Girona

Cárcel: “Hem decidit no malgastar. Si estiguéssim vius en la copa hauríem fitxat”

Hores després de la finalització del mercat d’hivern, en què el Girona no ha tancat cap incorporació tot i patir les sortides de Bernardo, rescindit, i d’Ibra Kebé, cedit al Mirandés, el director esportiu del Girona Quique Cárcel ha comparegut en roda de premsa per explicar com ha transcorregut el mes de gener i els motius que han fet que el club hagi decidit no fer cap fitxatge. Aquestes han estat les seves declaracions:

La valoració del mercat

“És un mercat bastant diferent, sobretot pel que estem vivint i la posició en què estem. hem fet una primera volta històrica i havíem de veure com reaccionava l’equip aquest mes i ho ha fet bé a nivell de resultats. Ha arribat un moment en què hem patit jugant partits dimecres i diumenge, amb problemes sobretot a nivell defensiu, i ens ha fet pensar quines opcions havíem d’anar a buscar. Està clar que volíem millor la plantilla si era possible amb un jugador al centre del camp, ja que volíem que Ibra sortís per tenir minuts. La situació ens ha fet pensar molt en la defensa amb els problemes de David López, Eric Garcia i Juanpe, però estem molt contents amb la plantilla que teníem. L’objectiu més important era que no sortís ningú. Lògicament ningú volia marxar pel nivell que estem vivint, però hi ha jugadors que han tingut un mes de gener complicat perquè sempre hi ha situacions. Això ho hem aconseguit, i hem intentat firmar moltes coses, però pensant en el futur i no només en aquests cinc mesos, perquè si hagués vingut algú no seria fàcil que tingués oportunitats ràpidament, perquè el rendiment dels que hi ha és brutal. Hi ha jugadors importants que es recuperaran en poc temps com Eric Garcia i Juanpe, mentre que a David li queden un parell o tres de setmanes. La resta està tothom bé i Míchel per crear un onze ha de plantejar alternatives en funció del rival. Com que no hem trobat aquest jugador de futur hem decidit no malgastar res. Tenim el pressupost que tenim i vam fer un esforç gran a l’estiu, cosa que fa que ara no teníem la capacitat per fer inversions importants. S’ha de valorar el que es va fer i confiar amb el que hi ha perquè ho està fent molt bé.”

La decisió de no fer res

“La nostra perspectiva ha canviat molt. La idea era firmar un pivot i ho hauríem fet, però no vam arribar a acords amb els dos o tres perfils que ens podien millorar la plantilla. Al central la sortida de Bernardo ha fet quelcom que per mi també és molt important, com és fer creure en el que tenim a casa. Ha aparegut Antal, un jugador jove i de futur amb bones qualitats que necessita temps per créixer. Que Arnau també estigués a un nivell molt alt fent de central i les recuperacions d’Eric Garcia i Juanpe fa que no haguem fet cap cosa que no toqués. En el futbol has de pensar en el futur i en els pressupostos i així ha de continuar creixent el club. Quan tens necessitat tothom et colla més i hem cregut que podíem esperar el proper mercat.”

Oriol Romeu

“Des del minut u vaig dir que Oriol Romeu és un jugador molt important, que lògicament està al Barça, però si algun dia pot tornar i ell està bé ens agrada molt, però hi ha una normativa que feia impossible el seu fitxatge. Tampoc hi ha hagut en cap moment el pensament per part del Barça que el jugador sortís.”

Les exigències d’altres clubs

“Porto deu anys aquí, gairebé vuit anys i mig amb aquest nou organigrama, i havent vist l’evolució de tot plegat... Aquest any per com va l’equip sembla que tot és una màgia per part del City. Respecto totes les opinions, però el pressupost que tenim és el que és i no tinc moltes ganes de valorar el que la gent parla. Sí que és veritat que fins ara tenia la sensació que érem un equip que lluitàvem dle mig cap a baix que feia que buscar jugadors era difícil perquè la competència era important. Ara molts jugadors volien venir al Girona i hauríem pogut fer el pas. Ho he notat en aquest mercat i això em fa veure que hem fet un creixement important i que hem fet una passa que havíem de fer. És el més positiu que trec d’aquest mercat.”

El lateral esquerre

“Aquesta plantilla la tenim des del principi. Hem vist que tenim jugadors fiables com Miguel i Blind, que han jugat gairebé tots els minuts a gran rendiment. Si portem un lateral esquerre i tot va normal no el veurem jugar en tota la segona volta. I suposa una despesa molt important. Si fos alguna cosa pel futur és un bon moment, però per fer una cessió i que no jugui creiem que podem pensar en alternatives pròpies com fer jugar Blind de lateral, Arnau o Valery. Necessitarem aquests diners per fer inversions l’estiu que ve per fer una plantilla per continuar fent créixer el club. El que estem fent ara és excepcional i hem de tocar de peus a terra i veure quin pressupost tinguem. Si estem a Europa ens farà millorar la plantilla, però haurem de ser molt realistes.”

El valor del que hi ha

“El missatge és molt clar. El que està fent aquesta plantilla i cos tècnic és increïble i el que volíem era millorar-ho, però fer-ho és bastant complicat. Hi ha gairebé dos jugadors per posició i tothom està a un nivell molt alt. Arnau, per exemple, no està sent titular. La plantilla es fa millor entre sí. Si no ens ha de donar molt a nivell de joc no cal tocar el que va bé.”

Sortides a l’estiu

“Estem treballant moltes coses per intentar mantenir el gruix de la plantilla que tenim, perquè està funcionant i volem que continuï. Òbviament serà diferent, perquè quan arriba un mercat i si estem a Europa o Champions serà temptador per viure aquest moment aquí, però és possible que hi hagi situacions de mercat en què no puguem fer res. Seria bo pel club, perquè seria molt important. Si passa ens farà créixer en el futur.”

Antal

“Hem patit en aquest mes de gener. Haver quedat eliminats de la copa et fa veure les coses diferents, perquè ja no veus setmanes llargues. Si haguéssim passat a la copa hauríem fitxat segur alguna cosa, i potser que no fos pensant en el futur, però veure que estem recuperant gent i que tots els centrals han donat bon nivell, a més de veure que surt un jugador del filial amb potencial, que ens pensem que la temporada que ve pot estar dins l’estructura, influeix en aquesta decisió de no fitxar. L’hem renovat perquè ha mostrat bones qualitats i amb els jugadors que té al costat pot millorar.”

Contactes per l’estiu

“Hem treballat moltes coses i no s’han acabat de tancar, però a la vegada estan obertes. Hi ha dos o tres jugadors que estan a la plantilla que es van intentar en un mercat i es van fer al següent. Hi ha una feina de negociació i de trobar el moment entre les tres parts. Confio que coses que hem treballat que ens agraden pel futur estan més a prop ara que abans.”

Míchel

“Que Míchel ho està fent molt bé està clar. Que estiguem segons parla sol, com de molts jugadors, per això sempre tindrem la sensació que el poden venir a buscar. Em preocupa poc perquè només hem d’estar enfocats en el partit de la Real. Ell és el primer. Quan penses en el següent pas és quan et confons. Ell ho té encara més clar que jo. Vol complir el seu contracte, però en el futbol poden passar moltes coses. Ell està molt feliç i estic segur que pensa que té un proper pas aquí al Girona. Sinó estaríem en una situació diferent, però està cent per cent enfocat en l’equip.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)