Una alegria amb Ucraïna

Artem Dovbyk necessita recuperar la confiança de cara a porteria per tornar a marcar gols amb el Girona, i ahir va fer un pas importantíssim. En un d’aquells moments en què l’ariet podia sentir tota la pressió del món a sobre seu, no va fallar. Un gol marca de la casa del blanc-i-vermell en el minut 88 del Bòsnia Hercegovina-Ucraïna (1-2) va classificar els ucraïnesos per a la final de la repesca per jugar l’Eurocopa d’aquest estiu i va convertir Dovbyk en el gran heroi de tot el país. Fins llavors el partit del davanter del Girona i el de tota la selecció ucraïnesos no havia estat gens còmode, i és que els bosnians es van avançar en el marcador en el minut 57 enmig d’un partit gris i amb poques ocasions. En el 85, Yaremchuk va fer l’empat i el davanter del València, tres minuts després, també va fer la centrada que Dovbyk va rematar de cap al fons de la porteria des de la frontal de l’àrea petita. Una rematada inapel·lable, que va fer recordar el Dovbyk dels millors dies amb el Girona.

A diferència de Dovbyk, Tsygankov no va poder ser protagonista perquè finalment va quedar fora de la convocatòria. L’extrem del Girona continua amb els problemes al genoll que el van fer ser baixa a Getafe, i la decisió del cos mèdic de la selecció va ser no forçar-lo. Una bona notícia en clau blanc-i-vermella, sempre que no vulgui dir que la lesió és més greu del que semblava. Dimarts, quan Ucraïna jugui a Polònia contra Islàndia la final de la repesca (20.45 h), caldrà veure si Tsygankov ja està recuperat i pot ajudar Dovbyk i el seu país a aconseguir el bitllet per a l’Eurocopa. Serà un partit a vida o mort, així que per poc que pugui hi serà.

Jornada intensa

Ahir també va jugar la selecció espanyola sub 21 i Pablo Torre va disputar 45 minuts. El cantàbric no va ser titular, però el seleccionador Santi Dènia va canviar tot l’equip a la mitja part en la derrota dels espanyols contra Eslovàquia (2-0). Qui va viure un dia especial va ser Jastin, que es va estrenar amb la samarreta de la selecció sub 20 de Portugal. L’extrem lleidatà va jugar els últims minuts –va entrar en el 82– del partit contra la República Txeca de la lliga Elit sub 20, que va acabar amb empat a dos, el mateix resultat que hi havia quan va saltar al camp. D’altra banda, Antal va sumar un partit més amb Hongria sub 21 en la victòria en el partit amistós d’aquesta selecció contra Moldàvia (2-0). El central va ser titular i va jugar 81 minuts.

El centre d’atenció per als blanc-i-vermells en la jornada d’avui serà a Wembley, ja que el Brasil jugarà contra Anglaterra amb Yan Couto i Savinho, que podria debutar, entre els convocats.