El Girona no s’atura a Balaídos contra el Celta (0-1)

Girona El conjunt gironí suma els tres punts a Balaídos després de dues jornades a domicili sense guanyar (0-1)

El Girona ha sumat els tres punts a Balaídos contra un Celta que ho ha intentat fins al final i amb un Gazzaniga que ha salvat els mobles en algun tram del matx (0-1). Els gironins sumen 55 punts, tornen a deixar la porteria a zero i recuperen el liderat.

Els primers vint minuts del conjunt de Míchel han sigut de domini absolut. Al minut 4, Savinho ja avisava pescant un rebot al segon pal en la sortida d’un córner i enviant l’esfèrica per sobre del travessar. Els gironins se sentien molt còmodes i podien trepitjar àrea rival a través de la pilota aturada. Primer amb un xut potent de Yangel des de la distància i, després, amb una doble ocasió de Dovbyk de cap. Sobretot la segona, al minut 12, que Guaita ha hagut de treure de sota pals en un remat molt potent de cap de l’ucraïnès.

A mesura que passaven els minuts, el Celta ha pogut estirar més línies gràcies a les pèrdues dels catalans. Mingueza ha fet actuar a Gazzaniga a sota pals en un xut ras i potent des de la frontal. Quan semblava que els gallecs remuntaven l’ànim local, ha arribat el gol del Girona. La jugada ha sigut de manual, començant per una molt bona sortida del mateix camp conclosa amb una gran transició de Miguel i Savinho que han portat l’esfèrica fins a les botes de Portu, a dins l’àrea, que no ha fallat. El murcià ha fet un bon control per treure’s la pressió defensiva i afusellar la porteria de Guaita. Abans de la mitja hora de joc, el Girona ha pogut fer el segon en una bona combinació entre ucraïnesos que Tsygankov no ha pogut precisar la definició.

A partir d’aquest tram de partit, Gazzaniga ha passat a ser el millor jugador dels de Míchel. La més clara l’ha tingut Larsen amb el cap, guanyat el duel a Arnau, i que l’argentí ha desviat amb la puta del dit per enviar la pilota al travesser. Les imprecisions arribaven i Douvikas ho ha estat a punt d’aprofitar. Al 38, el central del Maresme ha perdut una pilota molt perillosa on Douvikas ha perdonat l’empat. El grec no ha pogut concretar una acció que era un gol cantat.

A la represa, els dos equips han posat una marxa més en les tasques defensives i el ritme de joc s’ha incrementat. Els catalans han volgut tornar a posar calma al joc, sobretot amb un Aleix guiant a un Girona que veia com Benítez refrescava l’atac amb Geilson i Ristic. Iván Martín també ha entrat en joc per Portu, una clara intensió de Míchel per controlar més la possessió, al minut 68.

Al darrer tram del matx, Valery ha entrat per Tsygankov per buscar més equilibri al mig del camp. Els gironins han estat fins en els duels, sobretot al mig del camp, però també ha començat a perdre més pilotes a la divisòria de Balaídos. Després de tres minuts d’afegit, el Girona ha