Girona

Només es pot mirar endavant

El Girona buscarà refer-se de l’eliminació de la copa amb una victòria al camp del Celta (14 h, Movistar LaLiga) per recuperar el lideratge de la lliga i no perdre marge en la lluita per la Champions

Després de dos empats a domicili, els gironins volen tornar a sumar de tres a tres a domicili, on encara no han perdut

Somiar amb dues competicions ha estat molt bonic mentre ha durat, però el Girona ja pot posar tots els ous al mateix cistell: la lliga. L’eliminació de la copa al camp del Mallorca ja és història i els de Míchel no poden fer altra cosa que mirar endavant. La competició de la regularitat continua i els gironins tenen fites molt ambicioses per què lluitar, com pot ser recuperar el lideratge que ahir li va pispar el Madrid. Tot passa per aconseguir una victòria en la visita d’avui al camp del Celta (14 h, Movistar LaLiga), en un partit en què el Girona haurà de demostrar la seva fortalesa mental.

Perdre en la copa va fer mal, perquè era el dia en què l’efecte era definitiu, però els blanc-i-vermells han de demostrar, avui, que una ensopegada no ha de suposar un canvi radical de tendència. I aquest equip ho pot fer, perquè ja ho va fer després de la primera derrota de la temporada contra el Madrid a Montilivi, encadenant disset partits sense perdre entre lliga i copa, i fins i tot també després de l’empat de fa quinze dies al camp de l’Almeria, un partit gris, però que va tenir com a resposta un bon partit en la copa contra el Rayo (3-1) i una golejada espectacular contra el Sevilla en la lliga (5-1).

No hi ha dubte que l’esforç que ha suposat participar en les dues competicions fa que les cames pesin més que mai, però no pot ser una excusa, perquè el Celta també va disputar els quarts de final aquesta setmana, amb derrota a casa contra la Real Sociedad. Sí que serà un handicap, novament, l’estat físic de la línia defensiva, i és que Eric Garcia no estarà disponible a Vigo. Amb la baixa del de Martorell, el més probable és que Antal repeteixi com a titular a l’eix de la defensa fent parella amb Blind, l’únic central del primer equip. Per la resta, Míchel disposarà del seu onze de gala, conscient que a partir d’aquesta setmana el calendari és més relaxat, a pesar de la dificultat dels partits que li venen al Girona –Real Sociedad, Madrid i Athletic.

Concedir ben poc

El Girona es trobarà al davant un Celta molt necessitat, que si bé ha pogut sortir del descens les últimes jornades no s’allunya de la zona de perill. Els de Rafa Benítez tampoc destaquen per ser un equip fiable a Balaídos, malgrat que, abans de la doble derrota contra la Real Sociedad en quatre dies en la lliga i en la copa, venien de guanyar a casa contra el Betis (2-1) i el Granada (1-0).

Això ho voldrà aprofitar el Girona, que, aquesta temporada, encara no ha perdut cap partit de lliga lluny de Montilivi, però que ve d’empatar els dos últims desplaçaments, als camps del Betis (1-1) i l’Almeria (0-0). Una de les claus per als blanc-i-vermells, com sempre, serà trobar la fórmula perquè pugui aflorar el seu potencial ofensiu, cosa que no va passar en el partit de la primera volta a Montilivi, en què el Girona es va trobar un Celta molt ben tancat al darrere que li va concedir poques ocasions malgrat l’1-0 final. Per això els gironins hauran de saber tenir paciència i, si cal, esperar que siguin els gallecs que es posin nerviosos per la pressió de jugar a casa. Perquè per al Girona també serà importantíssim mantenir la fiabilitat al darrere contra un equip a qui li costa molt fer gols –en porta 21 en 21 partits de lliga–, però que té talent suficient al davant per aprofitar qualsevol badada. L’equilibri, doncs, i la contundència a les àrees pot ser, una dia més, determinant.

EN QUADRE A L’EIX

Eric Garcia cau de la convocatòria i Antal-Blind és l’única solució a l’eix de la defensa

DESGAST

El Celta, com el Girona, ve de jugar i perdre en els quarts de final de la copa

Tretze anys sense guanyar a Vigo

Malgrat la derrota a Mallorca, els números del Girona aquesta temporada a domicili són fabuloses. Però per mantenir-los els gironins hauran de sumar els tres punts en un camp que històricament no li ha anat gaire bé. El balanç global del Girona al camp del Celta és de quatre derrotes, dos empats i dues victòries. Dos triomfs memorables, ja que van ser en l’estrena en 2a divisió A (0-1), el curs 2008/09, i un 0-4 el curs 2010/11. Des de llavors, però, han passat tretze anys i els blanc-i-vermells encadenen quatre partits sense guanyar a Balaídos. En primera divisió, el Girona hi va empatar el curs 2017/18 (3-3) i el passat (1-1) i hi va perdre en el curs del descens (2-1).

Stuani pot igualar els 238 de Juanpe

O. Robiró / A. Madrià

Fins que no salti a la gespa no es podrà donar per fet, però, tenint en compte que Stuani ha jugat alguns minuts en tots els partits en què ha estat disponible, hi hauria d’haver una sorpresa majúscula perquè no passés. L’uruguaià, màxim golejador de la història del club, s’apuntarà un altre rècord en l’historial per acabar de convertir-se en llegenda del club de Montilivi. I és que Stuani jugarà el partit oficial número 238 amb la samarreta del Girona, igualant el registre de Juanpe com el jugador que més partits ha jugat amb el club en el futbol professional i, si no es lesiona, serà molt difícil que algú li pugui mantenir el ritme. L’ariet, fins ara, ha jugat 117 partits en 1a, 98 en 2a A, 12 en la copa i 10 en el play-off d’ascens a primera. En 173, ho ha fet com a titular i ha marcat 127 gols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)