El factor Montilivi

El Girona tornarà al seu estadi, amb la seva gent, després de dues sortides que han acabat amb derrota

Els gironins encadenen nou partits a casa sense perdre: set victòries i dos empats

El Girona tornarà a jugar un partit a Montilivi, cosa que no fa des del 3 de febrer, quan va empatar a zero contra un equip de Champions League com la Real Sociedad. Els gironins han perdut les dues últimes jornades coincidint amb les visites al Bernabéu (4-0) i San Mamés (3-2), dos dels estadis més exigents de tota la competició. Podia passar. Per mantenir-se ferm en la lluita per accedir a la propera edició de la màxima categoria continental, els de Míchel, però, han de tornar al camí del triomf contra el Rayo Vallecano i davant de la seva afició. Els números diuen que darrerament, com no havia passat en tota la primera volta, els blanc-i-vermells s’estan comportant millor com a locals que com a visitants, un fet per aprofitar en un terç final de campionat en què disputaran set enfrontaments a casa i sis més a fora. El Girona gaudeix actualment d’una ratxa oberta de nou partits sense perdre a Montilivi (vuit de lliga i un de copa) amb una sèrie de set victòries i dos empats. Increïble.

Un joc dominador

Si bé ha mostrat la mateixa cara tant a casa com a fora, darrerament com a local l’equip de Míchel ha imposat un ritme alt que sotmet el rival. De fet, els gironins han golejat l’Almeria (5-2), l’Alavés (3-0), el Sevilla (5-1) o han aconseguit superar l’Atlético (4-3), amb marcadors plens de gols, i és que, en aquests nou partits després de l’única ensopegada de la temporada contra el Madrid, els blanc-i-vermells han fet 24 dianes (2,6 per partit), unes dades brillants que en el còmput global de la temporada deixen el Girona amb 30 gols a favor a casa, el tercer que més després l’Athletic (34) i l’Atlético (32) i els mateixos que el Madrid. Els gironins han tingut estones d’un futbol brutal, i Montilivi ha gaudit amb l’equip amb remuntades exprés com contra l’Almeria (de 0-2 a 3-2 ja abans del descans), contra el València en el tram final o amb golejada definitiva contra el Sevilla (de 0-1 a 5-1). Els gironins també van passar per sobre de l’Alavés, en un partit controlat de cap a peus (3-0) i contra el Rayo Vallecano en l’eliminatòria de vuitens de final a partit únic, amb un 3-1 i els tres gols locals en menys de mitja hora. Contra el Celta el triomf va arribar en el 91 gràcies a Yangel Herrera, igual que contra l’Atlético, en un partit espectacular i amb alternatives (4-3).

En els dos únics empats de la sèrie de nou partits, el Girona no va poder superar cap dels dos equips bascos, que juntament amb el Madrid s’han convertit en les bèsties negres de l’equip, sense poder superar-los ni en l’anada ni en la tornada de la lliga.

Contra el Rayo Vallecano, ja sense l’extècnic del Girona Francisco, que sí que va poder saludar vells coneguts en la copa, els gironins busquen el desè triomf en la lliga davant de la seva afició i empatar amb equips com el Madrid o l’Athletic, també amb deu victòries i 32 punts en total com a locals. Actualment els de Míchel Sánchez sumen 29 punts a Montilivi i són el quart millor equip a casa –continuen sent el segon millor a domicili amb 27 punts–, fet que denota que la temporada dels blanc-i-vermells és excepcional.

El partit contra el conjunt madrileny és clau per a un Girona que vol tornar al camí de la victòria després de tres jornades sense fer-ho. La millor manera per sumar de nou tres punts i mantenir o ampliar els marges respecte dels rivals directes és fer-ho davant dels seus fidels aficionats que omplen les graderies partit a partit. Tot i ser dilluns, un més, l’afició tindrà un paper clau per empènyer la plantilla si apareix qualsevol moment de petit dubte contra un Rayo que va empatar contra el Madrid a Vallecas en l’estrena d’Íñigo Pérez.

UNA ÚNICA DERROTA

Els de Míchel han rebut un únic revés a casa, contra el Real Madrid (0-3) en la jornada 8

GOLS A DOJO

En la sèrie actual de nou partits sense perdre, els gironins fan 2,6 dianes per partit

LA DESENA

El Girona suma nou victòries com a local en la lliga i és el quart millor equip (29 punts)

LA RATXA ACTUAL A MONTILIVI

GIRONA-Almeria (j. 10) 5-2
Iván Martín (37’), Dovbyk (39’ i 43’), Savinho (71’) i Stuani (85’) / Gazzaniga en pròpia porteria (2’) i Leo Baptistão (24’).
GIRONA-Celta (j. 11) 1-0