Girona

Retrovisor activat

El Girona, a quatre punts del Barça, haurà de sumar els sis punts que resten per evitar ensurts i assegurar la tercera posició, el nou objectiu ara que l’Atlético, a dos punts, colla per darrere

El València i el Granada, els dos rivals, no tenen res en joc

La victòria contra el Barça a Montilivi (4-2) va fer veure més a prop que mai la segona posició per al Girona, que era al davant dels blaugrana quan només quedaven quatre jornades per acabar la lliga. Dues garrotades consecutives, l’empat de l’Alavés encaixat en l’últim sospir a Mendizorrotza (2-2) i la derrota injusta contra el Vila-real a Montilivi (0-1), han fet canviar el panorama. És tot just la segona vegada en tot el curs que els gironins encadenen dues jornades de lliga sense guanyar, però arribats a aquest punt de la competició es paga car. I més amb el Barça pel mig, que tot i estar lluny de la seva millor versió no perdona i ahir ho va tornar a demostrar guanyant a Almeria. El triomf dels de Xavi no va fer res més que certificar el que ja s’ensumava dimarts a la mitjanit quan va acabar el partit contra el Vila-real, i és que la segona posició ja és gairebé impossible d’assolir per un Girona que hauria posat el millor colofó possible, si es pot superar la classificació per a la Champions, a una temporada de somni.

La lluita

Sumar només un punt dels últims sis possibles ha obert una nova realitat. I és que, més que pensar a lluitar per la segona posició, el Girona afrontarà les últimes dues jornades de lliga amb l’objectiu d’assegurar la tercera plaça. I no serà gens fàcil, ja que l’Atlético, com el Barça, ha sumat els sis punts possibles en aquesta setmana intensa i arribarà a la 37a jornada de lliga a només dos punts dels de Míchel.

No serà fàcil certificar aquesta tercera posició, però seria importantíssim. Al quadre de la classificació al final de curs quedaria preciós, però, sentimentalismes a banda, el que importa de veritat és que en aquestes dues jornades el Girona s’hi juga una bona picossada de milions que serien més que benvinguts a la caixa. La diferència d’ingressos pels drets televisius en funció de la classificació és important, i és que cada esglaó que va de la segona a la quarta posició vol dir deixar escapar uns set milions d’euros –no es cobrarien de seguida, sinó repartits en cinc anys.

Per tot això aquestes dues últimes jornades prometen ser vibrants. El Barça és qui té un calendari més senzill sobre el paper, ja que diumenge rebrà la visita del Rayo Vallecano i el dissabte següent visitarà el camp del Sevilla. Dos equips que ja no s’hi juguen res –el Rayo està virtualment salvat i el Sevilla, matemàticament. El Girona, que visita el camp del València diumenge i tancarà la lliga rebent el Granada, també s’enfronta a dos equips que no tenen res en joc, després que els valencians es quedessin matemàticament fora d’Europa ahir amb la victòria de la Real Sociedad, però visitar Mestalla mai és una empresa fàcil. Per acabar, l’Atlético tindrà diumenge un partit accessible a casa contra l’Osasuna, però en l’última jornada visitarà la Real Sociedad, que molt probablement s’estarà jugant si la temporada que ve jugarà l’Europa o la Conference League.

La calculadora

Matemàticament, el Girona encara té possibilitats de quedar segon. Complicat, sí, però no impossible. Després de la victòria d’ahir del Barça, la distància és de quatre punts i això pràcticament obliga el Girona a guanyar els dos partits que resten. Si els gironins sumen els sis punts seran segons, sempre que el Barça no guanyi cap dels dos partits. Hi ha una altra possibilitat, molt més remota, i és que el Girona empati un partit i guanyi l’altre però que el Barça perdi els dos, ja que els gironins tenen la diferència de gols particular a favor.

Més ajustada està la lluita amb l’Atlético, ja que el Girona només podrà estar tranquil al cent per cent si suma els sis punts possibles. Una victòria i un empat no li assegurarien la tercera posició, ja que, si els de Simeone sumen els sis punts que resten en joc, igualaran els gironins i acabaran al davant en la classificació perquè, en aquest cas, la diferència de gols particular és favorable a l’Atlético.

En qualsevol cas, el discurs del Girona ha de ser el de sempre. Partit a partit i victòria a victòria, ja que els sis punts són l’únic camí real per poder somiar ser segons i quedar al davant de l’Atlético.

PER SER SEGON

Barça (2n, 79 punts)
JORNADA 37
Barça - Rayo Vallecano 19/5 (19 h)
JORNADA 38
Sevilla - Barça 25/5 (21 h)*
Girona (3r, 75)
JORNADA 37
València - Girona 19/5 (19 h)
JORNADA 38
Granada - Girona 25/5 (21 h)*
Atlético (4t, 73)
JORNADA 37
Atlético - Osasuna 19/5 (19 h)
JORNADA 38
Real Sociedad - Atlético 25/5 (21 h)* * L’horari pot canviar en funció del que hi hagi en joc l’última jornada.

PER SER TERCER

El Girona hauria de guanyar els dos partits i que el Barça no en guanyés cap
Si l’Atlético guanya els dos partits, el Girona també ho haurà de fer

L’ECONOMIA

Els mateixos set milions que van de quedar segon a tercer, hi van de ser tercer a quart
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)