Girona

Eduard Solà

Autor de ‘100 motius per ser del Girona’

“Al principi em pensava que seria difícil escriure 100 motius del Girona”

“El que m’ha costat més ha estat plasmar al llibre les anècdotes de la transmissió”

“Els capítols que m’han agradat més són aquells que tracten emocions”

Eduard Solà Adroher (Girona, 1965) és el narrador de les transmissions del Girona en el Tot gira, de Catalunya Ràdio i des del 2008 segueix l’actualitat del Girona. El context únic ha fet que tot quedi reflectit també en llibres, com el del periodista Xevi Masachs, Endavant, Girona!.

Com va sorgir la idea de publicar el seu primer llibre?
No va ser idea meva, sinó de l’editorial Cossetània, que em va trucar. Em va proposar continuar la saga de Cent motius per ser... però amb el Girona. Al principi vaig dubtar, però vaig demanar de tenir la llibertat de fer les coses tal com faig a les transmissions del Tot gira. No ho havia fet mai i ho havia de provar.
La proposta és en aquest curs històric?
No, va ser la temporada passada, cap al maig. Em van proposar dues dates per publicar, per Nadal o per Sant Jordi del 2024. Ni ell, l’editor, ni jo, pensàvem que estaríem en aquesta situació històrica.
Això hi ha ajudat molt.
Sí, l’altre dia ho parlava amb en Xevi Masachs, que és el moment. La darrera trajectòria del Girona fa que hi hagi gent que no coneixia el club i que vulgui mirar-s’ho de més a prop. Hem tingut la gran sort que a l’equip tot vagi rodat.
El títol parla de ‘100 motius’, però què amaga, més enllà d’això?
Vaig pensar que amb el Girona seria complicat, en tenir poca història a primera, però vaig començar a estirar històries, vivències personals i dates assenyalades. És clar, però, que els motius per ser del Girona són molt relatius, tothom pot tenir el seus.
I per això deixa un capítol al final obert?
Com que cadascú té el seu motiu per a totes les coses de la vida, fins i tot al futbol, que cadascú hi posi el seu.
Quins protagonistes hi surten, al llibre?
Hi ha moments històrics del club, hi surten presidents, uns quants jugadors, directors esportius, personatges, aficionats i també les meves històries.
Amb quins testimonis ha parlat?
Només amb dos, amb l’expropietari Josep Delgado, perquè era un tema dificultós i no em podia equivocar, i llavors amb en Juanola, l’aficionat que em va donar alguna dada de quilòmetres en viatges. La resta és de la meva collita, llibres, etc.
On el trobarem per Sant Jordi?
Dissabte 20, a la llibreria Empúries (17 h), diumenge 21 a la Rals de Calonge (12.30 h). Per Sant Jordi estaré a la parada del Girona i a la 22 i Empúries.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)