Girona

En plena operació blindatge

El Girona treballa per garantir que el bloc més important de la plantilla continuï al club el curs vinent

A banda de les properes renovacions d’Arnau i Iván Martín, s’intenta millorar les condicions dels contractes de Dovbyk i Tsygankov

nLa direcció esportiva del Girona no s’atura i ja fa setmanes que treballa en la confecció de la plantilla per al curs vinent. L’escenari principal en què es treballa és el d’un equip que haurà de competir en la lliga, la copa i per Europa, si bé falta saber en quina de les competicions ho farà. Tot i que el pas endavant de qualitat està assegurat a tots els nivells –notori, esportiu i pressupostari–, competir en la Champions League suposaria una dimensió incalculable, un poder inimaginable d’atracció de futbolistes de fora i, sobretot, un element clau per retenir el talent actual, la principal feina engegada per Quique Cárcel i el seu equip. A les renovacions de David López i Paulo Gazzaniga, s’afegiran en els pròxims dies les d’Arnau Martínez i Iván Martín, a més d’altres peces importants que el club vol lligar en curt amb l’objectiu d’augmentar les clàusules per espantar alguns pretendents o, en el cas d’una hipotètica venda, treure’n més rèdit per tenir més marge per potenciar la plantilla. Els casos més clars són els de Viktor Tsygankov i Artem Dovbyk, amb un valor a l’alça en l’àmbit internacional i un rendiment exquisit amb una adaptació brutal al joc de Míchel i de la lliga espanyola.

“El rendiment està sent molt alt i la intenció és que el màxim de jugadors continuïn un any més amb nosaltres. Sabem les qualitats i l’estil del nostre tècnic i un any més de treball tots junts ens permetria anar a més. Aquesta és la sensació que tenim i en aquesta línia treballem”, explicava Quique Cárcel en una entrevista recent. I aquesta és la prioritat del club, que busca fórmules personalitzades per a cada cas per així assegurar –o intentar-ho– la continuïtat del màxim de jugadors de l’actual plantilla de cara a un curs que es preveu d’allò més emocionant. Amb el marge més petit que d’altres però ja comptant amb un pressupost superior estipulat per jugar a Europa, des dels despatxos blanc-i-vermells s’intenta trobar les fórmules per convèncer els jugadors. El que es vol és augmentar les clàusules de les peces indispensables en els esquemes de Míchel Sánchez i, per fer-ho, s’ofereix una millora contractual o també ampliar els anys de vincle amb el club –una via utilitzada en la darrera renovació de Gazzaniga, que ja tenia contracte fins al 2025 però ha passat a tenir-ne fins al 30 de juny del 2027–. A més de Tsygankov i Dovbyk, els objectius més llaminers per a la resta, el Girona podria oferir algun any més a Daley Blind, que ha mostrat un rendiment espectacular i acaba la seva relació amb el club el 2025 –a David López se li va ampliar el contracte fins al 2026.

Menys maniobra

El Girona ja té en plantilla futbolistes renovats que asseguren la seva continuïtat i d’altres amb contractes ja actualitzats per operacions recents, com són els casos de Yangel Herrera, fitxat en propietat l’estiu passat des del City; Portu, del Getafe; Jhon Solís, de l’Atlético Nacional de Medellín, o Valery Fernández, renovat fa just un any fins al 2026. Els joves que despunten i amb els quals pràcticament ja es compta per al primer equip també estan lligats en curt; per exemple, Jastin, renovat fins al 2027 després de l’excel·lent pretemporada que va fer l’estiu passat; Antal, fins al 2028, o Joel Roca, Iker Almena i Juan Arango, tots fins al 2026, uns moviments intel·ligents per assegurar el talent que ve del futbol formatiu.

Pel que fa a altres jugadors respecte als quals no es té poder, tampoc s’hi pot treballar de moment. La intenció amb Savinho és que es trobi la fórmula perquè pugui sumar un any més amb el Girona com a cedit i pugui evolucionar, aquesta vegada, competint per Europa. Yan Couto, del City, s’ha revalorat a grans nivells després de ser internacional absolut amb el Brasil. Quant als cedits pel Barça, com Eric Garcia i Pablo Torre, s’haurà de conversar i veure les intencions dels blaugrana amb aquests jugadors. I en el cas de Miguel, el Madrid té la paella pel mànec amb el 50% dels drets del jugador i una opció de recompra durant l’estiu de vuit milions. Mala peça al teler per al Girona, que no cau en lamentacions i treballa amb intensitat per fer front als més grans.

UCRAÏNESOS

Amb un valor a l’alça, el club vol apujar clàusules oferint més anys i millora de la fitxa

BLINDATGE

Quique Cárcel ja fa setmanes que treballa en més d’un cas que vol lligar en curt

UN SALT MÉS

El club intentarà oferir contractes adequats al nivell ofert per competir per Europa

CAS SAVINHO

El City i el Girona continuen buscant la fórmula perquè l’extrem sumi un curs més
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)