El Girona trenca la mala dinàmica a fora i posa peu i mig a la Champions (0-2)

El Girona guanya a Las Palmas i posa peu i mig a la Champions League a l’espera del duel d’aquesta nit entre l’Athletic i l’Atlético (0-2). Tres acciones de penal, on Figueroa Vázquez ha estat molt discutit amb les decisions, han permès al conjunt blanc-i-vermell transformar en dues dianes i una aturada de Gazzaniga, avui providencial per deixar la porteria a zero.

Els primers quaranta-cinc minuts han sigut estranys a l’Estadi de Gran Canària. Primer pel vent, segon per la inèrcia dels de Pimienta que no deixaven sortir del seu propi camp als gironins i, finalment, per un penal inexistent pels locals. Al minut cinc, Jorge Figueroa Vázquez ha mantingut la decisió, després d’una revisió al VAR, xiulant la pena màxima en un contacte inexistent de David López a Moleiro. Gazzaniga ha fet justícia i amb la cara ha aturat el penal a Sandro.

El conjunt de Míchel no estava fi i ho demostrava sense tenir una connexió clara amb la davantera. Al 20, una bona pilota robada de Savio ha acabat amb un xut desviat d’Aleix. A la mitja hora de joc, ha arribat el penal a favor dels gironins. Una agafada de samarreta clara de Kirian sobre Eric Garcia, que no ha pogut impactar la rematada. El gol no ha estat de primeres, ja que Dovbyk ha fallat el penal i Vallés li ha endevinat les intencions, sinó que David López ha estat més murri que ningú per marcar en el refús. Centrada de Savinho i rematada sola a dins de Dovbyk que va per sobre del travesser. El conjunt gironí ha fet el més difícil, avançar-se en un partit gris en atac. Fins i tot ha pogut ampliar l’avantatge amb una rematada del davanter ucraïnès al cor de l’àrea que ha sortit per sobre el travesser al fil del descans.

A la segona meitat, el Girona ha sortit amb un punt més de velocitat en la possessió. En una de les primeres excursions de Couto a dins l’àrea ha provocat un penal per una trepitjada, lleugera, de Mika Mármol. Aquesta vegada sí, Dovbyk no ha fallat i ha anotat el segon gol al minut cinquanta-set, el seu dinovè a la lliga igualant al registre d’Stuani a la 2018/19.

Garcia Pimienta ha mogut la banqueta, amb un triple canvi, per mirar de contrarestar l’atac gironí, molt decantat cap a la dreta. Míchel, pocs minuts més tard, ha fet un doble canvi, Tsygankov i POrtu han entrat per Couto i Dovbyk, desgastat. Las Palmas ha perdonat al setanta-dos, on Marc Cardona ha aprofitat una badada defensiva de David López i Blind per encarar a Gazzaniga. El xut no ha fet ni pessigolles a l’argentí després que el central neerlandès molestés al davanter.

Els dos equips han adormit el matx i el ritme ha baixat considerablement. Només un xut des de la frontal de Molerior, que s’ha estavellat al travesser al minut 84, ha trencat la poca verticalitat vista al terreny de joc. Yangel i Iván Martín, fosos físicament, han deixat el seu lloc per Arnau, aparcebut, i Solís. Míchel ha mantingut durant tot el partit a Miguel, Aleix i Eric, tots amb quatre targetes. Gazzaniga ha salvat la porteria zero, amb una aturada d’handbol amb el peu sobre Benito.