Girona

El més calent és a l’aigüera

Difícil. El Girona esgota les opcions per reforçar-se, però no farà res si no hi ha grans canvis d’última hora

En les últimes temporades el Girona ha espremut al màxim l’últim dia de mercat d’estiu, tancant fins a cinc fitxatges l’estiu del 2022 i tres l’estiu passat, amb les arribades de Solís, Eric Garcia i Portu. Són moments al límit en què la direcció esportiva que encapçala Quique Cárcel ha demostrat moure’s d’allò més bé, evitant precipitacions i prenent decisions amb sentit comú. Unes habilitats de les quals avui tocarà treure tot el profit, perquè el Girona s’ha plantat en l’últim dia del mercat d’hivern sense haver fet ni un sol moviment d’entrada, mentre que la porta de sortida s’ha obert per a Bernardo, amb un acord de rescissió, i per a Ibra Kebé, cedit al Mirandés. És indiscutible que els gironins han perdut potencial futbolístic, potser no tant per noms però sí per profunditat de plantilla, i el límit per corregir aquesta situació són les 23.59 h.

Des que es va obrir el mercat que l’objectiu principal dels gironins per reforçar la plantilla és un migcampista que completi la posició de pivot. De rumors i noms sobre la taula n’hi ha hagut de tota mena, ja que els gironins han regirat d’allò més el mercat, però el cert és que l’hora límit s’acosta i el més calent és a l’aigüera. Tot i estar lluitant en la zona alta, les limitacions econòmiques del club són les habituals i els perfils que agraden no són precisament barats.

La carpeta del migcampista no és l’única que està sobre la taula. Les baixes a l’eix de la defensa han fet que l’interès d’incorporar un central hagi anat en augment, però en aquest cas sí que només es preveu si apareix una opció que resolgui també l’eix defensiu per al curs que ve, ja que és la posició menys ferma, amb només els veterans David López i Blind amb contracte.

Vista la situació, a poques hores de tancar-se el mercat les probabilitats que el Girona es quedi amb la plantilla tal com està són cada vegada més altes. Com sempre, no es decidirà fer una gran inversió si no es té clar que s’incorpora un futbolista que doni un salt de qualitat pensant en el futur, i això només pot dependre que aparegui a última hora una opció atractiva o es desbloquegi alguna situació de mercat que s’hagi estudiat, però que a hores d’ara estigui descartada.

Si el Girona acaba fent algun moviment trencarà amb el que havia passat en les tres temporades anteriors en què els gironins han estat a primera, ja que mai ha fet cap incorporació en les últimes hores. A 2a divisió A sí que la llista de fitxatges al límit és llarga, però més enllà de Mojica, que va venir cedit, les incorporacions van tenir un rol pràcticament residual.

SERIA NOVETAT

A primera divisió el Girona mai ha aprofitat fins al final el mes de gener per fitxar

POQUES OPCIONS

Si no surt una opció atractiva o se’n desbloqueja alguna d’estudiada, no es fitxarà

L’ÚLTIM DIA DEL MERCAT D’HIVERN DEL GIRONA EN LALIGA

Curs 2008/09 (2a A)
Cap
Curs 2009/10 (2a A)
Germán Beltrán Eibar
Curs 2010/11 (2a A)
E. Biancucchi Munic 1860
Curs 2011/12 (2a A)
José Luis Acciari Elx
Asier Goiria Cartagena
Curs 2012/13 (2a A)
Moisés Hurtado Granada
Curs 2013/14 (2a A)
‘Tato’ Las Palmas
Curs 2014/15 (2a A)
Cap
Curs 2015/16 (2a A)
Cristian Herrera Almeria
Curs 2016/17 (2a A)
Johan Mojica Rayo
Curs 2017/18 (1a)
Cap
Curs 2018/19 (1a)
Cap
Curs 2019/20 (2a A)
Cristian Rivera Las Palmas
Curs 2020/21 (2a A)
Adrià Ortolà Tenerife
Curs 2021/22 (2a A)
Cap*
* El dia després del tancament arriba Víctor Sánchez, que estava a l’atur
Curs 2022/23 (1a)
Cap
Curs 2023/24 (1a)
?

POC PROFIT

Entre les altes de l’últim dia, Mojica, que va venir cedit, és, de molt, el més productiu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)