Girona

La paraula d’un capità

Cristhian Stuani parla del moment de l’equip, l’exigència de la lluita europea i la importància de Montilivi

“És un any històric, però l’hem de rematar per aconseguir això que tots volem”, diu el capità uruguaià

Quan parla Cristhian Stuani, cal parar atenció. El futbolista uruguaià va parlar del moment que viu l’equip i va valorar l’empat en el darrer moment del Vila-real contra l’Athletic, per mantenir el Girona a vuit punts de la cinquena posició. “L’empat ens permet mantenir la distància amb l’Athletic de Bilbao, és important de cara a l’objectiu d’entrar a la Champions”, va explicar el capità de l’equip blanc-i-vermell, que té l’average perdut amb el conjunt basc. Això no obstant, Stuani va voler destacar la personalitat de l’equip: “Hem de pensar amb nosaltres i enfocar-nos en el tram final. Hem de seguir amb l’ambició de continuar guanyant partits. Si estem allà és per mèrit propis i per la capacitat que té l’equip d’imposar-se i sobreposar-se a situacions adverses.” El Girona ha estat immers en posicions de lliga de campions durant tot el curs, per la qual cosa encara suposa un repte més important per a l’equip no perdre aquesta posició històrica per al club gironí.

A l’horitzó, tot i quedar encara un pèl lluny, hi ha el derbi català a Montilivi entre el Girona i el Barça, un partit que podria ser decisiu per a les aspiracions dels gironins, que volen fer la feina abans contra el Cadis, aquest dissabte, i després amb la visita al camp del Las Palmas. “Els dos equips arribarem en una posició molt important per a les nostres aspiracions, és un derbi i potser tindrem ocasió de classificar-nos per a la Champions, un somni. Intentarem fer un gran partit i regalar a l’afició un gran triomf. Abans, però, tenim dos enfrontaments també molt importants”, va explicar el charrúa, que en el darrer partit a Montilivi va ser decisiu marcant el gol de la victòria contra el Betis en el temps de descompte.

Precisament, Stuani va fer referència també a la importància de Montilivi, un feu on el Girona ha pogut sumar 38 de 45 punts possibles. El tercer millor equip de la competició darrere del Madrid (41) i l’Atlético (43). “Hem demostrat que al nostre feu som molt forts, crec que ha de ser el nostre fortí. Hem de poder guanyar tots els partits de casa i això ens ajudaria. Ara, al tram final, tothom es juga coses importants i és molt difícil guanyar, ens hem de prendre cada partit com una oportunitat per sumar tres punts i apropar-nos al màxim a l’objectiu”, va raonar Stuani, que va explicar la importància que té l’afició a l’hora d’assolir els objectius. El conjunt dirigit per Míchel Sánchez és l’equip que més gols ha anotat a casa seva, en total 38 en 15 enfrontaments. Amb un gol menys hi ha l’Athletic, el Madrid i l’Atlético, equips històrics de la primera divisió i que es troben entre els cinc equips que més lligues han guanyat de tota la història de la competició. Aviat és dit.

Entre molts temes que van sortir, Stuani va respondre sobre les declaracions que va fer Míchel fa unes setmanes després del triomf contra els sevillans en què deia que, en el primer partit de la història del Girona a Europa, l’uruguaià vestiria el braçal de capità. Així ho va valorar el mateix jugador: “És un orgull i un honor que Míchel em valori d’aquesta manera, és un premi a l’esforç, al treball i a la dedicació que he donat a aquest equip sempre. Tant en les bones com també en les dolentes. Míchel em coneix perfectament i sap el compromís que tinc amb el club, la ciutat i ell mateix.” Stuani va tornar l’estima mostrada pel tècnic madrileny amb el seu compromís etern amb el Girona, en què n’ha viscut de tots colors; victòries, derrotes, ascens, descens, etc.

Ara, però, la història s’escriu amb una ploma diferent: “Quan va començar la temporada no podia imaginar-me la situació que estem vivint ara. Vam acabar la primera volta lluitant per la primera posició contra el Madrid i per nosaltres només era un somni. En el dia d’avui ens hem allunyat del líder, però mantenim aquesta il·lusió i m’imagino escoltar l’himne de la Champions la temporada que ve a casa nostra. És una motivació i una il·lusió increïble. Sabem que és un any històric, però l’hem de rematar per aconseguir això que tots volem.” El charrúa també va valorar positivament el fet de ser el padrí, juntament amb Ronald Araujo, del llibre Relats solidaris per ajudar a donar a conèixer la 19a edició del llibre: “És una causa important i poder contribuir-hi és un honor i un plaer”, va dir un Stuani entregat a la causa.

LES DECLARACIONS

Quan va començar la temporada no podia imaginar-me el que estem vivint. En la primera volta, lluitàvem contra el Madrid pel lideratge
Hem demostrat que a Montilivi som molt forts, crec que ha de ser el nostre fortí per assolir el gran somni
Cristhian Stuani
capità del girona fc
És un orgull i un honor que Míchel em valori, és un premi a l’esforç, al treball i a la dedicació que he donat sempre a aquest equip
Ens hem allunyat del líder, però tenim la mateixa il·lusió; m’imagino escoltar l’himne de la lliga de campions el curs que ve a casa nostra

Stuani aclareix la seva lesió prèvia al Cívitas

Després de la derrota al Cívitas Metropolitano, Míchel Sánchez va comentar que Cristian Portu, Jhon Solís i Cristhian Stuani van patir algunes molèsties en la setmana anterior al matx, en el cas del davanter uruguaià és una microruptura a la part posterior de la cuixa dreta, fet que havia condicionat bastant en el seu rendiment. “Tenim jugadors que no han arribat a la seva millor versió i necessiten ritme. En aquests 15 dies, hem tingut problemes”, va dir el tècnic del Girona a Madrid. En l’acte de Relats solidaris, Stuani va refrescar la seva situació després de les declaracions de Míchel: “Espero que aquesta setmana pugui estar ja al cent per cent. He fet un treball específic per poder estar disponible, ja que a Madrid no vaig arribar gaire bé. Ara, però, confio que aquesta sí que podré estar bé per ajudar l’equip”, va indicar Stuani tot fent referència a les poques lesions d’enguany.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)