Lliga Europea

El Reus fa un nou miracle

Hoquei sobre patins. Els roig-i-negres, acompanyats per un Palau d’Esports absolutament ple, van escombrar el Liceo amb una actuació sublim i es van classificar per a la final a quatre

REUS 7 LICEO 2

REUS DEPORTIU:Ballart, Casanovas, Bancells, Raül Marín i Torra –cinc inicial–, Salvat i Rodríguez.HC LICEO:Malián, Josep Lamas, Edu Lamas, Carballeira i Torres –cinc inicial–, Di Benedetto, Miras, Coy i Payero.GOLS:1-0 (8’) Torra. 2-0 (13’) Salvat. 3-0 (19’) Raül Marín. 4-0 (30’) Torra. 4-1 (34’) Payero, de falta directa. 5-1 (35’) Salvat. 6-1 (39’) Casanovas. 7-1 (43’) Rodríguez. 7-2 (48’) Payero.ÀRBITRES:Carmazzi i Barbarisi. Van mostrar targeta blava als locals Raül Marín i Torra; i als visitants Di Benedetto, Carballeira i Edu Lamas.FALTES:11 del Reus i 16 del Liceo.INCIDÈNCIES:Ple absolut en el Palau d’Esports del Reus Deportiu, amb uns 3.000 espectadors.

El Reus Deportiu va culminar una gran remuntada en una nit màgica vencent per 7-2 el Liceo i aixecant el 4-1 advers de Riazor, i va tirar endavant la seva eliminatòria de quarts de final, el darrer obstacle que l’apartava de classificar-se novament per a la final a quatre de la lliga europea, en què l’esperarà el Barça a semifinals. Els roig-i-negres van realitzar un partit esplèndid, abans del descans ja havien aconseguit igualar l’eliminatòria, i va ser en el segon temps quan van culminar la seva gesta amb un triomf rotund i sense rèplica. El campió estarà entre els quatre millors equips del continent per defensar la seva corona.

La missió que afrontava el conjunt reusenc era tremendament difícil però la força que insufla un Palau d’Esports amb prop de 3.000 espectadors va donar ales als homes de Jordi Garcia, que van afegir una nova pàgina d’èpica a la història del club,

L’actitud amb què van sortir els jugadors del Reus va ser clau per entendre el resultat final. En poc més d’un quart d’hora, els roig-i-negres havien eixugat la càrrega de tres gols en contra perquè es van cruspir literalment els gallecs. Sense arriscar en excés però amb total determinació van anar caient els gols. Torra va obrir la lluna, Salvat va anotar el segon amb col·laboració de Coy i Raül Marín va culminar la remuntada amb el 3-0 en el 19’. Només llavors va ser quan el Liceo va treure’s de sobre el domini local, però va ser el torn de Ballart, molt segur tota la nit. Al descans s’hi va arribar amb el global de 4-4, de manera que la classificació per a la final a quatre es decidiria en només 25 minuts, tenint en compte que Raül Marín ja havia fallat una directa i Miras, un penal.

La sentència

La festa va continuar després per a eufòria dels seguidors locals. Primer els àrbitres van pispar un gol de falta directa a Torra que va entrar però que va treure ràpidament Malián, però tot seguit, el mateix Torra va fer el 4-0, que avançava en l’eliminatòria el Reus per primer cop en tota la nit. Llavors, el partit ja va ser unes muntanyes russes que no es van aturar fins al xiulet final. Payero va aconseguir anotar el 4-1 per al Liceo en una nova falta directa –Raül Marín i Torres havien fallat abans una altra directa cadascun i Casanovas, un penal–. El passi a semifinals tornava a estar en entredit però Joan Salvat va culminar en el segon pal una acció de Rodríguez (35’) i va catapultar el Reus directament a la semifinal.

El 5-1 va ser letal, perquè el Liceo es va agenollar definitivament. Casanovas, amb una jugada personal va assolir la mitja dotzena, mentre que Rodríguez va fer el 7-1 a set minuts del final. Després, només el gol de Payero va treure de la felicitat el públic reusenc, però la classificació i l’èxit pertanyien al Reus.

La desena fase final per al conjunt roig-i-negre

El Reus Deportiu es va classificar per a la seva desena fase final de la lliga europea des que la temporada 1996/97 es va instaurà aquest sistema de concentració d’equips en una fase final per decidir el campió. Hi ha hagut finals a vuit, una final a sis, finals a quatre i una fase final amb un grup de quatre equips i el campió va ser el que va sumar més punts. En les nou anteriors els roig-i-negres han guanyat dos títols (2008/09 i 2016/17), han perdut dues finals i s’han quedat en tres ocasions en la semifinal. La temporada del grup de quatre equips va ser tercer i en la final a sis es va quedar en la fase de grupet. La temporada passada el Reus va accedir a la final a quatre després de quatre temporades seguides sense ser-hi –per quedar fora o jugar la CERS–; i ara ha repetit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)