Girona

Fer-se gran és difícil

Pere Guardiola dona per fet que Montilivi només podria tenir uns 9.500 espectadors per a la Champions i admet que complir amb els requisits de la UEFA i satisfer els abonats és la prioritat, però no serà fàcil

Dissabte va ser un dia meravellós per al Girona. La victòria al camp de Las Palmas (0-2) va trencar la mala dinàmica a domicili i, combinada amb la derrota de l’Athletic al camp de l’Atlético (3-1), ha deixat els gironins a un sol pas de la Champions League de la temporada que ve, ja que els de Míchel tenen tretze punts de coixí respecte al cinquè classificat quan només en queden quinze en joc. “Hi som molt a prop. Ens falta poquet i esperem poder certificar la classificació per a la Champions la setmana que ve o en les properes jornades. En el moment en què hi entrem, començarà un repte per al club, però és un repte bonic i positiu, que ens fa posar les piles amb moltes coses. Aquest, però, és l’objectiu i estem preparats per fer-ho”, va dir ahir Pere Guardiola després de la celebració de la Cursa Montilivi, que organitza la Fundació Guardiola Sala.

Que el Girona s’haurà de posar les piles és evident i és clar que el pilar principal que centra tots els esforços des de fa setmanes és Montilivi. Jugar la Champions League, o fins i tot l’Europa League, a l’estadi gironí suposa unes exigències que, de moment, no es compleixen. En aquest sentit, el club ja ha descartat fa setmanes fer obres a les grades, i és que el projecte final que hi havia sobre la taula era fer una graderia d’uns 6.000 espectadors a preferent, però això hauria suposat tenir tota aquesta graderia inhabilitada fins a finals d’any, o fins i tot fins al gener, cosa que s’ha descartat. Per tant, la graderia de Montilivi quedarà com està i, un cop la UEFA confirmi que no es podran ocupar les grades retràctils, l’aforament per als partits europeus passarà a ser d’uns 9.500 espectadors. “Estem intentant estudiar amb la UEFA que es puguin utilitzar totes les grades. Tot fa pensar que no, però encara no ens han respost. Si no ens deixa utilitzar les grades supletòries, ens quedaríem amb un aforament al voltant dels 9.000 seients”, admet Pere Guardiola.

La situació actual és aquesta i ja no se sotmetrà a més canvis, ja que la decisió del club és avançar en un projecte d’actuacions a Montilivi que es pugui començar a posar en marxa al final de la temporada que ve, l’estiu del 2025. Un projecte que el club treballa pràcticament en solitari, ja que les relacions amb l’Ajuntament tampoc viuen el millor moment per la sensació que té el club que, malgrat ser-ne els propietaris, no han fet tots els possibles.

Molt per fer i per definir

El tema de l’aforament de Montilivi per a la Champions és el més rellevant i per això el Girona està intentant convèncer la UEFA que li doni una mica de marge tenint en compte que és novell a Europa i que té un projecte de futur. Ara bé, tothom sap que l’ens europeu serà, segurament, molt estricte.

És un problema gros, però no és definitiu perquè Montilivi no pugui ser escenari de la Champions el curs que ve, ja que la UEFA no demana un aforament mínim i això faria que només fos un problema intern per al mateix club. El que sí que podria allunyar la Champions de Montilivi són els altres requisits de la UEFA, sobretot els que van en relació amb la cobertura mediàtica de la competició. El Girona està obligat a adequar i ampliar els espais destinats a la premsa, i això tampoc es preveu senzill. “Ens han de respondre. Han vingut un parell de vegades a veure la situació. També hi hauria d’haver una adaptació de la sala de premsa i moltes altres coses que la UEFA demana i requereix. Estem esperant que ens diguin alguna cosa d’aquí a un parell de setmanes sobre on som exactament en aquesta situació”, diu Pere Guardiola.

Lògicament, totes aquestes complicacions obliguen a analitzar i valorar amb detall quina és la decisió que s’ha de prendre sobre si és viable o no jugar la temporada que ve la Champions a Montilivi. El club vol que així sigui, però tampoc s’atreveix a donar-ho per fet. “La realitat és que la nostra intenció és jugar la Champions a Montilivi, perquè el somni del nostre equip i de la nostra gent és aquest, però és veritat que hem d’analitzar totes les solucions i veure com ho podem resoldre. L’altra solució és buscar un estadi amb més aforament i totes les garanties, i això evidentment implicaria anar a Barcelona. És el pla B, però hem d’anar cremant etapes. La nostra intenció és Montilivi i en funció de la resposta de la UEFA veurem què és el millor per a tothom. És un problema bonic de tenir”, diu Guardiola, que demana calma als abonats del club, una altra prioritat: “Estem analitzant totes les opcions per als abonats, també quants en tindrem, ja que hi ha una bona llista d’espera. La nostra prioritat són ells i hem de veure com podem encabir totes les coses. Mai farem el pla perfecte, ja sabem com va, però hem d’intentar que tothom pugui disfrutar de la Champions i aquest és l’objectiu. No voldríem que cap abonat quedés sense Champions.”

Tot plegat és un trencaclosques difícil de construir per a un Girona que, d’altra banda, no espera tenir problemes amb la primera fase de la ciutat esportiva, l’altre pilar en fase de construcció. El club confia que les obres estaran acabades el 15 de juliol per fer-hi la pretemporada, començant si cal amb estades a Olot i a Manchester, però ja sense utilitzar més les instal·lacions de La Vinya, ja que s’acaba l’acord amb el PGA de Caldes.

LA VALORACIÓ

En el moment en què entrem en la Champions, començarà un repte. Ens hem de posar les piles, però és l’objectiu i estem preparats

EL FUTUR

Estem intentant que es puguin utilitzar totes les grades. Tot fa pensar que no i que ens quedaríem amb uns 9.000 seients
La nostra prioritat és jugar a Montilivi, perquè és el somni de tots, però hem d’analitzar totes les situacions i anar cremant etapes
No voldríem que cap abonat quedés sense la Champions. El pla B és anar a Barcelona
Pere Guardiola
president del consell d’administració del girona
El club treballa per formalitzar un projecte per a l’estadi que es posi en marxa l’estiu del 2025

Èxit de la Cursa Montilivi

Ahir es va celebrar la segona edició de la Cursa Montilivi, una iniciativa solidària promoguda per la Fundació Guardiola Sala, i va ser tot un èxit malgrat que el temps va fer lleugerament la guitza amb la pluja que va acompanyar els corredors durant el matí. “La cursa ha estat un èxit i el temps... fins i tot millor, perquè necessitem que plogui. Estem molt contents perquè hem tingut més de 1.000 participants i hem recaptat més de 9.000 euros, que van destinats al Casal dels Infants de Salt. Esperem que l’any que ve en puguem fer la tercera edició”, va dir Pere Guardiola un cop finalitzada la cursa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)