Girona

Stuani, mil i un motius

Cristhian Stuani guia el Girona amb un gol decisiu i brilla en l’aspecte golejador malgrat el seu nou rol secundari

De les 36 rematades en la lliga de l’uruguaià, 8 han acabat en gol; una diana cada quatre accions del davanter del Girona

Al llibre d’història del Girona i Cristhian Stuani, sempre s’hi ha de sumar un capítol més. El davanter uruguaià va ser decisiu en el gol de la victòria contra el Betis en el darrer minut. El seu conjunt blanc-i-vermell va sumar la tercera victòria consecutiva a Montilivi en un matx que semblava condemnat a l’empat a dos. Amb aquest triomf, els de Míchel Sánchez cada vegada tenen més a prop el somni –i objectiu principal– de classificar-se per a la Champions League el curs que ve. El tècnic madrileny va constatar a la roda de premsa posterior al triomf contra els andalusos la importància del charrúa dins del club gironí: “Stuani és el jugador més important de la història del Girona. Ho continua demostrant amb el seu nivell de compromís amb el club i el vestidor. Es mereix tot el que està passant i ens ajuda a apropar-nos a Europa.” La cirereta del pastís va ser quan el tècnic de Vallecas va fer tota una declaració d’intencions al jugador: “En el primer partit que el club jugui a Europa ell portarà el braçalet de capità.” Stuani va comparèixer a la zona mixta un cop acabat el partit: “Ha sigut un moment molt feliç per a l’equip i per a mi ha sigut molt emocionant, per descriure-ho s’ha de viure.”

Un nou capítol golejador

L’uruguaià passarà a la història del club per ser un futbolista casat amb el gol. Sobretot a terres gironines, on ja n’ha marcat 129, seixanta-tres dels quals a primera divisió. Des que Stuani va aterrar al Girona l’estiu del 2017, el davanter de Tala ha duplicat els seus registres golejadors; en totes les lligues que ha jugat –Serie A, Premier League, segona divisió i primera– Stuani ha marcat 191 gols. El darrer capítol, però, va tornar aparèixer en un context d’èpica i en un moment de la temporada clau per no veure perillar les aspiracions de l’equip per quedar entre les quatre primeres posicions. La víctima va ser el Betis, que no va poder aturar l’instint golejador de l’uruguaià, que va aprofitar un toc subtil de Dovbyk posterior a la centrada de Miguel per guanyar l’espai per rematar entre els defensors Miranda i Sokratis. Dos colpejos, el decisiu en una rematada acrobàtica, perquè la pilota entrés plorant al pal llarg de Rui Silva. Un gol poc estètic, però molt efectiu. D’això es tracta. Així ho descrivia el futbolista després del partit: “Pensava que seria gol en la primera acció, però Rui ha fet una molt bona parada. Ha sigut un recurs, dels pocs que em quedaven per fer, ja que la pilota em quedava molt enrere i quan hi he connectat ja he vist que aniria a dins, el porter estava vençut.”

Des de l’inici de la temporada, Stuani ha demostrat la seva capacitat golejadora anotant vuit gols en la lliga en tan sols 749 minuts disputats. Ni una tercera part del que s’ha disputat en aquesta competició. De fet, l’efectivitat és una característica important per al charrúa, que cada 91 minuts anota un gol. Dels 36 xuts que ha fet, una quarta part han estat gol i la meitat han anat dirigits entre els tres pals. Una gran aportació que majoritàriament ha arribat sortint des de la banqueta. De les vuit dianes, sis han estat sense ser a l’onze titular –Almeria, Barça, Sevilla, València (2) i Betis–, en 424 minuts. També ha repartit dues assistències, al camp del Granada i a Montjuïc. El davanter blanc-i-vermell valorava així el seu encaix a l’equip: “És evident que és més difícil marcar amb menys minuts, però m’ho prenc com un repte més per ajudar l’equip si el mister ho necessita i també per donar el màxim en cada minut al terreny de joc.”

Un rol diferent

Ja fa un parell de temporades que Cristhian Stuani ha acceptat un rol diferent. Se’n pot dir secundari, per tenir un davanter centre a davant com Castellanos el curs passat o Dovbyk aquest, però no és del tot així. Stuani ha estat decisiu aquest curs. Les seves dianes han estat decisives per remuntar contra el València a Montilivi, amb dues dianes en els minuts 81 i 88, i per lligar la victòria contra el Betis en el darrer matx. Stuani també va ser decisiu amb una assistència a Valery i un gol in extremis per tancar una brillant victòria a domicili contra el Barça. Un total de set punts que no haurien pogut sumar els de Míchel sense la contribució de l’uruguaià. Sigui en els darrers minuts per assegurar una victòria o en partits clau contra equips rivals, el seu impacte ha estat innegable. Un capítol més per escriure en aquesta història.

SEGON GOLEJADOR

2. GIRONA-GETAFE (3-0) Minut 55 Fa el 2-0
Blind filtra per alt a Miguel, que amb l’esquerra posa una pilota a mitja alçada a Stuani, que amb una voleia amb la dreta supera David Soria.
Minut 65 Fa el 3-0
Stuani recull una errada en el bloqueig de Soria per sentenciar.
3. GIRONA-ALMERIA (5-2) Minut 85 Fa el 5-2
Arnau posa una pilota precisa al primer pal i Stuani s’anticipa a la marca, Jesús Vázquez, i la pilota entra plorant pel pal curt de Mamardaschvili.
2. GIRONA-VALÈNCIA (2-1) Minut 81 Fa l’1-1
Couto posa una pilota enverinada a dins l’àrea que es passeja fins al segon pal i Stuani l’acompanya al fons de la xarxa.
Minut 85 Fa el 2-1
El de Tala torna a pescar una gran assistència al cor de l’àrea de Couto per guanyar el duel a Diakhaby i marcar a plaer.
6. BARÇA-GIRONA (2-4) Minut 95 Fa el 2-4
Una centrada picada per l’esquerra de Sávio per a un Stuani que al segon pal impacta la pilota amb l’interior per anotar.
7. GIRONA-SEVILLA (5-1) Minut 89 Fa el 5-1
Una bona triangulació entre Torre, Miguel i Stuani, que bat Dimitrievski empenyent la pilota.
8. GIRONA-BETIS (3-2) Minut 92 Fa el 3-2
El ‘charrúa’ remata dues vegades, la segona acrobàtica de tisora i amb el recurs del taló.
Dovbyk (16), Sávio i Stuani (8) són els tres líders en anotació del conjunt gironí

LES REACCIONS

Stuani està casat amb el gol, té aquest do especial que totes les pilotes li caiguin a dins l’àrea i llavors no perdona
Iván Martín
jugador del girona

EFECTIVITAT

Cada 91 minuts, el davanter ‘charrúa’ fa un gol a la lliga; a la copa n’ha marcat cinc

REVOLUCIONARI

És el jugador més important de la història del Girona. Es mereix tot el que li està passant
Míchel Sánchez
entrenador del Girona

A PUNT PER ALS 100

De les 8 dianes que ha anotat Stuani, 6 han estat sortint des de la banqueta
Era fonamental poder aconseguir els tres punts, sabem que serà un camí difícil, però volem fer història per ser a la Champions
Soc un privilegiat de poder viure tantes experiències. Vull donar tot el possible per a l’equip
Cristhian Stuani
capità del girona
Amb el gol contra el Betis, Stuani va marcar la seva 99a diana a primera divisió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)