrota en els últims dos mesos

El Girona ja sap que per fer història i accedir, per primera vegada en els seus 93 anys de vida, a les semifinals de la copa del Rei haurà de superar el Mallorca a domicili, on tan bé li estan sortint les coses aquest any –invicte després de deu partits de lliga–. El conjunt dirigit per Míchel Sánchez va evitar ahir en el sorteig els rivals a priori més perillosos que queden vius en la competició, perquè el Barça i l’Athletic Club s’enfrontaran entre ells; l’Atlético i el Sevilla, també, i en l’altra eliminatòria la Real Sociedad visitarà Balaídos per jugar contra el Celta de Vigo. Això sí, els gironins faran bé de no relaxar-se gens ni mica si volen superar el seu sostre en la copa i accedir a les semifinals, ja que el Mallorca passa un bon moment després de perdre un sol partit, al Bernabéu per la mínima (1-0), en els dos últims mesos de competició –quatre victòries, dues en la copa i dues en la lliga, i quatre empats.

L’equip blanc-i-vermell ja ha deixat a la cuneta el San Roque de Lepe (1-2) i l’Oriola (2-5), tots dos de segona FEF; l’Elx (0-2), un exprimera que albira tornar a la màxima categoria, i el Rayo Vallecano (3-1), en un últim duel a Montilivi marcat per l’accelerada brutal dels de Míchel, amb tres dianes en només onze minuts joc. “Serà molt complicat davant d’un equip físic i dur. No han encaixat cap gol en la competició i és un repte molt gran per nosaltres. Haurem de fer moltes coses bé per superar-los però intentarem arribar al més lluny possible en la història del club en aquesta competició”, explicava el porter Juan Carlos Martín, un dels capitans de l’equip i titular en els dos últims partits de la copa, amb un rendiment més que òptim, com el que va tenir Toni Fuidias en les dues primeres eliminatòries.

“El Mallorca té un entrenador molt competitiu i un equip molt sòlid. En atac, tenen molt joc de banda i utilitzen molt les centrades laterals per trobar el davanter de referència a dalt [Muriqi, Larin o Abdón Prats]. La llàstima de l’eliminatòria és que ha sortit fora de casa, la nostra prioritat era jugar a Montilivi”, va valorar el director esportiu del club, Quique Cárcel, que insistia: “Serà una eliminatòria molt igualada amb dos equips que tenen molta presència a camp contrari. Tenim opcions d’arribar al somni de la semifinal i recordo l’última vegada que vam arribar a quarts, un fet que era una cosa excepcional. Tenim ambició i volem fer història, però hem de ser conscients que tindrem al davant un rival que ens ho posarà molt complicat.”

El Girona té encara a la retina l’últim precedent d’un enfrontament amb el Mallorca, en la primera volta de la lliga a Montilivi (5-3). Els de Míchel van haver d’aixecar un 0-1 matiner gràcies una accelerada marca de la casa i quatre gols en el primer acte que deixaven el marcador provisional de 4-1 davant una afició blanc-i-vermella bocabadada.

De cara al partit s’haurà de veure en quin estat hi arriba Muriqi, la referència dels balears, lesionat amb la seva selecció fa un parell de mesos –Maffeo, acabat d’operar, segur que no hi serà–. El kosovar s’està reintegrant a l’equip però va molt just de físic i amb molta falta de ritme. També serà important desvelar les baixes amb què hi arribarà el Girona en defensa, un maldecap que persegueix Míchel després dels contratemps d’Arnau i Juanpe, juntament amb les lesions d’Eric Garcia i David López.

I ENCARA

El Girona va evitar enfrontar-se al Barça, l’Atlético, l’Athletic o a la Real Sociedad en quarts

EL MALLORCA

Des del 25 de novembre, els del ‘Vasco’ Aguirre només han perdut al Bernabéu (1-0)

A TENIR EN COMPTE

Els balears han tingut Muriqi lesionat des de fa setmanes i ara tot just es reincorpora

LA VALORACIÓ

Serà molt difícil davant d’un equip físic i dur. No han encaixat cap gol i és un repte molt gran
Juan Carlos Martín
porter del girona
Volem fer història però hem de ser conscients que el rival ens ho posarà molt complicat
Quique Cárcel
director esportiu del girona

ELS QUARTS

Celta-R. Sociedad
23/01 (21:30h)
Mallorca-Girona
24/01 (19:30h)
Athletic-Barça
24/01 (21:30h)
Atlético-Sevilla
25/01 (21:30h)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)