Girona

Unió de Pagesos també clama contra la ciutat esportiva del Girona

Unió de Pagesos ha presentat un recurs d’alçada a la consellera de Territori de la Generalitat, Ester Capella, per tal que aturi l’aprovació definitiva de la ciutat esportiva del Girona, prevista en uns terrenys de Vilablareix (Gironès).

El sindicat, que juntament amb la comunitat de regants i l’Associació Naturalistes de Girona ja van denunciar l’abril del 2023 l’ubicació de la ciutat esportiva en sòl d’especial valor agrícola, argumenta defectes de forma i vulneració al dret de participació a més d’un incompliment de la llei d’espais agraris.

Un altre dels punts denunciats per Unió de Pagesos és que el projecte que es va presentar a informació pública és molt diferents al que va explicar l’Ajuntament de Vilablareix, a més que hi ha una incompatibilitat de les obres amb les restriccions per sequera imposades des de la Generalitat –demanen que s’inclogui dins la moratòria d’activitats per fer front a la sequera.

Des del sindicat es considera que el projecte no és estratègic ni d’interès públic, farà minvar la capacitat productiva de farratges per a les explotacions que hi ha a l’entorn i, per tot això, s’entén que “s’acabarà amb les explotacions agràries de l’entorn

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)